Menü

Kérdezzünk egy idegent, ha profilképet választunk!

Mindegy, hogy a kedvenc randioldalunkra vagy a vállalkozásunk honlapjára választunk profilképet, a legjobb fotó kiválasztását nem hagyhatjuk akárkire. Ez az az ok, amiért egy teljesen idegen személy véleményét kell kikérnünk, mondja egy új tanulmány.

A pszichológusok évszázadok óta vizsgálják az első benyomás fontosságát, beleértve a fotókat is. A vonzerő és a tulajdonságok becslése nagyobb különbséget mutathat, ha különböző képeket látunk egy adott emberről, mintha különböző emberek arcait hasonlítjuk össze vonzerő alapján. Más szóval az adott körülményeknek megfelelő fotó kiválasztása ugyanolyan fontos, mint a genetikai lottó megnyerése, hogy életünk során rokonszenves arccal rendelkezhessünk.

A logika azt diktálja, hogy azok az emberek, akik több energiát fektetnek a tökéletes fotó elkészítésébe, jobb képet kell, hogy kapjanak magukról. Olyat, ami jobban reprezentálja őket.

Az Új-Dél-Wales-i Egyetem munkatársa, Dr. David White, 102 egyetemistát kért meg, hogy küldjenek neki 12 fotót magukról, amelyeket korábban a Facebook-ra is feltöltöttek. Ezt követően a hallgatók kiválasztották, hogy mely fotókat használnák leginkább és legkevésbé a következő felületeken: Facebook, LinkedIn, Match.com. Később osztályozniuk kellett a fotókat vonzerő, megbízhatóság, dominancia, versenyképesség és magabiztosság alapján.

Dr. White ezután megkérte őket, hogy ugyanezeket a feladatokat végezzék el egy véletlenszerűen kiválasztott idegen személy fotóival is, akiket ráadásul a saját nemükhöz tartozók közül választottak ki. Végül pedig teljesen új résztvevők értékelték a fotókat ugyanazon öt kritérium figyelembevételével.

Ami fontos az eredmények közül, hogy a kiválasztott "idegen résztvevők" remek munkát végeztek, főleg a randizáshoz választott fotók kapcsán. Dr. White szerint az eredmények meglepőek, mivel a hallgatóknak többéves tapasztalata volt abban, hogyan válasszák ki azt a fotót, amellyel a legjobb oldalukat tudják mutatni, még akkor is, ha a fotót valaki olyan készítette, aki korábban sosem találkozott az alannyal, és nem is erőlködött annyira a fotókészítés során.

Számos bizonyíték áll azonban már rendelkezésünkre, hogy a személyes elfogultság megakadályoz minket abban, hogy saját magunkat reálisan értékeljük.

Dr. White szerint a következő lépés az, hogy a fotók közül az idegenek mellett a jó barátok is válasszanak. Megérzéseik szerint az ismeretségi viszony segíteni fog a fényképek értékelése során.

Forrás: www.iflscience.com

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mondj búcsút a megfelelési kényszernek!

A megfelelési kényszer egy olyan érzés, amikor valaki folyamatosan igyekszik megfelelni saját vagy mások elvárásainak. Ez lehet saját belső kényszer, társadalmi nyomás, munkahelyi elvárás. A megfelelési kényszer stresszt és szorongást okozhat. Ha Önök is azok közé tartoznak, akik szeretnének mindenkinek megfelelni, akkor érdemes elolvasniuk cikkünket.

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?

Vágyódás az elérhetetlenre

Egyszer mindannyiunk életében előfordul, hogy olyasvalaki, vagy olyasvalami iránt érzünk vonzalmat, aki és ami biztosan felforgatná az életünket. A főnökünk, a legjobb barátunk ismerőse, exe, vagy valamilyen materiális tárgyi dolog is lehet. Mindannyian ebbe a bizonyos „tiltott gyümölcs” kategóriába tartoznak: az ábrándozás csábító lehet, a következmények azonban már kevésbé. De mihez kezdhetünk ezekkel az érzésekkel? Hogyan lehet ezen érzelmeket újból és újból megélni, valamint kezelni?

Flegmatikus személyiség jellemzői

A flegmatikus személyiség konfliktuskerülő, nyugalmas, rohanástól és feszültségektől mentes életmódot folytat, s mindent elkövet azért, hogy ezt meg is őrizze. Soha nem száll szembe senkivel, egyszerűen csak úgy alakítja az életét, ahogy az neki jó legyen.