Menü

Mozdulatok, amik elárulják, ha már nem szeret annyira a párod

Kevés dolog fájdalmasabb annál, mint amikor fény derül rá, hogy a kedves már nem annyira, vagy talán egyáltalán nem is szerelmes. Ilyenkor a szív egy pillanatra szinte lebénul, és az ember szinte elképzelni sem tudja, hogy fog-e még valaha egyáltalán dobogni, vagy sem.

Ha vannak kétségeid, vagy szeretnéd a jövőben észrevenni az esetleges vészjósló jeleket, akkor az alábbi képek segítségével megtudhatod, hogy milyen mozdulatok árulják el, hogy a párod már nem szerelmes.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a legjobb út, ha leülsz pároddal beszélgetni az érzelmeitekről, ugyanis könnyen rémeket is láthatsz, miközben talán a másik csupán rosszabb időszakot él meg, illetve stresszesebb.

Nyitott szemmel csókolózik
Nem törvényszerű, de szinte mindenkire igaz, legyen bár férfi vagy nő, hogy ha szerelmes, ha átérzi, megérinti a dolog, akkor csók közben becsukja a szemét. Ha a pasi újabban nyitott szemmel csókol meg, az rossz jel.

Kevesebb testi kontaktus
Egy légtérben vagytok, mégsem értek egymáshoz órák hosszat? Egy pici puszi jártatokban-keltetekben, egy érintés, egy kacér popsipacsi azért bizonyára meglenne, ha az érzelmek a helyükön lennének.

Lefekvés után hátat fordít
Természetesen mindenkinek van egy kényelmes és megszokott alvópóza, ami lehet a párodnak az oldalfekvés is. Mielőtt azonban elalszik, akkor egy ölelgetés vagy huncutkodás dukálna. Ha ez hiányzik, és azonnal hátat fordít, az vészjósló jel.

Távolság
Ha a párod mostanában rendszeresen távolabb helyezkedik el tőled, legyen szó akár egy padról a parkban, akár egy asztaltársaságról, az nem jelent jót. A szerelmes ember ugyanis igényli a másik közelségét.

Csak a hátát látod
Ha elmentek a barátokkal vagy családi körben vagytok, a párod viszont folyamatosan úgy beszélget, hogy téged kiszorít, és abszolút nem is veszi észre, hogy a háta mögött kuksolsz, az is arra utalhat, hogy hanyatlanak érzelmei.

Más nőket bámul
Árulkodó, ha a férfi, bármennyire is kicsípted magad, nem téged, hanem a környezetetekben lévő nőket bámulja. Tény, hogy a nők stírölése férfiszokás, de azért mindennek van határa. Sajnos egy ilyen jelenség is utalhat alábbhagyó érzelmekre.

Megváltozik az ölelése
Ha korábban hosszasan és szorosan ölelt, szeretgetett, ma viszont már alig bújik hozzád, akkor is csak rövid időre, az nem sok jót jelent.

Jobb előbb szembesülni az igazsággal ugyanakkor, mint később, hiszen senkinek sem jó hazugságban élni, és az sem válik senki hasznára, ha feleslegesen pazarolja az idejét egy olyan kapcsolatra, ami valójában nem is boldog.

Ha vannak kétségeid, vagy szeretnéd a jövőben észrevenni az esetleges vészjósló jeleket, akkor az alábbi képek segítségével megtudhatod, hogy milyen mozdulatok árulják el, hogy a párod már nem szerelmes.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a legjobb út, ha leülsz pároddal beszélgetni az érzelmeitekről, ugyanis könnyen rémeket is láthatsz, miközben talán a másik csupán rosszabb időszakot él meg, illetve stresszesebb.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.

Ne éljünk a múlt fogságában

Az elmúlt években folyamatos veszteségélmények és válságok között élünk, erre pedig rárakodnak az egyéni gondok is. A krízisek egyik jellemzője a bizonytalanság. Elengedni valamit, vagy küzdeni érte? Ez a fajta ellentmondásosság meggondolatlannak tűnő, vagy látszólag teljesen érthetetlen, irracionális döntésekhez vezethet, viszont lehetőség is egyúttal. Az alábbi cikkben arra kaphatunk válaszokat, hogy milyen módszereket, gondolatokat vethetünk be az elengedés érdekében.

Az őszinteség fontossága

Előbb önmagunkkal kell őszintének lennünk ahhoz, hogy máshoz is őszinték lehessünk. A legtöbben azonban azt sem ismerjük fel, hogy még saját magunk elől is elrejtjük a gondolatainkat.

Érzelmeink kommunikációja - Az 5 szeretetnyelv

Mindannyian máshogy fogadjuk be a szeretetet, és fejezzük ki azt, amelyre neveltetésünk és személyes hajlamaink nyomán a legfogékonyabbá váltunk. Ezért fordul gyakran elő, hogy szeretetünk kifejezése nem ér célt, mert az üzenet küldője és befogadója nem érti meg egymást. Mi tehát a megoldás, és mit lehet tenni érzelmeink kifejezése érdekében?