Menü

Van olyan nap, amikor minden összejön

Nálam van bizony. Egyszerűen hihetetlen, de igaz Murphy törvénye: „ha valami el tud romlani, az el is romlik.” Na de, hogy egy egész nap folyamatos pechsorozat legyen...

Biztosan mindenki került már olyan helyzetbe, amikor úgy érezte, hogy minden és mindenki ellene fordult. Amikor kettest kap a gyerek matekból, pedig egész hétvégén gyakorolta, vagy épp befut a kocsi éves kötelező csekkje, mert évforduló van, amiről elfeledkeztünk. A kicsi is sír, mert a hosszú nyári szünet, vagy épp egy hétvége után nehezen indul oviba, reggel küzdeni kell vele, s az ajtóból háromszor visszafordulni egy másik kisautóért, vagy plüssfiguráért, miközben kiszakad a harisnyám, amit már nem cserélek ki... (jó erre egy kis körömlakk és már futunk is tovább). Amikor összeveszel a nagyfiaddal, mert jobbnak látod, hogy a délutáni foci helyett matek korrepetálásra menjen, és ettől Te leszel a legrosszabb anya a világon.

A melóhelyen hivat a főnök, mert elrontod az adminisztrációt, s mégse panaszkodhatsz arra, hogy azért kapkodtál, mert túl sok feladatot kaptál, s rengeteg határidős feladat, összecsaptak a hullámok a fejed felett.

Vannak borzasztó napok az biztos. Amikor mogorván válaszol a pénztáros a kasszánál, amikor nem tudod elintézni a bankban, amit akartál, pedig 40 percet vártál, amikor egy bírság vár a kocsin, pedig akartál venni parkolójegyet, csak nem működött az automata (történt ilyen velünk)

Sajnos nem lehet hetekre elbújni egy titkos odúba azzal, hogy "mindenki hagyjon békén" (sajnos) viszont pár gondolattal át lehet vészelni az ilyen "Murphys" időszakot.

Először is a kudarc is része az életnek. A sikertelenség is része a mindennapoknak. Ha a dolgok nem így történnének és mindig minden tökéletes lenne, most nem tartanál ott, ahol vagy. Másodszor: elmúlik. Ne aggódj a jelen miatt, mindez most csak átmeneti, el fog múlni.

Harmadszor: panaszkodni nem érdemes, nem vezet sehová. Inkább törekedni kell a dolgok mielőbbi megoldására. Aztán: minden problémával gazdagabb és tapasztaltabb leszel. "Ami nem öl meg, megerősít." Jó tanács: legyél pozitív. Nem egy és két tanulmány, könyv, beszámoló, tapasztalat született arról, hogy az univerzum miként segíti a törekvéseidet, ha pozitívan gondolkozol az életről. Veszíteni mindenesetre nem veszítesz vele. Fontos gondolat: fogadd el. Amin nem tudsz változtatni, fogadd el. A sorsod nem véletlenül alakult így. Mindennek oka van. Talán most nem tudjuk az okát, de később megérthetjük, miért történt így és miért szolgálta a javunkat. Végül: lépj tovább, s ne hátra nézz. Van egy jó mondás: "ne hátra nézz, nem arra mész." Igaz.

Van olyan nap, amikor minden összejön. Ilyenkor arra próbálok gondolni, hogy nem ez a világ legnagyobb problémája és biztosan másnak sem alakul minden napja a legtökéletesebben. Talán más gyereke is kap kettest matekból. Más is összeveszik az anyukájával, párjával, anyósával. Másnak is esnek ki váratlan csekkek a postaládájából és más sem érzi minden nap felhőtlenül magát a munkahelyén. Az élet már csak ilyen, meg kell tanulni kezelni a problémákat. Sokszor egy idegen adja a legjobb tanácsot és gyakran váratlanul érkezik a megoldás. Kitartást!

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.