Menü

Miért olyan népszerűek a virtuális futások?

Az elmúlt hónapokban a világjárvány okozta bezártság átalakította az életünket. Életünk része lett az online tér, a virtuális valóság, a home office, az online tanulás, a netes meetingek, a felhőbe írt receptek, a webes vásárlások, ez a dinamikus változás pedig a futóversenyeket is érintette, létrejöttek a virtuálisan teljesíthető futóversenyek.

Az online tér népszerűsége minden eddiginél nagyobb, egyre több időt töltünk a „kütyük” - kel a kezünkben. A valóság ma már egyre inkább gépek és emberek közötti. Online világ, valódi futás, mit jelent ez?

Nos azt, hogy a futók nem álltak le, online térbe „kényszerítették” őket, virtuális versenyekre hívják a sportolókat, hiszen pandémia a futókat nem lehet kizökkenteni a sportéletből.

Bár a megszokott és hagyományos versenyek korlátozódtak és egy időre fel lettek függesztve, a versenyek nem maradtak el, virtuális módon lehetett őket teljesíteni, ami pedig egyre nagyobb népszerűségnek örvend azóta is.

Mivel a konditermek is zárva voltak a járvány alatt, így a szabadtéren töltött edzésidő nőtt és egyre kedveltebbé váltak a túrák, séták, futások, mondhatni nekünk futóknak maradt az is, ami volt. Versenyek híján a virtuális futások nagyon motiválóak lettek, pláne, ha a szervező összeköti a teljesítéseket valamilyen jótékony céllal is, így nemcsak a futás öröméért sportolunk, gyönyörű éremért, szép oklevéért, hanem segíthetünk is másokon.

A virtuális futás valójában nem is virtuális, hiszen valódi futás és valódi teljesítés. Hasonló kihívások évekkel az internet és évtizedekkel az okostelefonok térhódítása előtt is jelen voltak már, bárki futhatott bármilyen nemes célért, csak akkor nem virtuális futásnak hívták.

Futni bármikor, bárhol lehet.

Milyen is egy virtuális futás?

Ezeken az eseményeken is konkrét versenyeken indulhatunk, a választott távot adott időintervallumon belül kell teljesíteni és az erről szóló igazolást – amely lehet egy kifotózott kép, vagy letöltött eredmény – be kell küldeni a szervezőknek, akik postázzák az érmet. Többféle táv közül lehet választani és nemcsak futás, hanem más egyéb sportág is – pl túra, gyaloglás, biciklizés is - szerepel a virtuális versenyek listáján.

A virtuális futásoknak is – bár nem összehasonlíthatóak a hagyományos versenyek hangulatával - vannak előnyei.

Nem kell tömegben futni, bármikor és bárhol teljesíthető, nem kell elutazni érte tömegrendezvényekre, kevés kötöttséggel jár és igazán bárki megpróbálhatja, az is, aki egy valóságos és megszokott versenyre hezitálna benevezni. Akik részt vesznek virtuális futáson, vitathatatlan, hogy az egészségükért tesznek valamit, a szervezők pedig ehhez minden motivációt megadnak.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.