Menü

Jelek, hogy nem vagy annyira boldog a párkapcsolatban, mint amilyennek látszol

Manapság annyira zsúfolt életet élünk, hogy sokszor nincs is időnk elgondolkodni azon, hogy mi tesz minket igazán boldoggá. Mindannyian találunk valami olyan dolgot a partnerünkben, amit idegesítőnek tartunk, azonban, ha téged minden idegesít, amit mond vagy tesz a partnered, akkor a dolgok nincsenek épp a legnagyobb rendjén.

1. Nem mutatod ki a szeretetedet.

Mindenki máshogyan fejezi ki a másik iránt érzett szeretetét. Némelyek szavakban, mások pedig érintések vagy más gesztusok által. Ha a párkapcsolatodból hiányzik a szeretet kifejezésének módja, akkor valószínű eljött az ideje annak, hogy elgondolkodj ezen egy kicsit.

2. Nem szeretnél időt tölteni a pároddal.

A párkapcsolat kezdeti szakaszában valószínű 24 órából 24-et a pároddal szerettél volna tölteni és az volt az érzésed, hogy soha nem lesz belőle eleged. A közösen töltött órák száma idővel bizonyára csökkenni fog, azonban, ha elérkeztél egy olyan ponthoz, amikor már azt is kerülöd, hogy pár percet a pároddal tölts, ez azt jelentheti, hogy a párod már nem tesz téged boldoggá.

3. Amikor a jövődre gondolsz, nem vonod be őt is a terveidbe.

Amikor tervezed a jövődet, sokszor egy olyan személlyel képzeled el azt, akit szeretsz. Ha viszont a jövőd tervezésekor eszedbe sem jut a párod, gondolod, hogy van értelme még együtt lennetek?

4. Más férfiakhoz vonzódsz.

Természetes az, ha néha megnézel az utcán egy jóképű férfit, vagy ha néha fantáziálgatsz más férfiakról, azonban ha ez nagyon gyakran történik meg, akkor ez is jele annak, hogy az aktuális partnered nem az igazi.

5. Előbb másoknak meséled el az életed fontosabb eseményeit, mint a párodnak.

Amikor az életben valami fontosabb esemény történik velünk, általában a partnerünkkel szeretjük azt megosztani legelőször. Azonban, ha az első személy, akinek elmondod az életedben történt legfontosabb dolgokat nem a párod, ez azt jelenti, hogy a párod általában vagy nem szokott örülni a te örömödnek, vagy téged nem érdekel annyira a párod véleménye.

6. Már nem beszélgettek, hanem majdnem mindig veszekedtek.

A kommunikáció a sikeres párkapcsolatok kulcsa. Ha párkapcsolatban élsz, de nem tudsz egy egyszerű és őszinte kommunikációt folytatni a partnereddel, akkor valószínű az érzelmeitekről vagy a nehézségek megoldásáról sem fogtok tudni beszélgetni.

7. Minden apróság idegesít a párkapcsolatodban.

Amikor szeretünk, sokkal könnyebben túltesszük magunkat bizonyos dolgokon. Azonban amikor nehezedre esik elnézni a párod zavaró dolgait és minden hibájára megjegyzést teszel, akkor ezzel a viselkedéssel akár pokollá is teheted a párod életét és ezzel együtt a párkapcsolatodat is.

8. Párod nem szerepel a prioritási listádon.

Az életben szükség van arra, hogy némely dolgot priorizáljunk. Ha minden dolgodat fontosabbnak tartod a pároddal töltött időnél, akkor valószínű itt az idő, hogy ne raboljátok többet egymás idejét és minél előbb külön utakon folytassátok.

Egy párkapcsolatban boldognak és beteljesedettnek kellene érezned magad, azonban ha azt érzed, hogy csak egy helyben toporogsz, és a párkapcsolatod megakadályoz abban, hogy örülj az életnek, akkor valószínű itt az ideje, hogy ne vesztegessétek többet az időtöket és adjátok meg egymásnak az esélyt a boldogságra egy másik személy mellett.

A féltékenység pszichológiai okai

A féltékenység egy természetes, velünk született érzés, melynek szerepe van az életösztönünk, a természetes versengés és a fajfenntartás kapcsán.

Jelek, hogy egy férfi szerelmes

Nem titok, hogy a nők és a férfiak másképp mutatják ki érzéseiket. Míg a nők szerelmi vallomásokra vágynak, addig a férfiak finoman elsimítják a hajat a szerelmük szeme elől. Nőként épp ezért olyan egyszerű összezavarodni, ha azon gondolkozunk, vajon mit is gondolnak.

A halogatás megelőzhető mellékhatásai

Halogatunk, mert nincs kedvünk valamihez. Halogatunk, mert unalmas vagy idegőrlő valamit elkezdeni, befejezni. Mindannyian halogatunk, de vajon milyen hatása van ennek az életünkre?

A párkapcsolat ellensége a munkamánia

A munkaalkoholizmus egy olyan szenvedélybetegség, amelynek társadalmi megítélése pozitív, hiszen kezdeti szakaszában az egyén rendkívül jól teljesít, halad előre a karrierépítésben és a jövedelemszerzésben.

Praktikák a düh kezelésére

A harag az egyik legerőteljesebb emberi érzelem. Sok mindent befolyásol, ezért súlyos következményei is lehetnek. A kulcs, hogy a haragunkat konstruktívan fejezzük ki. Mert ha kikerül az irányításunk alól, uralma alatt tarthatja akár az egész életünket.