Menü

Munkahelyi zaklatás

A munkahelyi zaklatás különösen nehezen definiálható és körülírható fogalom. Nemcsak fizikailag tapasztalhatjuk meg, és nemcsak férfi-női kapcsolatban. Ma már sokkal többféle impulzus meríti ki ezt a kategóriát. Egyre több helyen fordul elő, hogy az ügyfél az ügyintézővel, a vendég a vendéglátóval próbál kikezdeni. De az is zaklatás, ha valaki túl bizalmasan viselkedik egy munkahelyen, vagy szemmel láthatóan egy adott illető ellen dolgozik.

Nem érdemes annak sem lenni, aki a társát megpróbálja kitúrni a helyéről, akár személyeskedéssel, akár verbális bántalmazással. Ugyanis, bár ez hirtelen nem jut eszünkbe, de komoly mentális következményekkel járhat. Sokakon nem úgy jön ki a felelősség és a bűntudat érzése, hogy a tettet követően szorongást vált ki, hanem állandó frusztrációt okoz különböző helyzetekben, amely emlékeket idéz fel a cselekedeteikről. Ez a jelenség napokig, hetekig is elkísérheti és ezáltal gyötörheti az embert. Ráadásul titkon mindenki fél attól egy kis mértékben, hogy egyszer ő kerül a másik oldalra. Ez tovább táplálhatja a stresszt és frusztrációt bennünk.

Ha pedig mi vagyunk az áldozatai egy munkatárs vagy egy ügyfél, egy vendég zaklatásának, akkor nagyon nehéz helyén kezelni a szituációt. Az egyszeri felajánlkozás, az alkalmi megjegyzéstétel még nem minősül zaklatásnak, de felkavarhatja az embert. Ha viszont az impulzus tartósan megmarad, az szorongáshoz vezet. Ez a szorongás pedig leginkább munkaidőben, vagy az azt megelőző időkben lehet a legintenzívebb. Természetesen a probléma forrását kell megszüntetni ilyen esetben. Legjobb, ha megkérünk egy felettest, hogy szóban vagy akár írásban figyelmeztesse azt, aki zaklat minket, legyen az vendég/ügyfél, idegen, vagy dolgozó. Semmilyen körülmények között nem szabad azonban testi bántalmazással fenyegetőzni. Sosem tudhatjuk, hogy kit milyen szándék és cél vezérel, éppen ezért szinte biztosan nem tudunk a zaklató jó belátásában bízni. Ezért mindenképpen a kollégák segítségét kell kérnünk, akik kívülállóként többet tudnak tenni, mint mi érintettként.

Előfordulhat, hogy a kollegiális vagy főnöki beavatkozás nem segít, vagy nem opció, mert a zaklatás pont tőlük jön. Ilyenkor pedig olykor nem akad más lehetőség, mint váltani. A külvilág nem tudhatja, hogy pontosan mi zajlik bennünk, ezért a hozzánk közelállókhoz érdemes őszintének lenni, és megosztani velük az okokat, amelyek a kilépésre vezéreltek minket. Ők később így segítséget tudnak nyújtani nekünk.

Természetesen nem mindig hatalmas a baj. Előfordulnak félreértések, nézeteltérések, amelyeken túl lehet és túl is kell lépni. A munkahelyi zaklatás súlyos vád, ezért soha ne süssük rá olyanra, aki nem követett el semmit! Mindig meg kell vizsgálni a helyzeteket az ő szemszögéből is. Ítéletet hozni sokszor elhamarkodottan szoktunk, még az emberi kapcsolataink minőségét illetően is. Ez pedig meghatározhatja a tudatunkat és a lelkünk egészségét. Figyeljünk oda másokra, gondolkodjunk a cselekedeteink előtt, és kellő empátiával forduljunk társaink, ismerőseink és az ismeretlenek felé is, hogy a félreértéseket elkerüljük!

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!