Menü

Alaposan gondoljuk meg a „lábon kihordást”!

Ugyan az influenzaszezon szerencsére a vége felé közeledik, továbbra sem árt óvatosnak lennünk. Senki nem akar lázat, fájdalmat, rosszullétet, és egyáltalán kiesni sem szeretünk a napi ritmusból. Az influenza ugyanakkor ezek mellett sokkal súlyosabb következményekkel is járhat.

Az influenza kellemetlen tünetekkel járó megbetegedés. Túl kell esni rajta – szoktuk mondani, de ehhez azt is mindig hozzá kellene tennünk: megfelelő kezeléssel kell túlesnünk rajta.

A kezeletlen, vagy rosszul kezelt betegségek ugyanis nem várt szövődményekhez vezethetnek, lássuk, mik lehetnek ezek az influenza esetében! Az egyik legfontosabb a tüdőgyulladás, amely mértékétől függően nagyon súlyos lehet és a legyengült immunrendszerű emberekre különösen veszélyes.

Egyéb gyulladás a szervezetben: Az influenza számos olyan gyulladásos megbetegedést idézhet elő, amelyek rendkívüli egészségügyi kockázatokat jelentenek. Károsodhat a szívünk, az agyunk, az idegrendszerünk, ezek mellett többféle ritka kór is kialakulhat.

Sokszor hangsúlyozott tény, hogy az influenza és szövődményei elsősorban az idősebbeket, a krónikus betegségben szenvedőket és kisgyermekeket érintik. Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy az, aki nem tartozik ezekben a csoportokba, hátradőlve, nem figyelve, lábon könnyedén kihord mindent. Nem szabad megadnunk az esélyt a komolyabb bajnak, így a különböző betegségeket, még azokat is, amelyek nem tűnnek vészesnek, becsületesen kezeljük ki, ha szükséges, vizsgáltassuk meg, forduljunk orvoshoz!

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.