Menü

Az arcápolás lépései

A megfelelő arctisztítás is hozzájárul az egészséges bőrhöz, a táplálkozás és a bőrápoló krémek használata mellett a tisztításra is érdemes odafigyelni.

Szeretjük, ha szép és sima a bőrünk, azonban, hogy ezt elérjük oda kell figyelni mivel és hogyan kezeljük. Mint minden kozmetikum esetén itt is az egyik legfontosabb szempont a természetesség, olyan termékeket vásároljunk, amik megbízhatóak és összetevőik nem károsítják az arcbőrt. A másik ok, amiért alaposan és megfelelően kell tisztítani az arcbőrt az a por. Nagyvárosban sétálva, tömegközlekedés közben vagy bármikor, ha a szabadlevegőn vagyunk, szennyeződések érik a bőr felületét. A mitesszerek és pattanások kialakulása ellen segít a helyes arctisztítás.

Különböző bőrtípus különböző készítmények

Arcbőrtípusok közül általában kettőt különböztetünk meg: zsíros és száraz bőr. A termékek kiválasztásánál mindig figyelni kell a bőrtípusra, hiszen akkor érhető el a legjobb hatás.

Soha nem maradjon el a sminklemosás!

A sminklemosás az arctisztítás egyik legfontosabb eleme. Lefekvés előtt mindig el kell távolítani a sminket, mert az komoly problémákat okozhat a későbbiekben. Az ilyenkor használt termékek többek között a micellás víz és sminklemosó gél vagy krém. A termék kiválasztásánál fontos a bőrtípus figyelembevétele. Az arc alapos lemosása – micellás vízzel is – akkor is fontos, amikor nem viselünk sminket az egésznapos szennyeződés miatt.

Tonik és hidratáló

Ez az a két termék, ami még „kötelező” az arcápolás során. A sminklemosás után a tonik következik, ami segít eltávolítani a vízben oldódó szennyeződéseket az arcról. Felfrissíti a bőrt, ami után a hidratálás következhet, ezért nem szabad csak önmagában használni.

A tonik és a hidratáló között még egy gyors arcradírozás is belefér, de ezt a lépést nem kell mindennap elvégezni. Az arcradír nemcsak még alaposabban tisztítja a bőrt, hanem segíti a vérkeringést is, valamint puhává varázsolja az arcot. Bőrtípustól függően gyakrabban lehet alkalmazni az arcradírt, zsírosabb bőr esetén heti háromszor, a szárazabb bőrt csak heti egyszer kell kezelni. Az arcradír után érdemes még egyszer tonikkal átmosni az arcot.

Az utolsó lépés a hidratálás. A bőrtípushoz megfelelő termék választása itt is kulcskérdés. Naponta kétszer, reggel és este is érdemes használni, mert segíti a bőr ellenálló képességét és élettelivé teszi.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Gyors és egyszerű gyógymód orrdugulás ellen

Légzési nehézségek, nyomásérzés, orrfájdalom – igen, ez mindenképp eldugult orrnak tűnik! De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Függetlenül attól, hogy allergiától vagy megfázástól szenvedsz, az orrdugulás nem egy kellemes tapasztalat. Megosztunk hát veled gyors és egyszerű házi praktikát, illetve néhány tippet bedugult orr ellen.

A vércukormérés fontossága

Miért és mikor kell megmérni a vércukrot? A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve gyógyszeres kezelés és diéta együttes alkalmazásával egyensúlyban tartható, de az inzulinos kezelésre szoruló betegek nagy részének szükséges a rendszeres vércukormérés.

Lázcsillapítás természetesen

Míg korábban azt tartották, hogy lázcsillapításra csak 38 fok feletti testhőmérsékletnél van szükség, ma már az az általánosan elfogadott, hogy nem a testhő magassága a lényeg, hanem az, hogy hogyan viseli a beteg a lázat. A lázcsillapítás tehát tulajdonképpen a közérzet javítására szolgál. Ha nem szeretnél gyógyszert bevenni, mutatjuk, milyen természetes módszerekkel csillapíthatod a lázad.

Lumbágó kezelése, tünetei és kialakulásának okai

Aligha van olyan ember, aki életében sohasem találkozott a kínzó, deréktáji fájdalommal - legalább rokonai körében. Gyakorisága az életkor előrehaladtával általában fokozódik. A 30-60 évesek között előfordulási gyakorisága mindkét nemnél 60-80 százalék körül van.