Menü

Az örök elégedetlenség árnyékában

Vannak olyan emberek, akiknek hiába van meg mindenük, mégis boldogtalanok. Elérték, hogy szép házuk, autójuk és jó munkahelyük legyen, gyönyörű családdal büszkélkedhetnek, mégis az az érzésük, hogy valami hiányzik az életükből.

Mondjuk ki az igazságot: örök elégedetlenek. Persze egy bizonyos szintig egészséges, ha az ember többre, szebbre vágyik, hiszen ez hajtja előre. Motivált, vannak céljai, amiért érdemes nap mint nap küzdenie és ez jó érzéssel tölti el. A probléma ott kezdődik, amikor valaki nem tud egy percre sem megállni, hanem csak hajtja a szekeret, míg az élet el nem megy mellette.

Az örök elégedetlenek két csoportra bonthatóak: az első, akik sok mindenre vágynak, de semmit sem tesznek érte, a második pedig azok, akik túl sokat tesznek meg az álmaik megvalósításáért és képtelenek leállni. A közös bennük viszont az, hogy egyikőjük sem tudja értékelni azt, amijük van.
Az örök elégedetlenségnek több oka is lehet:

1. Állandó hasonlítgatás
Mert a szomszédé szebb, mert a barátnőmnek jobb az élete, mert a sztároknak álom életük van, mert annak az anyukának ügyesebb a gyereke, mert neki jobb a munkahelye stb. Ugye ismerős? De el kell áruljam, hogy hiába hasonlítgatod magad másokhoz, mindig is lesznek olyan emberek a földön, akik jobban élnek nálad, és azt se felejtsd el, hogy rengetegen élnek sokkal rosszabbul is, mint Te. Bár ez nem biztos, hogy vigasztal, de azért próbálj meg néha belegondolni abba, hogy milyen jó, hogy van mit enned, innod, van fedél a fejed felett, munkád, családod és ami a legfontosabb: egészséged.

2. Társadalmi elvárások
Eszméletlenül nagy nyomást tud gyakorolni az emberre a társadalmi elvárás. Valahol a szíved mélyén biztosan Te is érzed, hogy mikor, épp, hol kellene tartanod az életben, de amikor folyamatosan ezt kell hallgatnod a környezetedtől, az igencsak meg tudja mérgezni a hétköznapokat. A tipikus kérdések pedig ezek: mikor lesz már saját lakásod? Miért nincs még autód? Miért nincs tartós kapcsolatod? Mikor lesz az eljegyzés, esküvő? Mikor lesz már babátok?
Fontos, hogy próbáld meg ignorálni ezeket a kérdéseket és ha kell, mondd meg finoman az ismerőseidnek, hogy szeretnéd kerülni ezeket a témákat. Ne hozz meg rossz döntéseket csak azért, mert az adott életkorodban éppen az az elvárás. Hallgass az ösztöneidre, hiszen egyedül csak Te tudod, hogy Neked mi a jó!

3. Felgyorsult világ
Mióta egyre modernebb a technológia, több inger ér minket, amely egy idő után feszültséget okozhat. Mivel az életünk túl gyorsan zajlik, így nincs időnk feldolgozni mindazt, ami velünk történik. Egyik lehetőségből ugrunk a másikba, miközben a jelenlegi történteket nem tudjuk megemészteni. A rengeteg munka és teendők miatt nem szentelünk elegendő időt arra, hogy át tudjuk gondolni a jövőbeli terveinket, a jelenlegi problémák megfelelő megoldásait, így előfordulhat, hogy rossz döntéseket hozunk meg, amely hosszú távon elégedetlenséget okozhat.

Igyekezz tudatosan élni és használni a közösségi médiát. Mit is jelent ez pontosan?

Állj meg egy pillanatra, gondold át az életedet, szedd össze, hogy melyek azok a dolgok, amelyek Téged boldoggá tehetnek. Helyezd magadat előtérbe és ne a külvilágnak élj. Ne hagyd, hogy az a rengeteg, “perfekt kinézetű és életű” influenszer nyomást tudjon gyakorolni Rád. Ha legközelebb ilyet képet látsz, jusson az az eszedbe, hogy nincs tökéletes házasság, munkahely, kapcsolat, élet.

Sajnos manapság a sikert külsőségekben mérik, de Te ne engedd, hogy ez a hullám magával sodorjon.

Strandolás – Hol, hogyan és mennyiért?

A jó idő eljövetelével egyre többen mehetnek strandolni és napozni akár fürdőkbe, akár a Balatonhoz, vagy éppen más hazai vizekhez is. Ilyenkor minden korosztály kedvelt kikapcsolódása a strandolás, a napozás, sportolás. Ezzel pedig együtt járnak az olyan problémák, mint a hova is menjünk kérdéskör, leégés, hol mit lehet az “úszkáláson” kívül csinálni, drága élelmiszerek a vízparton. Ebben a cikkben azt próbálom megnézni, hogy hol lehet érdemes strandolni, másrészt milyen alapvető problémákkal kell szembenéznünk, mikor strandolásra adjuk a fejünket.

A bántalmazó kapcsolat korai jelei

A párkapcsolati erőszak az egyik legsúlyosabb probléma ma Magyarországon, és kívülállókban mindig felmerül a kérdés, hogy az áldozat vajon miért nem vette észre korábban, hogy valójában milyen az a kapcsolat, amelyben él.

Amit az élelmiszerpazarlás ellen tehetünk…

A világ számos országában éheznek az emberek, másutt meg hatalmas mennyiségű élelmiszer végzi a kukában. Nagyon nagy mértékű probléma az élelmiszerpazarlás manapság. Mit tehetünk ellene?

Életünk egy hátizsákban

Amikor az ember az otthonában körülnéz, azok a dolgok veszik körül, amit az élete során összegyűjtött és felhalmozott. Bútorok, emlékek. Vajon mit vinnénk magunkkal, ha olyan életet élnénk, ami folyamatos helyváltoztatással jár?

Házi gyógyszertár

Minden háztartásban megtalálható a gyógyszer, de nem mindenki tudja, hogy melyek azok, amiket érdemes állandó jelleggel tartanunk, illetve ezeket hogyan is tároljuk.