Menü

Visszatérés a régi önmagamhoz

A legjobb önfejlesztés, ha figyelsz önmagadra, próbálod minél jobban megismerni és elfogadni saját magad, hiszen csak így tudsz lépésről-lépésre haladni a célod felé.

Őszinteség

Azt hiszem az első lépés az őszinteség. Tudj szembenézni azzal, aki vagy. A lépéseiddel, a döntéseiddel, a hibáiddal, a múltaddal. Ha magaddal nem vagy őszinte, az olyan, mint egy dominó sor. Gondolj csak bele, pillanatok alatt képes összeomlani!

Motiváld magad

Ahhoz, hogy visszatalálj önmagadhoz, egy fontos lépés az, hogy bízz magadban légy önmagad pompom lánya! Ahelyett, hogy reggel elszörnyedsz a tükörbe nézve, egy fontos megbeszélés előtt azt szajkózod magadnak, hogy nem fog menni vagy ha csak a kudarcaidra fókuszálsz, akkor tudat alatt is lehúzod magad.

Minden nap egy NEM

Nehéz manapság nemet mondani, talán ez az egyik legnagyobb problémánk. Mindenre igent mondunk, nehogy lemaradjunk valamiről, miközben elmegyünk amellett, ami a legfontosabb. Próbáld ki, hogy minden nap legalább egyszer nemet mondasz annak érdekében, hogy önmagadra több időd jusson. Méghozzá úgy, hogy közben nem érzed magad sem önzőnek, sem hálátlannak.

Ne add fel!

Ha valami nem megy, ugorj neki újra és újra. Ha félsz valamitől, úgy fogod tudni legyőzni, ha belemész a helyzetbe. Ne akarj elkerülni egész életedben szituációkat és helyzeteket csak azért, mert nem érzed magad komfortosan bennük. Mindenkinek van olyan, ami félelemmel vagy szorongással tölti el és mindig lesz újabb és újabb. Indulj el az úton. Meglátod, ha ismét belemész a szituációkba, egy idő után már nem is érted, mitől féltél az elején. Nem is kell mondanom, mekkora önbizalmat ad ez.

Kérj segítséget

Ha szereted önmagad, jót akarsz magadnak. Fordulj barátaidhoz, és engedd, hogy segítsenek. Akkor vagy igazán erős, ha mersz segítséget kérni, amikor szükséged van arra. Ha legközelebb erődet meghaladó problémával kerülsz szembe, ahelyett, hogy mérges lennél magadra, amiért egyedül nem boldogulsz vele, inkább kérj segítséget.

Szeresd rossz tulajdonságaidat!

Ezek is a te teremtményeid. Te is, én is döntöttünk már rosszul, s ha kitartóan büntetjük önmagunkat, idővel úgy hozzászokunk, hogy nagyon nehéz lesz megválnunk tőle, és jobb döntéseket hoznunk. bármilyen kellemetlen helyzetben találod is magad, ennek oka van; különben nem sodródtál volna bele. Meg kell értsük, hogy bármilyen nehézségünk vagy gondunk támad, mi magunk hívtuk létre azt, hogy bizonyos helyzetekben eligazodjunk. Ezt fölismerve, rálelhetünk igényeink kielégítésének jótékony eszközére.

A tükör előtt végzett gyakorlatok fontossága

A tükör előtti munkát sokféleképpen végezhetjük. Pl.: reggel a tükörbe nézünk és kijelentjük: „Szeretlek! Mit tehetek ma érted? Hogyan tehetnélek boldoggá?” Figyelj a belső hangodra, és kövesd utasításait. Kezdetben talán még nem kapsz üzeneteket, mert túlságosan hozzászoktál önmagad dorgálásához, és képtelen vagy szeretettel fordulni magadhoz.

Nem kell, hogy féljünk a vitáktól, összekülönbözésektől, vagy bármilyen problémától önmagunkkal vagy másokkal. Még a csillagok is összeütköznek néha, és a találkozásukból új világok születnek.

Szerző :Udvari Fanni

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mondj búcsút a megfelelési kényszernek!

A megfelelési kényszer egy olyan érzés, amikor valaki folyamatosan igyekszik megfelelni saját vagy mások elvárásainak. Ez lehet saját belső kényszer, társadalmi nyomás, munkahelyi elvárás. A megfelelési kényszer stresszt és szorongást okozhat. Ha Önök is azok közé tartoznak, akik szeretnének mindenkinek megfelelni, akkor érdemes elolvasniuk cikkünket.

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!