Menü

Aranyozott steak és fehérgyöngy albínó kaviár

Egy török szakács 24 karátos arannyal bevont steaket tálal fel azoknak, akik hajlandók kifizetni érte a 340 dollárt, vagyis körülbelül 100 ezer forintot, dobta fel ma reggel az egyik hírkereső oldal. Van, akinek már a libamáj és a lazac is a megfizethetetlen prémium kategória, azonban vannak ezektől is különlegesebb és drágább ételek a világon, amelynek ha meglátjuk az árát, elakad a szavunk a döbbenettől. Az ázsiai országokban egy gombafajta annyira ritka, hogy kilója eléri a 600 dollárt, körülbelül 153 ezer forintnak felel meg, de létezik fecskefészekleves is, melynek kilónkénti ára 3000 dollár, azaz mintegy 768 ezer forint. A világ legdrágább kávéja Indonéziából ered és kilója akár 1200 dollár is lehet, ami átszámítva 307 ezer forint.

A nedű egyik fő érdekessége mellesleg, hogy a cibetmacska ürülékéből kikapirgált kávészemekből előállított ital.

A fekete csirke igen ritka baromfifajta, darabja 200 dollár (51 ezer forint) körül mozog.

A Magyarországon is kapható sáfrányról eddig is tudtuk, hogy aranyárban mérik, 400-1000 dollár, azaz mintegy 102-256 ezer forint között mozog az ára. Tényként mondhatjuk, hogy a történelem során volt, amikor drágább volt, mint az arany.

A fehér szarvasgomba, a szárított ibériai sonka és a japán Wagyu steak is a világ legdrágább ételei közé tartozik, ahogy a svédországi jávorszarvas sajt is, mely a világ legdrágább sajtja. Egy kiló 1074 dollárba, azaz körülbelül 275 ezer forintba kerül.

A világ legértékesebb sushiját egy Fülöp-szigeteki szakács találta ki, mely 24 karátos aranylevelekbe csomagolt a hal, amit kaviárral tálalnak, gyöngyökkel és gyémánttal tálalva. Öt darab ebből a sushiból 550 ezer forintba kerül.

A pizzarajongóknak érdekesség, hogy a világ legköltségesebb ételei között van egy olyan pizza, ami már közel 3 és fél millió forintba kerül. A mindössze 20 cm átmérőjű pizza 72 órán keresztül készül és méregdrága konyak, valamint pezsgő jár hozzá.

Ha pedig nem laktunk volna jól ezekkel a „kétfalatnyi” ételekkel, nos drága desszertek között is válogathatunk. A hétmillió forintos összeget egy olyan édességért kérik el, mely valójában egy forró csoki. A világ leg borsosabb árú kortyai ebből milliókba kerülnek és a 14 legritkább kakaóbab keverékéből készül, valamint ehető aranyból. Az édességhez gyémánt karkötőt és méregdrága kanalat is szervíroznak, így már némileg érthet a horribilis luxusár.

A szinte megfizethetetlen árú ételek sora ezzel egyáltalán nem ér véget, számtalan luxusfogás szerepel a világ legdrágább étlapjain, áruknál sokszor csak elkészítésük, alapanyagaik és összetevőik sora meghökkentőbb.

A különleges és drága ételek bizonyára igazi gasztronómiai látványosságok, azonban nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy eközben emberek milliói küzdenek éhínséggel vagy a betevő falatok megszerzésével.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!