Menü

Lehet-e stresszhelyzet a nyaralás?

Általában csak szimpla kikapcsolódásként tekintünk a nyaralásra, ahol egyszerűen az évszak része a tiszta, gondtalan öröm, az, hogy megengedjük magunknak, hogy most nem gondolunk a munkára, az előttünk álló feladatokra, esetleges problémákra. Ezzel ellentétben a címben szereplő kérdésre a válasz röviden és tömören mégis: naná, hogy lehet!

Mire eljutunk a nyaralás helyszínére, már egy csomó potenciális stresszhelyzeten megyünk keresztül: rendben vannak-e a csomagok, elpakoltunk-e mindent a gyerekeknek is, nehogy lekéssük a csatlakozást, esetleg tömeg a reptereken, zsúfolt közutak. Most azonban megosztunk veletek néhány tippet, hogy a nyaralásra való felkészülés minél kevésbé járjon idegeskedéssel és fejfájással.

Foglaljatok időben!

Igyekezzetek időben lefoglalni mindent, amire a helyszínen szükségetek lesz. Így rengeteg pénzt spórolhattok, jobb ajánlatokhoz juthattok, és sokkal rugalmasabban tervezhettek. Ha repülővel utaztok, érdemes egy korai járatot választani, mert ezeket sokkal ritkábban törlik, mint a napközben indulókat. Ha tehetitek, ne a legkedveltebb időszakokban utazzatok.

Használd ki a digitális világ előnyeit!

Annak ellenére, hogy személy szerint gyakran elég technikaellenes tudok lenni, egy nyaralás alkalmával elég sokat segíthet, ha előkapjuk a tabletet vagy az okostelefonunkat, amire előzetesen számos játékot, filmet töltöttünk le. Ezzel lefoglalhatjuk magunkat az utazás idejére. Persze egy könyv is tökéletes megoldás lehet, de a kisebb gyerekeket nem mindig köti le.

Hagyjatok időt magatoknak!

A szokásos indulás időpontját helyezzétek át egy órával korábbra! Induljatok időben, így ha egy kis késést össze is szedtek, még mindig biztosan odaértek. Ez egy rendkívül könnyű és egyszerű választási lehetőség, mégis rengeteg idegeskedéstől kímél meg.

Ha családostól utaztok, legyen nálatok elég rágcsálnivaló!

Persze ez más esetekre is igaz, hiszen sokan nem bírják túl hosszú ideig étel nélkül. Az üres has sokszor agresszívvá tehet. Főleg, ha mellette van még egy adag idegeskednivaló is. A gyerekeknek viszont így sokkal könnyebb átvészelni a hosszabb utazásokat. Azonban ezt is lehet egészségesen tenni, hiszen választhattok fehérjében, rostban gazdag nasikat, amelyek eltelítenek, mégsem az egészségtelen chipsfogyasztásba torkollanak. Válasszunk olajos magvakat, sajtokat, aszalt gyümölcsöket vagy keményre főzött tojásokat.

Ne felejtsétek el sosem, hogy hiába a várva várt pihenés, mások számára is ugyanolyan stresszes lehet ez az időszak. Ezért igyekezzetek megőrizni a nyugalmatokat, mosolyogjatok embertársaitokra, és maradjatok pozitívak.

Fort Molnár Henriett

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.