Menü

Cipősdoboz akció idén is! Te is segíthetsz!

Tele vagyunk karácsonyi hangulattal, őrült készülődéssel, forgataggal, izgalmas tervezéssel, lázas díszítéssel… vagy épp pont nem. Még nem foglalkoztunk a dekorációval, nem hangolódtunk az ünnepre, nincs meg fejben a menü, nem álltunk neki a többhetes takarításnak és még egyetlen ajándékot sem szereztünk be, vagy készítettünk el. Bárhogy is állunk a karácsonyhoz, bármilyen is a hangulatunk, tehetünk azért, hogy másoknak idén is szebb lehessen a karácsony. Vannak, akiknek nem az a fő problémája, hogy kacsát vagy halat süssön szentestére és hogy melyik bejgli recept lenne a legfinomabb.

Hiszem és remélem, hogy nagyon sok olyan ember van, aki szeretne és tud is segíteni másokon. Sok jólelkű és segíteni akaró ajándékozó van. Ők biztosan részt vesznek a cipősdoboz akcióban.

A fiaim osztályai minden évben csatlakoznak a cipős doboz akcióhoz, én magam jótékonysági futást szervezek, a boltban pedig több gyűjtőhelyen várják az adományokat, a száraz élelmiszereket, melyekkel sokat segíthetünk a rászorulókon.

Mit rejt a cipősdoboz akció? Miről szól, mi a lényege, hogyan csatlakozhatunk?

A cipősdoboz akció lényege, hogy keresünk egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt, ezután meghatározzuk, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánunk ajándékot, s megtöltjük ezekkel a dobozt. Kerülhet bele könyv, játék, édesség, írószer, ruha. Törékeny vagy romlandó dolgok, gyógyszerek nem adhatóak, de sok minden más igen!

Amikor lezárjuk a dobozt, csomagoljuk be és írjuk rá, hogy hány éves fiúnak vagy lánynak szánjuk az adományt és már továbbíthatjuk is a gyűjtőhelyekre, melyek a neten részletesen megtalálhatóak.

A cipősdoboz akció 2022. november 25 - december 18. között közel 400 adományponton várja a felajánlásokat, melyek pontos listája megtalálható a neten a http://ciposdoboz.hu/ oldalon.

Aki nem szeretne résztvenni a cipős doboz projektben, de mégis szeretne adni, számára jó adakozási lehetőség a Mikulásgyár, ahová idén november 30-tól december 22-ig várják a szegénységben élő családok számára felajánlott tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú könyveket és játékokat. Az akcióhoz szerencsére egyre többen csatlakoznak!

Részletek és információk, gyűjtőpontok és programok a https://mikulasgyar.hu/ weboldalon!

A cipősdoboz akcióhoz online is lehet csatlakozni, mely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a az adományozást. Ezesetben látogassunk el a http://ciposdoboz.hu/online-ciposdoboz oldalra, ahol kiválaszthatjuk, milyen korú és nemű kisgyereket szeretnénk megajándékozni virtuálisan.

Sokféleképp lehet segíteni, adni mindig jó és soha nem volt nagyobb szükség mostanában adományokra, mint az idei évben. Kérem a kedves olvasóinkat, vegyenek részt a segítségnyújtásban, már egyetlen ajándék, cipősdoboz, szárazélelmiszer hatalmas örömet és segítséget jelent ezeknek a családoknak! Kérem segítsünk együtt, köszönöm!

Az érzelmi intelligencia fontossága, fejlesztése

Egyre többet hallani az érzelmi intelligenciáról. Ha eddig nem volt fontos számunkra az érzelmi intelligenciánk és/vagy nem tudtuk, hogyan lehet fejleszteni, továbbá érdekel bennünket, hogy mely csillagjegyek jók kiugróan ezen a téren, akkor érdemes elolvasni erről szóló mai cikkünket.

A 4 legjobb májvédő gyógynövény

A májvédő és májméregtelenítő gyógynövényt - pontosabban kivonataikat -, nyugodtan kombinálhatod is! Hiszen egymással szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve működnek a máj egészségéért.

Kutya a családban

Lakótelepen nőttem fel, sajnos soha nem volt háziállatom, így nem volt lehetőségem megtapasztalni, milyen érzés egy házi kedvenc a családban, ám költözésünk óta fontolgatom, hogy menhelyről hazaviszek egy kutyust.

Egyre több az internetes csaló!

Mindig fontos felhívni a figyelmet az online csalásokra, de most különösen aktuális téma, hogy miért vigyázzanak a netes vásárlásokkal, hogyan ismerhetők fel az internetes csalók!

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.