Menü

A sarki gyökér kapszula szedésének pozitív hatásai

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) „Az egész világot fenyegető járványnak” nevezte a stresszt. Fontos azonban tudni, hogy stressz nélkül az élet elképzelhetetlen lenne, bizonyos szituációkban szükségünk van rá. Probléma akkor van, ha a stressz folyamatosan jelen van életünkben, mert ez kimerültséghez vezethet. Egy ilyen tartósan fennálló stressz esetén felhasználjuk energiatartalékainkat, kimerülünk, és nem tudunk megfelelően teljesíteni a mindennapokban.

A számos stresszkezelő technikán és elkerülő magatartáson túlmenően, segítségül hívhatjuk a természetet. A természetben vannak olyan anyagok, melyek túlterhelt állapotban tudják kifejteni pozitív hatásukat. A Nahrin kifejlesztett egy, a sarki gyökér (Rhodiola Rosea) hatóanyagán alapuló étrend-kiegészítőt. A Sarki gyökér kapszula elősegíti a koncentrációt, fokozza a szellemi és testi teljesítményt munkavégzés, tanulás és sportolás alkalmával egyaránt. Hatékonyan elősegíti a stressz kordában tartását.

Miben rejlik a különlegessége?

A népi gyógyászatban előszeretettel használt növény. Már az ókorban a görögök és a vikingek is ismerték és nagyra becsülték, erőnlétük és állóképességük növelése céljából fogyasztották. Először egy svéd orvosi kézikönyv említi 1775-ben. Később a szovjet űrhajósok és élsportolók is fogyasztották erőnlétük és állóképességük fokozása céljából. Stresszhatás-gátló tulajdonsággal rendelkeznek, javítják a szellemi tevékenységet és a fizikai teljesítőképességet.

Növeli a szellemi és fizikai teljesítményt, pozitív hatást fejt ki fáradékonyság és izgatottság esetén, javítja a tanulási-, emlékezési- valamint a koncentrációs képességet, pozitív hatású depresszió és szorongás esetén. A szellemi és a fizikai kimerültség ellen hat. Fogyasztása javasolt fáradtságra és levertségre hajlamos embereknek, továbbá koncentrációs zavarokkal küzdőknek, tanulóknak, vagy vizsga időszakban lévőknek, valamint akik fokozott terhelésnek és stressznek vannak kitéve.

Alkalmazása rendkívül egyszerű, naponta reggel éhgyomorra két kapszulát kell egy kevés vízzel lenyelni. Szedhető folyamatosan (ilyenkor a napi adagot megfelezhetjük), de javasolható kúraszerűen is terhelések alkalmával (pl. vizsgaidőszakban 3-4 hónapon keresztül). Fogyasztása cukorbetegek, glutén- és laktózérzékenyek számára is javasolható. Nem javasolt azonban várandós és szoptatós anyáknak, csökkent máj- és veseműködésű embereknek, valamint 12 év alatt. Száraz helyen, szobahőmérsékleten tároljuk, és ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak!

Szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és változatos étrendet, azonban hozzájárulhat egy kiegyensúlyozottabb élethez, jó minőségű, természetes, szezonális élelmiszerek változatos fogyasztásával együtt.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?