Menü

Segíts az aláírásoddal, hogy Patrícia és kisfia hazatérhessen!

Vélhetőleg minden második ember álmodozik arról, hogy egyszer csak fogja magát és elutazik Bora Borára, majd haza sem jön onnan. Mindez csodálatosan hangzik, de Patríciának rémálom lett belőle. A fiatalasszony New Yorkban ismerkedett meg a francia tehetős bankár férjével. Annak a ténynek látszólag nem volt jelentősége a francia állami ösztöndíjjal végzett Patrícia előtt, hogy férje koreai származású, japán tudatú férfi, hiszen mindketten kozmopolita életet éltek. Az elején még minden szépnek tűnt: másfél év után házasság a férj rajongásig szereti a nőt, minél több időt szeretne vele tölteni, és útban van közös gyermekük, egy kisfiú.

A problémák a várandósság második felében kezdődtek, amikor a házaspár Japánba költözött. Gyakorlatilag egy bántalmazó kapcsolat alakult ki: a jóképű férj mindent ellenőrzött, feleségétől engedelmességet várt el, és ha nem az akarata szerint történtek az események, akkor veszekedés, vagy bántalmazás lett a vége. A feleség válni akart, úgy tervezte, hogy Párizsban adja be a keresetet. A férje azonban meggyőzte: tegyenek próbát a kapcsolat rendezésére, csupán egy kis kikapcsolódásra van szüksége, és ehhez tökéletes környezet polinéz üdülőparadicsom, Bora Bora. Patrícia pedig nem gyanakodott, hogy csapdába csalják, hiszen a hazaútra szóló repülőjegyeik is megvoltak. 

Mindez 2011. novemberében történt - Patrícia pedig azóta sem jöhetett haza férje mesterkedése révén, aki először elzárta az útleveleiket. Később a nő hazajöhetett volna, de kisfiát nem tudta volna magával hozni. Akkor ő azt mondta: "Not without my son" - azaz a fiam nélkül soha! - ezt a nevet viseli a facebook oldal is, amelyen követhetjük az eseményeket. Sajnos a helyi jogrendszer hiányosságai és a tehetős férfi közbenjárása miatt Patrícia és kisfia a sziget foglya. Dr. Nyíri Iván, Patrícia édesapja tehetetlenségében éhségsztrájkba kezdett a francia nagykövetség előtt, miután úgy tűnik, az ügy jogilag nem megoldható, csakis diplomáciai úton. 

Már több magyar sztár is kiállt az ügy mellett: Sarka Kata, Rubint Réka, valamint Kasza Tibor. Mindannyian ugyanazért kampányolnak: az alábbi petíciónál 10.000 ember aláírására van szükség ahhoz, hogy Frans Timmermans EU Jogi Biztos,és a tagállamok emberi jogi őrzője foglalkozzon az üggyel. Hiszen minden lehetséges szálat meg kell ragadni: Patrícia és a már 6 éves Noah negyedik éve vágynak haza, Magyarországra. 

A petíciót itt írhatjátok alá:

https://secure.avaaz.org/en/petition/The_European_Commission_Frans_Timmermans_STOP_corruption_in_French_Polynesia_and_let_us_go_FREE/?eoyjwjb

Fotó: www.facebook.com/NotWithoutMySon facebook oldal

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Ártalmatlannak tűnő, ám veszélyes dolgok a kiságyban

Lehet, hogy veszélytelennek, ártalmatlannak tűnő játékok és kiegészítők, ám valójában veszélyes dolgok, amiket feltétlen tartsunk távol a kiságytól, mikor a babánkat letesszük aludni.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.