Menü

Dolgok, amiket nehezen vallanak be a férfiak

Számtalan közhellyel tömik a kisfiúk fejét a felnőttek (a fiúk nem sírnak, nem lehetnek gyengék, mindig bátornak kell lenni, ne mutassák ki érzéseiket stb.) Nem csoda hát, ha az erősebb nem képviselői felnőttként sem mindig merik/tudják kimutatni érzéseiket és kimondani azt, amit valójában gondolnak.

,, Elveszettnek érzem magam, ha trükkös kérdéseket teszel fel”

A nők mesterei a trükkös kérdéseknek, bármikor, bármilyen helyzetben nekiszegeznek egyet életük szerelmének. A férfiak ezt érhető módon nem szeretik, ám a világért sem vallanák be valódi érzéseiket: a kétségbeesést, a félelmet, a kényelmetlenséget, a zavart stb. Ha ki is ül az arcukra, mi tombol bennük, igyekeznek leplezni és visszatámadni, esetleg bezárulni, mint egy kagyló.

„Féltékeny vagyok”

A férfiak is tudnak féltékenyek lenni, de még hogy! Leplezni sem tudják, ha feléled bennük a zöld szemű szörny, ám ahelyett, hogy elmondanák barátnőjüknek, mit éreznek, a legtöbben inkább tettekkel jelzik, mennyire forr bennük a düh. Sok csajnak egyébként ez tetszik - már az, ha a pasija féltékenységében leüt vagy lekiabál valakit.

,, Szeretek lányos dolgokat csinálni”

Használja a tusfürdődet? Sír egy romantikus filmen? Elhiheted, hogy ezt az ő szájából soha nem fogod hallani, maximum az árulkodó jelekből jöhetsz rá, mi is folyik a hátad mögött. A pasik azért maradnak némák a lányos témákkal kapcsolatban, mert félnek, hogy veszítenek a sármjukból, tekintélyükből, férfiasságukból, ha kiderül, tökéletesen illatozik a hajuk a barátnőjük samponjától.

Továbbiak:

Költözz hozzám!
Kiborítanak a hajszálaid a kádban.
Értékelem, hogy velem szeretnél nézni. meccset, de inkább ne! Úgyis unni fogod.
Egyszer igazán várhatnál meztelenül a konyhában.
Mindig én csinálom a reggeli kávét. Jól esne, ha egyszer ő készítenéd el.
Kellemetlen volna megmondani neki, hogy használja a lábán gyakrabban a borotvát.
Bárcsak az egyik randin felajánlaná a lány, hogy ő fizet!
Igenis szexi, ha a nő kezdeményez.
Gyűlölöm, amikor megkér, hogy segítsek teregetni.
Nem szeretnék találkozni a szüleivel, hacsak nem tényleg nagyon komoly a kapcsolatunk.

Tökéletlen tökéletesség

A pasik is észreveszik a hibáidat. Látják, ha egy ruha nem passzol hozzád, és azt is, ha rendetlenség van az otthonodban. De míg téged ezek a dolgok zavarnak, addig őket egy kicsit sem. Nem a hibátlanságot, a tökéletességet keresik, hanem az egyediséget, így ha éppen nem a legjobb formádban vagy, ők ezzel nem is foglalkoznak tovább két másodpercnél.

A szépség relatív

Tévhit, hogy a férfiak szerint csak a 90/60/90-es méretekkel rendelkező nők gyönyörűek. Valójában ez nem így van.

A szépség amúgy is relatív, a személyiség pedig nagyon sokat dob rajta, de abban a pasik egyetértenek, hogy a kerekebb formák és a vékonyabb alkat is egyaránt gyönyörű. Lehet, hogy nem mondja, de neki így is, úgy is tetszel.

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mondj búcsút a megfelelési kényszernek!

A megfelelési kényszer egy olyan érzés, amikor valaki folyamatosan igyekszik megfelelni saját vagy mások elvárásainak. Ez lehet saját belső kényszer, társadalmi nyomás, munkahelyi elvárás. A megfelelési kényszer stresszt és szorongást okozhat. Ha Önök is azok közé tartoznak, akik szeretnének mindenkinek megfelelni, akkor érdemes elolvasniuk cikkünket.

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?

Vágyódás az elérhetetlenre

Egyszer mindannyiunk életében előfordul, hogy olyasvalaki, vagy olyasvalami iránt érzünk vonzalmat, aki és ami biztosan felforgatná az életünket. A főnökünk, a legjobb barátunk ismerőse, exe, vagy valamilyen materiális tárgyi dolog is lehet. Mindannyian ebbe a bizonyos „tiltott gyümölcs” kategóriába tartoznak: az ábrándozás csábító lehet, a következmények azonban már kevésbé. De mihez kezdhetünk ezekkel az érzésekkel? Hogyan lehet ezen érzelmeket újból és újból megélni, valamint kezelni?

Flegmatikus személyiség jellemzői

A flegmatikus személyiség konfliktuskerülő, nyugalmas, rohanástól és feszültségektől mentes életmódot folytat, s mindent elkövet azért, hogy ezt meg is őrizze. Soha nem száll szembe senkivel, egyszerűen csak úgy alakítja az életét, ahogy az neki jó legyen.