Menü

Az arcápolás lépései

A megfelelő arctisztítás is hozzájárul az egészséges bőrhöz, a táplálkozás és a bőrápoló krémek használata mellett a tisztításra is érdemes odafigyelni.

Szeretjük, ha szép és sima a bőrünk, azonban, hogy ezt elérjük oda kell figyelni mivel és hogyan kezeljük. Mint minden kozmetikum esetén itt is az egyik legfontosabb szempont a természetesség, olyan termékeket vásároljunk, amik megbízhatóak és összetevőik nem károsítják az arcbőrt. A másik ok, amiért alaposan és megfelelően kell tisztítani az arcbőrt az a por. Nagyvárosban sétálva, tömegközlekedés közben vagy bármikor, ha a szabadlevegőn vagyunk, szennyeződések érik a bőr felületét. A mitesszerek és pattanások kialakulása ellen segít a helyes arctisztítás.

Különböző bőrtípus különböző készítmények

Arcbőrtípusok közül általában kettőt különböztetünk meg: zsíros és száraz bőr. A termékek kiválasztásánál mindig figyelni kell a bőrtípusra, hiszen akkor érhető el a legjobb hatás.

Soha nem maradjon el a sminklemosás!

A sminklemosás az arctisztítás egyik legfontosabb eleme. Lefekvés előtt mindig el kell távolítani a sminket, mert az komoly problémákat okozhat a későbbiekben. Az ilyenkor használt termékek többek között a micellás víz és sminklemosó gél vagy krém. A termék kiválasztásánál fontos a bőrtípus figyelembevétele. Az arc alapos lemosása – micellás vízzel is – akkor is fontos, amikor nem viselünk sminket az egésznapos szennyeződés miatt.

Tonik és hidratáló

Ez az a két termék, ami még „kötelező” az arcápolás során. A sminklemosás után a tonik következik, ami segít eltávolítani a vízben oldódó szennyeződéseket az arcról. Felfrissíti a bőrt, ami után a hidratálás következhet, ezért nem szabad csak önmagában használni.

A tonik és a hidratáló között még egy gyors arcradírozás is belefér, de ezt a lépést nem kell mindennap elvégezni. Az arcradír nemcsak még alaposabban tisztítja a bőrt, hanem segíti a vérkeringést is, valamint puhává varázsolja az arcot. Bőrtípustól függően gyakrabban lehet alkalmazni az arcradírt, zsírosabb bőr esetén heti háromszor, a szárazabb bőrt csak heti egyszer kell kezelni. Az arcradír után érdemes még egyszer tonikkal átmosni az arcot.

Az utolsó lépés a hidratálás. A bőrtípushoz megfelelő termék választása itt is kulcskérdés. Naponta kétszer, reggel és este is érdemes használni, mert segíti a bőr ellenálló képességét és élettelivé teszi.

Miből látni, hogy valaki dehidratált?

A vízfogyasztás az év minden hónapjában fontos, de nyáron különösen lényeges. Ha bizonyos tünetek jelentkeznek, akkor nem ittunk eleget és már dehidratáltak vagyunk.

Természetes megoldások cserepes ajkak ellen

Ajkunkon más a bőr felépítése, mint az arc többi részén. Az ajak bőre 3-5 sejtréteggel vékonyabb, hiszen hiányzik a bőr alatti zsírréteg, hiányoznak az izzadtság és faggyúmirigyek. Ezért a téli jeges levegő és a fűtött szoba száraz levegője közötti hőmérséklet-változáshoz nehezen alkalmazkodik. Az ajak száraz lesz és repedezett. Az ajakápolás a hiányzó faggyúmirigyek miatt különösen télen kényes feladat.

Tippek pajzsmirigy problémákkal küzdőknek

A szakemberek úgy vélik, hogy a megváltozott étkezési szokások állnak annak hátterében, hogy egyre több a pajzsmirigy beteg. Ennek jártunk utána!

Látásjavító zöldség, gyümölcs és hal

A szem egészségének megőrzéséért sokat tehetünk szemtornával, szemcseppekkel, de helyes táplálkozással is. Rengeteg olyan vitamin, ásványi anyag és más összetevő létezik, melyek megfelelő bevitele a szem karbantartásában is segíthet!

A fenyőmag jótékony hatásai

A fenyőmag finom és egészséges, viszont elég drága. Nem véletlenül, hiszen termesztése időigényes, begyűjtése pedig körülményes. Valóban fenyőkön terem, de csak néhány fajta termése elég nagy ahhoz, hogy érdemes legyen foglalkozni vele, ezek a Pinus cembroides, sibirica, edulis, pinea és koraiensis.