Menü

Hogyan előzzük meg a rák kialakulását?

Az emberiség egyik legnagyobb kérdésére - hogy gyógyítsuk a rákot? - egyelőre nincs konkrét válasz, ugyanakkor a kockázatokat jelentősen le tudjuk csökkenteni. Ha akarjuk.

Kutatások bizonyítják, hogy a daganatos megbetegedések jelentős hányada kiküszöbölhető akkor, ha betartunk néhány fontos életmódbeli szabályt. Azt eddig is tudtuk, hogy a dohányzás, az elhízás, a mozgásszegény életmód, stb. mind-mind kockázati tényező, azonban arra csak most kezd fény derülni, hogy az egészségesebb út konkrétan, mérhetően segíthet elkerülni a megbetegedést.

A helytelen étrend és az elhízás kéz a kézben járnak, ráadásul komoly a szerepük különböző daganatos megbetegedések kialakulásában. A jóléti, fogyasztói társadalmak folyamatosan híznak, ami nem véletlen, nagyon nehéz meg- és ellenállni a tendenciának. Ugyanakkor nem lehetetlen, csak egy kicsit kell jobban odafigyelni a vörös hús, feldolgozott élelmiszer, illetve a zöldség és gyümölcs beviteli arányára, valamint a megfelelő mozgásmennyiség folyamatos fenntartására. A dohányzást nem kell külön kiemelni, ezzel kapcsolatban már korábban is számos tanulmány megjelent arról, hogy számszerűsítve milyen kockázatot jelent.

Ezeken kívül itt van még a napsugárzásnak való feleslegesen túlzott kitettség, valamint az alkoholfogyasztás. Csupán néhány dolog, amelynek megváltoztatásával az egyén és a társadalom is jóval egészségesebben élhetné életét a jövőben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.