Menü

A sarki gyökér kapszula szedésének pozitív hatásai

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) „Az egész világot fenyegető járványnak” nevezte a stresszt. Fontos azonban tudni, hogy stressz nélkül az élet elképzelhetetlen lenne, bizonyos szituációkban szükségünk van rá. Probléma akkor van, ha a stressz folyamatosan jelen van életünkben, mert ez kimerültséghez vezethet. Egy ilyen tartósan fennálló stressz esetén felhasználjuk energiatartalékainkat, kimerülünk, és nem tudunk megfelelően teljesíteni a mindennapokban.

A számos stresszkezelő technikán és elkerülő magatartáson túlmenően, segítségül hívhatjuk a természetet. A természetben vannak olyan anyagok, melyek túlterhelt állapotban tudják kifejteni pozitív hatásukat. A Nahrin kifejlesztett egy, a sarki gyökér (Rhodiola Rosea) hatóanyagán alapuló étrend-kiegészítőt. A Sarki gyökér kapszula elősegíti a koncentrációt, fokozza a szellemi és testi teljesítményt munkavégzés, tanulás és sportolás alkalmával egyaránt. Hatékonyan elősegíti a stressz kordában tartását.

Miben rejlik a különlegessége?

A népi gyógyászatban előszeretettel használt növény. Már az ókorban a görögök és a vikingek is ismerték és nagyra becsülték, erőnlétük és állóképességük növelése céljából fogyasztották. Először egy svéd orvosi kézikönyv említi 1775-ben. Később a szovjet űrhajósok és élsportolók is fogyasztották erőnlétük és állóképességük fokozása céljából. Stresszhatás-gátló tulajdonsággal rendelkeznek, javítják a szellemi tevékenységet és a fizikai teljesítőképességet.

Növeli a szellemi és fizikai teljesítményt, pozitív hatást fejt ki fáradékonyság és izgatottság esetén, javítja a tanulási-, emlékezési- valamint a koncentrációs képességet, pozitív hatású depresszió és szorongás esetén. A szellemi és a fizikai kimerültség ellen hat. Fogyasztása javasolt fáradtságra és levertségre hajlamos embereknek, továbbá koncentrációs zavarokkal küzdőknek, tanulóknak, vagy vizsga időszakban lévőknek, valamint akik fokozott terhelésnek és stressznek vannak kitéve.

Alkalmazása rendkívül egyszerű, naponta reggel éhgyomorra két kapszulát kell egy kevés vízzel lenyelni. Szedhető folyamatosan (ilyenkor a napi adagot megfelezhetjük), de javasolható kúraszerűen is terhelések alkalmával (pl. vizsgaidőszakban 3-4 hónapon keresztül). Fogyasztása cukorbetegek, glutén- és laktózérzékenyek számára is javasolható. Nem javasolt azonban várandós és szoptatós anyáknak, csökkent máj- és veseműködésű embereknek, valamint 12 év alatt. Száraz helyen, szobahőmérsékleten tároljuk, és ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak!

Szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és változatos étrendet, azonban hozzájárulhat egy kiegyensúlyozottabb élethez, jó minőségű, természetes, szezonális élelmiszerek változatos fogyasztásával együtt.

A mellrák elleni küzdelem!

A mellrák nem egy egyik napról a másikra kialakuló és hirtelen áttétet adó betegség, tehát a rendszeres szűréssel időben felfedezhető és kezelhető, gyógyítható! Nagyon fontos az önvizsgálat és a szűrés, mert szó szerint életet ment!

Tippek őszi stresszoldásra!

Még az olyan aprónak tűnő, hétköznapi kihívások is okozhatnak bennünk feszültséget, mint a családi élet szervezése, a háztartás menedzselése vagy a munkahelyi rutinfeladatok elvégzése. Az ősszel újrainduló mókuskerékben szinte észre sem vesszük, hogy tűréshatárunk végéhez értünk, a felgyülemlett stresszt pedig ideje lenne levezetni. Ebben akár néhány otthon is elvégezhető, egyszerű gyakorlat is segíthet – állítja a NaturMed Hotel Carbona orvosa, aki a stressz oldásával kapcsolatban ad hasznos tanácsokat.

Sport és a reflux

Aki komolyan veszi a sportot és az edzést, annak a reflux miatt alaposan be kell tartania néhány szabályt a táplálkozásban, amelyekkel kivédheti a kellemetlen refluxos tüneteket. Életmódváltással kell kezdeni a probléma megoldását.

Ezek a krónikus veseelégtelenség tünetei

Krónikus veseelégtelenségnek nevezzük azt az állapotot, amelyben a vesék, általában már az idült károsodásuk következtében tartósan nem képesek ellátni a szervezet méregtelenítő, só- és vízháztartás szabályozó, hormonális és egyéb funkcióit.

Az alkoholizmus kialakulásának lelki okai

Az etilalkohol csak nagyobb mennyiség elfogyasztása után szívódik fel a vékonybélből a vérbe. Sejtméreg lévén a szervezet igyekszik minél gyorsabban eltávolítani. A lebontásakor keletkező köztes termék az acet-aldehid fejfájással, hányással járó rosszullétet okoz. Mivel az ázsiai népek mintegy felénél az acet-aldehidet tovább bontó enzim hiányzik, őket az ebből fakadó rosszullét rendszerint megóvja az alkoholizmustól.