Menü

Az egyedüllét pozitív hozadékai

Egyedül lenni a social media világában nem egyszerű feladat. Folyamatosan össze vagyunk kötve másokkal, ha szeretnénk, ha nem. A kapcsolataink határoznak meg bennünket, hogy mennyi ismerősünk van Facebookon vagy hányan követnek az Instagramon. Túlságosan függünk másoktól, az egyedüllét szinte már elképzelhetetlennek, sőt ijesztőnek tűnik. Pedig annál fontosabb.

Az ember alapvetően születésétől fogva társas lény. Szükségünk van másokra, a csatlakozás érzésére. Ezt a szükségletünket használja ki a modern világ, hogy az áhított kapcsolatok szinte már pillanatok alatt elérhetőek az interneten keresztül. Azonban az egyik legfontosabb kapcsolatunkról rendszerint megfeledkezünk: A kapcsolatunkról önmagunkkal.

Jobban megismerheted önmagad

Hiába vesznek körül barátok, vagy akár a szerelmed, mégis érezheted úgy magad, hogy valami miatt nem vagy teljes, nem tudod, hogy mit szeretnél elérni az életben, mik a vágyaid. Ahhoz, hogy lelkileg fejlődni tudj, szükség van, kisebb-nagyobb mértékű egyedüllétre, amikor csak magadra, az igényeidre figyelsz.

Az egyedüllét segít megteremteni a harmóniát

Az életünk nagy részét azzal töltjük, hogy kifele kell bizonyítani, helytállni, mert mindig akadnak feladatok. Azonban a belső énre is figyelni kell, ezért, ha lehetőséged van rá, és vágysz is arra, akkor vonulj el egy kis időre, és hallgass a lelkedre, így teremtve meg magadban és magad körül a harmóniát.

Lelkileg erősebb leszel

Az egyedüllét során egy spirituális-lelki utazásra indulhatsz, ahol rájöhetsz arra, hogy a fizikai életen túl létezik egy másik dimenzió, ahol a lelked megnyugodhat, békében, harmóniában érezheti magát.

Könnyebben megtalálod a célodat az életben

Ha belső utazásra indulsz, előbb-utóbb rátalálsz arra az ösvényre, amely elvezet a célodhoz. Az egyedüllétben az a jó, hogy öntudatra tudsz ébredni, olyan dolgokat is képes leszel észrevenni, meglátni, amit korábban nem gondoltál volna magadról. Ez egy nagy kaland, így hát vágj bele.

Ne felejtsük el, hogy legyen hova visszatérni!

Amennyiben úgy döntöttünk belevágunk és eltöltünk több vagy kevesebb időt csak önmagunkkal, fontos, hogy mindig legyen hova visszatérni. Mivel a társas támogatás legalább olyan fontos, mint a magunkra szánt idő, találjuk meg az egyensúlyt!

Töltsünk el minőségi időt a családunkkal, járjunk el szórakozni a barátainkkal! De sose érezzünk bűntudatot, ha az éppen egyedül megyünk el a legújabb filmre a moziba vagy csak egy főre foglalunk asztalt az étterembe, mert magunkra is kell időt szánnunk ebben a rohanó világban!

Mit jelent a túlfogyasztás és mit tehetünk ellene?

„Az emberek jelenlegi fogyasztásukat tekintve úgy élnek, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre, pedig csak ez az egy bolygónk van” – idézem Antal Alexát, a WWF Magyarország kommunikációs vezetőjét. A túlfogyasztás korunk egyik legnagyobb problémája, melynek száma országonként más és más.

A Pomodoro technika – tanulj többet, ugyanannyi idő alatt!

A megfelelő minőségű alvás nagyon fontos a hatékony tanulás szempontjából, mindössze arról van szó, hogy egy kicsit szervezni kell. Ennek pedig az egyik kulcsa a Pomodoro módszer. A következőkben tehát arról lesz szó, hogy hogyan használd ki jobban a tanulásra szánt időt.

Mozgás lefekvés előtt – pro és kontra

Nagyon megosztó téma, hiszen gyakori tanácsként azt halljuk, hogy jobb, ha nem edzünk lefekvés előtt, mert megzavarhatja az alvásukat, másfelől viszont azt mondják, hogy az esti edzések ugyanolyan egészségesek és hatékonyak, mint a reggeliek és nincs semmi baj az elalvás előtti sporttal. Most akkor, hogy is van ez?

A válások 11 leggyakoribb oka

Amikor a várva várt és oly sokáig tervezett nagy napon kimondjuk a boldogító igent, még valóban komolyan gondoljuk a „holtomiglan-holtodiglan”-t és az „egészségben-betegségben”-t. De mi történik ezután? Miért felejtjük el mire vállalkoztunk?

Miért tegyünk nyelvvizsgát?

Nyilván a legtöbben azért mennek el nyelvvizsgázni, mert kötelező, kell ugyanis a diplomához. A covid időszak alatt nagyon sokan átvehették diplomájukat nyelvvizsga nélkül is, azonban ettől függetlenül érdemes körül járni a témát, hogy mi mindenre jó még egy nyelvvizsga.