Menü

Nyerj motivációt önmagad belső békéjéből

Mi az a motiváció?

Maslow volt az első, aki elméleti alapokra helyezte a motivációt és átültette azt egy adott szervezetbe. Az első szint akárhogy is, de bárki számára elkerülhetetlen. Az első lépcsőfok a fiziológiai szint, amely az éhség, szomjúság, fedél a fej felett stb, biológiai szükségleteket elégíti ki. Cselekvésre késztető tényező, amely növeli a személy hajlandóságát és észszerű ok lesz neki arra, hogy megtegyen egy elvárt cselekvést vagy engedelmeskedjen egy utasításnak. Ez a hajlandóságot kiváltó tényező egymást követő lépcsőfokokként helyezkedik el egy skálán.

Légy jóba önmagaddal!

A legfontosabb az, hogy békében legyél önmagaddal. Szeresd meg azt az embert, akivel minden egyes nap találkozol reggel a tükör előtt, és akivel a legtöbb időt töltöd. Hihetetlenül egyszerűen ki tudod deríteni, hogy 10-es skálán mennyire vagy jóba önmagaddal. Tedd fel magadnak a kérdést: Mennyire szeretem magam 10-es skálán? Egy őszinte vallomással add meg a választ. Tegyük fel, hogy 6-os lett a skálán. Semmi gond, itt az ideje, hogy javíts ezen. Megjegyzésként ide szúrnám be azt, hogy ha nem 10-es, akkor kötelességed ezt emelni. A gyakorlat, amivel ezt tudod emelni végtelenül egyszerű: minden nap 100-szor elmondod magadban: szeretem magam. Hangosan a tükör előtt, dugóban, haza fele, unatkozás közben, stb.

Legyenek céljaid, vágyaid!

Célok nélkül az ember halott, kilátástalan. Mostanság egyre többen foglalkoznak célok kitűzésével, mint coachok és trénerek. Nem csak életmentő, hanem fantasztikus játék is. Mit csinálj akkor, ha nincs célod? Amikor nekem nem volt célom, akkor az volt a célom, hogy megtaláljam a célom. Statisztikák alapján, a halálozási arány a nyugdíj után jelentősen megugrik. Mert az embereknek elfogynak a céljaik, nem kell már nap, mint nap felkelniük és dolgozni menniük.

Beszélj magadban!

A Belső beszéd képes a legjobban serkenteni a hatékonyságot - bármilyen jellegű feladat végrehajtásáról is legyen szó. A legjelentősebb teljesítménynövekedés ugyanis azoknál jelentkezett, akik motiválták önmagukat.

Pozitív gondolkodás

A jóra és a pozitívra kell fókuszálni. Felejtsd el az összes okot, amiért nem megy, és higgy abban az egyetlen indokban, amiért sikerülhet! Ehhez nem szükséges azt hajtogatni: "Én vagyok a legjobb!". Fontosabb megtalálni az arany középutat az önbizalomhiány és az önhittség között. És egy pillanatra sem hagyni, hogy beférkőzzön az agyadba a gondolat, hogy "Nem vagyok elég jó." Ha minden kötél szakad, tudj nevetni magadon - a pozitív humor csodákra képes!

Mozogj!

A testmozgás az egyik legjobb motiváló erő, amit a saját hasznodra tudsz fordítani. A rendszeres sport energiát és önbizalmat ad, a szervezeted hatékonyabban működik és folyamatosan újabb eredményeket érsz el, ami fenntartja a lendületet az élet más területein is. Emellett tudományosan igazolt tény, hogy a testmozgás hatására az agyban dopamin, szerotonin és endorfin hormonok szabadulnak fel, mely jobb közérzetet, de gyakran kifejezetten boldogságot is okoz.

Hallgass zenét!

A zene gyakorlatilag az emberiség történetével egyidős. Nem véletlen, hiszen az érzelmeinkre hat. Biztos, hogy Neked is vannak olyan számok, amiket ha meghallasz, egyből jobban érzed magad. És valószínűleg olyanok is, amiknek a hatására úgy érzed, képes vagy az autódat is a fejed fölé emelni. Tartsd kéznél ezeket a számokat! Ha elfogy a lendületed, a zenére mindig számíthatsz.

Azt az időt, amit elloptál magadtól, soha nem kapod vissza. Nem tudhatod, mennyi időd van. Reméljük, hogy sok, de ez nem csak rajtad múlik. Ami viszont rajtad múlik, az az, hogy hogyan töltöd az elkövetkező perceket, órákat, napokat és éveket. Próbáld kihozni magadból a legtöbbet!

Szerző: Udvari Fanni

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mondj búcsút a megfelelési kényszernek!

A megfelelési kényszer egy olyan érzés, amikor valaki folyamatosan igyekszik megfelelni saját vagy mások elvárásainak. Ez lehet saját belső kényszer, társadalmi nyomás, munkahelyi elvárás. A megfelelési kényszer stresszt és szorongást okozhat. Ha Önök is azok közé tartoznak, akik szeretnének mindenkinek megfelelni, akkor érdemes elolvasniuk cikkünket.

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?

Vágyódás az elérhetetlenre

Egyszer mindannyiunk életében előfordul, hogy olyasvalaki, vagy olyasvalami iránt érzünk vonzalmat, aki és ami biztosan felforgatná az életünket. A főnökünk, a legjobb barátunk ismerőse, exe, vagy valamilyen materiális tárgyi dolog is lehet. Mindannyian ebbe a bizonyos „tiltott gyümölcs” kategóriába tartoznak: az ábrándozás csábító lehet, a következmények azonban már kevésbé. De mihez kezdhetünk ezekkel az érzésekkel? Hogyan lehet ezen érzelmeket újból és újból megélni, valamint kezelni?

Flegmatikus személyiség jellemzői

A flegmatikus személyiség konfliktuskerülő, nyugalmas, rohanástól és feszültségektől mentes életmódot folytat, s mindent elkövet azért, hogy ezt meg is őrizze. Soha nem száll szembe senkivel, egyszerűen csak úgy alakítja az életét, ahogy az neki jó legyen.