Menü

Gyümölcs- és zöldséglevek házilag

Vajon miért vesz mindenki bolti gyümölcs- és zöldségleveket, ha egy turmix, vagy gyümölcscentrifuga segítségével házilag sokkal egészségesebben elkészíthető rövid idő alatt...? Jön a tavasz, érdemes a nemsoká termő friss hozzávalókból felturbózni az egészségünket!

Sokan nem is tudják, mit jelent az, hogy 100%-os gyümölcslé. Ha belegondolunk, nem lehet véletlen, hogy a bevásárlóközpontokban, bárokban sokkal drágább a frissen facsart narancslé, mint a dobozos gyümölcslevek. Miért van ez? Azért, mert a dobozos levek gyümölcskoncentrátumokból készülnek, a százalékos jelzés pedig csak a higítási arányt jelenti. Az mindenesetre biztos, hogy nem lehet olyan friss a dobozos üdítőital, mint a házi turmix.

Márpedig tudjuk, hogy szervezetünknek mindig a legfrissebb a legegészségesebb! Ha szeretnénk minél több vitamint megőrizni a növényekből, amit ennivalóként és innivalóként elfogyasztunk, akkor próbálkozzunk a házi megoldásokkal!

Érdemes kísérletezni a különböző kombinációkkal, így a gyerekek és felnőttek is változatosabb italokat fogyaszthatnak. Sőt, még gyógynövényekből készült, lehűtött teával is higíthatjuk víz helyett, hogy még egészségesebb innivalót kaphassunk!

Válogassunk például a következők közül: cékla, répa, alma, narancs, barack, meggy, citrom, eper, kivi, banán, körte, a teák közül pedig ízletes az akác, a hársfa, és leginkább a bodza. Természetesen sok más is szóba jöhet, engedjük szabadon a fantáziánkat!

Energiaitalok helyett ez add fittséget és erőnlétet... A kávéról való leszokásban is segíthet, ha reggel egy ilyen erőnlét-turmixxal kezdjük a napot, de tízóraira és uzsonnára is fogyaszthatjuk. A gyermekek is elvihetik az iskolába a dobozos levek helyett, ha frissen készítjük.

Ha nem tudjuk rögtön elfogyasztani, amit leturmixoltunk, akkor hűtőben vagy mélyhűtőben is eltárolhatjuk. Érdemes összenyomni a műanyag flakont, és úgy kiszorítani belőle a levegőt, mielőtt hűtőbe tesszük, így tovább eláll!

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

A homoktövis fogyasztásának lehetőségei

A homoktövis névvel sokfelé találkozhatunk, nem csak gyógynövényként emlegetve, hanem ételek és italok alapanyagaként, de nézzük, hogy a belőle készült dolgokat mire használhatjuk.

A torma nem csak húsvétkor hasznos

A hazai tormafogyasztás nagyrészt az ünnepekhez kötődik: húsvétkor és karácsonykor kuriózumként kerül a torma az asztalra, de kevesen fogyasztják azt rendszeresen. Holott tormát, valamint a belőle készült krémet az év szinte minden időszakában kapni a boltokban. Valamint ezerszínű felhasználása mellett, számos pozitív hatása is van, amely miatt érdemes időközönként fogyasztani

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!