Menü

Hol szilveszterezel?

Néhányan úgy gondolják pont az „öli meg” a szilveszteri party - hangulatot, hogy túlságosan megtervezett, kigondolt, várva várt és rákészült este, miközben a spontán bulik az év bármely más napján sokkal jobban sikerülnek. Mások nagyon várják az év utolsó estéjét és hatalmas ünneplésbe csapnak. Vagy nem.

Olvastam, hogy milyen sokféle embertípus ismert, ha a szilveszterről van szó.

Azt mondják, van a „mindent előre megtervező”. Már novemberben tudja, hol és kikkel tölti a szilvesztert, mit vesz fel és melyik sminket választja a nagy bulira, milyen aprósüteményt visz, és hogy zajlik a forgatókönyv. Semmit nem bíz a véletlenre, minden party kelléket időben beszerez s izgatottan várja a nagy napot. Te ez a típus vagy?

Ám létezik a „menekülő” embertípus is. Kerüli a tömeget, ünnepekkor a plázákat, a nagy bálokat és diszkókat, bulikat. Egy csendes házibuliba fog elmenni, egy vidéki barátjához.

Sajnálatos a „depressziós” szilveszterező. Ő az, aki egész decemberben nem tudja élvezni az ünnepeket, sem a szilvesztert, sokat bánkódik, negatívan néz mindent és örök pesszimista, az ünnepeket magányosan tölti el. Mivel nem társasági ember, így nem is nagyon hívják a partikra.

A depressziós, a menekülő mellett megjelenik a szilvesztert „utáló” személyiség. Utálja a kötelező bulizást és a túlszervezett rendezvényeket. Semmi kedve illemből jókedvet erőltetni valami év végi bulin.

A buli szervező. Nála van az év végi buli, ő szervezi az estét, házibulit tart, ahová sok mindenkit meghív, élvezi a vendéglátó szerepét.

Az alkoholmámoros embertípus. Azonnal betámadja az italokat, az este pedig valószínű neki ér véget a leggyorsabban és a végén nem emlékszik semmire, még arra sem, ki vitte haza.

A romantikus. Aki elképzeli, ahogy az év utolsó órájában (vagy a következő év első percében) romantikusan megkérik a kezét.

A spontán bulizó. Ő az, aki szilveszter este egy üveg pezsgővel elindul valamerre és szerencséjére előfordulhat, hogy valami emlékezetes, szuperhangulatú buliban találja magát.

A szállodában szilveszterező. Wellnessre és finom ételekre, italokra, pihenésre és kényeztetésre vágyik, ezért már nyár végén befizeti az év utolsó napjaira kiszemelt szállodai szobáját.

A filozofáló. Számot vet, áttekinti az elmúlt évet és levonja a tanulságokat, eltöpreng az élet folyásán. Elolvassa az összes horoszkópot, belemerül az ezotériába. Nem rossz személyiségtípus, csak ne az év végi bulin akarja mindezt valakivel megbeszélni. Mondjuk ne velem, mert én a bulizó embertípus vagyok.

Boldog Új Évet kívánok!

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Klímakarbantartás: miért fontos?

A hirtelen beköszönő nyárias meleg lassan aktuálissá teszi a klímahasználatot, s ekkor különösen ajánlott otthonunk, autónk fertőtlenítése, hiszen a klímarendszerben számos kórokozó megtelepszik. A klíma karbantartása több okból is fontos, ám a menete bonyolultabb, minthogy azt házilag is teljeskörűen el lehessen végezni.

Hogyan segíthetnek a kék színű ásványok?

A kék szín, a vízenergia színe. A víz pedig a tudást, az érzelmeket, az emberi kapcsolatot és az emberek közötti kommunikáció eleme. A kék szín a tudás, a nyugalom, a béke, az érzelmek és tudásvágy szimbóluma is.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.