Menü

Arcápolás rejtelmei II.

Arcápolás rejtelmei cikkben , kifejezetten az arc ápolása volt a fő irányvonal, viszont a második részben, már kitérünk az ajkakra is. Ismét Miklán Lilla, kozmetikus volt a segítségemre, aki válaszaival irányt mutat, a kérdések sokasága között.

Ahogy már említettem a szép és ápolt arcbőrért tenni kell. Rengeteg tipp kering az interneten, hogy hogyan lehet házilag készíteni olyan terméket, amely megfelel, a boltban vásárolt készítmény helyett. Viszont, hogy ez mennyire jó és biztonságos dolog, nos, erre is választ kaptunk. Illetve az ajkainkat se felejtsük el, ápolás terén. Végezetül pedig, a férfiaknak szolgálunk egy két praktikával, hiszen ne felejtsük el, ők sem maradhatnak ki ebből a témából.

Ajakápolásnál mire kell, hogy odafigyeljünk? Mit használjunk?

M.L.:”Az ajkaink könnyen kiszáradnak, cserepessé válhatnak, de erre is van megoldás. Nem csak az arcunkra, hanem az ajkainkra is nyugodtan használhatunk bőrradírt, hiszen ha eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, nem fog kiszáradni a szánk. Illetve egy hidratáló szérummal is rásegíthetünk, peeling után. Ajakápolóként pedig a kókuszolaj az, ami tökéletes választás.”

Az otthon készített készítmények mennyire hatásosak? Okozhatnak-e problémát?

M.L.: „Az otthon elkészíthető testradírokat jónak tartom. Hiszen cukorból vagy tengeri sóból, oliva olajból és citromból könnyen elkészíthetjük, nem tudunk vele rosszat tenni. Arcra, viszont finomabb szemcséjű, savas vagy enzimes peelinget javaslok, ami otthon nem kivitelezhető. A házilag készített pakolásokat nem tartom olyan hatásosnak, viszont problémát csak akkor okoznak, ha nem a mi bőrtípusunknak megfelelőek.”

Te mit figyeltél meg, mennyire figyelnek oda a nők az arcuk ápolására?

M.L.: „Az a tapasztalatom, hogy a legtöbben, 40 év felett fordítanak időt az arcápolásra. Pedig, ahogy már írtam is, a prevenció nagyon fontos lenne. A fiatalok közül a problémás bőrrel rendelkezők azok, akik tudatosan ápolják az arcukat, mert látják, hogy érdemes, hiszen szép eredményeket lehet elérni.”

Férfi arcápolás miben tér el?

M.L.: „A férfiak egy részénél a mindennapi borotválás irritálja a bőrt, ezért fontos a gyulladáscsökkentés. Az arcszesz helyett inkább teafaolajat javasolnék. Ez szintén fertőtlenít, de közben nem irritálja tovább a bőrt. A napi rutin pedig náluk is ugyanaz: letisztítás, tonizálás és arckrém, ami bőrtípustól függ. A férfiaknak is, ugyanúgy, szükségük van az arcápolásra.

/Szerző:Kohajda Wentholin Loretta/

Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum

A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!

Pollenallergia gyerekkorban: asztmát is okozhat

A gyermekeket érintő, gyermekkorban jellemző allergiás betegségek között vannak olyanok, amik csak kiskorban jelentkeznek, míg mások felnőve is megmaradnak. Hazánkban a gyermekkori allergia előfordulási gyakorisága kb. 6-7%.

Hogyan hat a nikotin a szervezetünkre?

A cigaretta elszívása során belélegzett füst 90%-a a tüdőbe jut, innen a vérbe kerül és 8 másodperc múlva eléri az agyat; olyan gyorsan, mint egy vénás injekció.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?