Menü

Fesztiválok önkéntesként

Magyarország ha tetszik ha nem fesztivál nagyhatalommá nőtte ki magát az évek során. A gomba módra szaporodó kis rendezvények mellett a gigantikus szórakoztató fesztiválok (Balaton Sound, Sziget) is jelen vannak. Jó a hangulat aki nem akar kimaradni, de olcsó megoldásra vágyik annak itt az új kaland a fesztiválönkéntesség. Ez egyszerűen összefoglalva azt jelenti, hogy jellemzően 6-8 órában kell dolgozni (pl. konyhán, kempingben, fizikai pakolásban) és cserébe napi 1-2 étkezést kap a delikvens a belépőjegy mellé. Sok esetben póló is jár a fiatalos kalandhoz. Előljáróban ajánlom figyelmetekben a fesztivalonkentes.hu-t, de lehet direkten is egy-egy fesztiválra jelentkezni. Vegyük is sorra miért is éri ez meg:

Ha pakolsz, laza a fesztiválidő

A technikai, fizikai személyzet csak a fesztivál előtt és után sürög forog nagy elánnal, a köztes idő a pihenésé. Kis munka, nagy szabadság a jelszó. Minden adott egy önfeledt kalandhoz.

Megismered a fesztivál felépítését

Sok új emberrel lehet megismerkedni. Mindenki önfeledten tud bulizni egy jót. Emellett egy-egy fesztivál felépítését is meg tudod tapasztalni. A későbbiekben a szervezés része, ha elkap be tud vonzani és még az önéletrajzban is jól mutat.

A fesztivál helyszíne is örömforrás

Például a Balaton Lake, a Strandfesztivál vagy épp a Sound kapcsán a szabadidőben bátran lehet kirándulni vagy csak a szó legszorosabb értelmében nyaralni a Balaton partján.

Tudsz nyelvet gyakorolni

Ha olyan a beosztásod (pl. beengedés, nemzetközi kemping) és olyan nagyságú a rendezvény (Balaton Sound, Sziget) könnyen lehet ismerkedni külföldiekkel. Az angol mindenütt alap, de a francia, holland sem elhanyagolható nyelvek.

Életkori limit nincs

Fontos, hogy tisztában legyünk az egyéni szociális korlátainkkal. Valljuk be őszintén nem sok 30 éves kor fölötti személy adja a fejét a fesztiválönkéntességre, de azért vannak üdítő kivételek. Oda kell figyelni, hogy mindenki megtalálja azt a baráti kört ami hozzá passzol. A nagyobb fesztiválokon azért erre nagy esély van. A szabadidőben pedig a fesztivál örömmel fogad mindenkit.

A fesztivál alatt sok a szabadidő

Ez talán a legolcsóbb megoldása az olcsó bulizásnak. Ha meg olyan területre tévedünk munka közben ami esetleg még érdekes is (pl. kérdőívezés, információ adás, kemping) külön jó pont. Nagy barátságok szoktak születni és sok összetartó csapat járja a nagyobb fesztiválok együtt évről évre.

Egyszerű munkatapasztalat

Ennél egyszerűbben nem nagyon lehet munkatapasztalathoz jutni. Nagy tétje nincs a dolognak, ha betartunk némi belső szabályt (pl. idejében kezdeni) semmi baj nem érhet. Az esetleges visszaélések miatt szoktak azonban sajnos kaukciót is kérni a fesztiválok, amit ha minden rendben ment visszakapunk.

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.

A Down-szindróma világnapja – avagy húzz felemás zoknit!

A Down-szindróma világnapját március 21-én tartják, az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?

Vasárnapig tart a jótékonysági akció!

Vasárnapig lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, melyben tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban.