Menü

Cipősdoboz akció idén is! Te is segíthetsz!

Tele vagyunk karácsonyi hangulattal, őrült készülődéssel, forgataggal, izgalmas tervezéssel, lázas díszítéssel… vagy épp pont nem. Még nem foglalkoztunk a dekorációval, nem hangolódtunk az ünnepre, nincs meg fejben a menü, nem álltunk neki a többhetes takarításnak és még egyetlen ajándékot sem szereztünk be, vagy készítettünk el. Bárhogy is állunk a karácsonyhoz, bármilyen is a hangulatunk, tehetünk azért, hogy másoknak idén is szebb lehessen a karácsony. Vannak, akiknek nem az a fő problémája, hogy kacsát vagy halat süssön szentestére és hogy melyik bejgli recept lenne a legfinomabb.

Hiszem és remélem, hogy nagyon sok olyan ember van, aki szeretne és tud is segíteni másokon. Sok jólelkű és segíteni akaró ajándékozó van. Ők biztosan részt vesznek a cipősdoboz akcióban.

A fiaim osztályai minden évben csatlakoznak a cipős doboz akcióhoz, én magam jótékonysági futást szervezek, a boltban pedig több gyűjtőhelyen várják az adományokat, a száraz élelmiszereket, melyekkel sokat segíthetünk a rászorulókon.

Mit rejt a cipősdoboz akció? Miről szól, mi a lényege, hogyan csatlakozhatunk?

A cipősdoboz akció lényege, hogy keresünk egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt, ezután meghatározzuk, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánunk ajándékot, s megtöltjük ezekkel a dobozt. Kerülhet bele könyv, játék, édesség, írószer, ruha. Törékeny vagy romlandó dolgok, gyógyszerek nem adhatóak, de sok minden más igen!

Amikor lezárjuk a dobozt, csomagoljuk be és írjuk rá, hogy hány éves fiúnak vagy lánynak szánjuk az adományt és már továbbíthatjuk is a gyűjtőhelyekre, melyek a neten részletesen megtalálhatóak.

A cipősdoboz akció 2022. november 25 - december 18. között közel 400 adományponton várja a felajánlásokat, melyek pontos listája megtalálható a neten a http://ciposdoboz.hu/ oldalon.

Aki nem szeretne résztvenni a cipős doboz projektben, de mégis szeretne adni, számára jó adakozási lehetőség a Mikulásgyár, ahová idén november 30-tól december 22-ig várják a szegénységben élő családok számára felajánlott tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú könyveket és játékokat. Az akcióhoz szerencsére egyre többen csatlakoznak!

Részletek és információk, gyűjtőpontok és programok a https://mikulasgyar.hu/ weboldalon!

A cipősdoboz akcióhoz online is lehet csatlakozni, mely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a az adományozást. Ezesetben látogassunk el a http://ciposdoboz.hu/online-ciposdoboz oldalra, ahol kiválaszthatjuk, milyen korú és nemű kisgyereket szeretnénk megajándékozni virtuálisan.

Sokféleképp lehet segíteni, adni mindig jó és soha nem volt nagyobb szükség mostanában adományokra, mint az idei évben. Kérem a kedves olvasóinkat, vegyenek részt a segítségnyújtásban, már egyetlen ajándék, cipősdoboz, szárazélelmiszer hatalmas örömet és segítséget jelent ezeknek a családoknak! Kérem segítsünk együtt, köszönöm!

Kínai horoszkóp 2023: a remény esztendeje lesz a Nyúl éve

A kínai asztrológia a kínai kultúrából eredő sok ezer éves ezoterikus hagyomány, mely a természet rendjét, körforgását vizsgálja.

Hogyan feküdjünk, hogy jól aludjunk?

Az alvásnak kiemelten fontos szerepe van életünkben, hiszen ha nem tudunk pihenni, annak komoly egészségügyi következményei vannak és hosszú távon igen veszélyes lehet. Mai cikkünkben összeszedtük, milyen pózban ajánlott piheni és hogyan lehet pihentető az alvásunk.

Mit jelent a fair trade kereskedelem?

A kereskedelem fogalma az egész emberiség életét végigkíséri, és rengeteg formája van. Viszont általában az egyik fél mindig többet nyer, mint a másik. A modern világban ez a fajta hátrány leginkább a harmadik világ országaiban érezhető. A fair trade, avagy méltányos kereskedelem pedig pont ennek az ellensúlyozására jött létre. Tehát ez alapján a szerződő fél figyelembe veszi a másik körülményeit, értékeit és igazságos hozzáállást tanúsítanak egymással szemben.

Rejtélyes kór támad

A szerotonin, más néven 5-hidroxi-triptamin (5-HT), amelyet a "boldogsághormonok" között tartanak számon, egy a szervezetben fontos szerepet betöltő neurotraszmitter - vagyis ingerületátvivő molekula. A szerotonint a központi idegrendszer és a gyomor-bél rendszer bizonyos sejtjei állítják elő, a hiánya pedig számos kellemetlen tünet okozója lehet. A szerotoninhiánynak hatása lehet az alvásra, az étvágyra, az emésztésre és általában a mentális és fizikai egészségre.

5 gyakori, gondolati síkon történő önbántalmazás

Külső szemmel talán úgy tűnhet, hogy a fiatalok számára az élet könnyű, lehetőségekkel teli és még bárhogy alakulhatnak a dolgaik a karrier, párválasztás, vagy családalapítás szempontjából. Ez azonban egy idealizált és sztereotip kép, amely eltakarja azt, hogy a fiatal felnőttek milyen nehézségekkel küzdenek, hogy valóban megéljék önmagukat és az eléjük táruló lehetőségeket.