Menü

Itt a vékonyító víz

Nyáron már egyszer tarolt ez az új fogyókúrás őrület, ami most a jó idő közeledtével ismét erőre kapott. Állítólag négy nap alatt három kilótól szabadulhatunk meg. Kipróbáltuk!

Egy, az Egyesült Államokban élő táplálkozás tudományi szakember szerint elegendő az alább ismertetett ivóléből naponta két litert elfogyasztani ahhoz, hogy igen rövid idő alatt három kilótól szabaduljunk meg.

Sok fogyókúrás diéta kering az éterben, amelyek újra és újra erőre kapva több tízezer embert bolondítanak meg. Az úgynevezett Schlank Wasser, amit magyarra vékonyító víznek is fordíthatnánk már 2011 óta járja a világot, de nálunk a nyáron már a második hullámban tört be a fogyni vágyók agyába.

A Schlank Wasser titka abban rejlik, hogy négy nap alatt nem eszünk semmi édeset, cukrosat, nehezet, zsírosat, csak 1200 kalóriát veszünk magunkhoz, s az ivóléből minden étkezés után elkortyolgatunk egy-egy fél liternyit.

A vékonyító vízhez gyömbér, uborka, citrom és menta szükséges. A közepes méretű gyömbért felkarikázzuk, vagy lereszeljük, hozzá karikázzuk az uborkát hajszál vékonyan, s belekarikázzuk az alaposan megmosott citromot. Ehhez teszünk még hozzá 12 darab mentalevelet, s felöntjük az egészet két liter vízzel. Éjszakára a hűtőbe tesszük, majd reggel összerázzuk és a könnyű étkezés után iszunk belőle. Estig meg kell iszogatni a vizet. Majd újabb adag vizet készítünk. Négy napon át tart a diéta, aztán ráállhatunk a mérlegre.

Józan paraszti ésszel gondolkodva, a Schlank wasser nem sokat ér. Nyilván, ha egyébként 2000-3000 kalóriát veszünk magunkhoz egy nap, az 1200-ra való csökkentés óriási különbség, ami előbb-utóbb fogyáshoz, súlyvesztéshez vezet.

Mondhatnánk, hogy a citrom egészséges, segíti a méregtelenítést, a salaktalanítást, és a felgyorsítja az anyagcserét, ahogy a menta  is, sőt a gyömbér jót tesz az emésztésnek, fokozza a vérkeringést, míg az uborka erősen vízhajtó. S ezek együttesen fejtik ki jó hatásukat. Azonban sajnos ez nem igaz. Kipróbálva a négy napos kúrát, az egész nem sokat ér, ha egy-egy kilótól megszabadulunk, akkor legyünk elégedettek. Többre nem jó.

Ha fogyni szeretnénk mérsékeljük a szénhidrát bevitelt, mozogjunk jó sokat és igyunk tiszta vizet minél többet, lehetőleg napi két-három litert.

Fotó:
pixabay.com

A visszahízás okai

A fogyókúrázók klasszikus, 22-es csapdája előbb-utóbb minden fogyni vágyót utolér. A jelenség maga arra utal, hogy a diétázók eleinte gyors fogyásnak indulnak, majd - a fogyókúra abbahagyását követően - visszatérnek eredeti súlyukhoz. (Vagy rosszabb esetben akár plusz kilókkal is gyarapodhatnak.)

Jelek, hogy nem mozogsz eleget

Mozogsz eleget a hétköznapokban? Mikor néztél rá utoljára a telefon lépésszámlálójára? Meglepetten tapasztalhatod, hogy akár még a néhány ezer lépést sem éri el a napi teljesítményed, nemhogy a szakemberek által javasolt minimum 10 ezer lépést. Mi a helyzet a testmozgással? Van olyan edzésforma, amit szívesen végzel?

Mire utalhat a hirtelen fogyás?

Manapság nagyon sok ember túlsúllyal küzd, és minden vágya az, hogy gyorsan lefogyjon. A nagyon gyors súlyvesztés még akkor sem jó, ha ezt akarattal tesszük karcsúságunk érdekében. Sokkal nagyobb lehet azonban a baj, ha a fogyás akaratunktól függetlenül, változatlan étrend mellett következik be.

4 tipp gyors fogyáshoz

Nyaralásra vagy különleges eseményekre, mint esküvőre, esetleg egy versenyre bizony előfordulhat, hogy kevés idő alatt kell leadni néhány felesleges kilót. Ugyanakkor a gyors fogyás nem feltétlenül a legjobb módja a súlyvesztésnek, ha valóban tartós eredményt szeretnél elérni, hiszen ezek a diéták tápanyaghiányra apellálnak, amit a szervezet később visszakövetel.

Testzsír csökkentés okosan - Erre figyelj!

Testünk az energiát alapvetően zsírban vagyis testzsírban tárolja. Így kijelenthető, hogy a magas testzsírarány vagyis testzsírszázalék, krónikus energiatöbbletet jelent. Ennek oka, hogy több energiát viszünk be, mint amennyit testünk felhasznál, eléget. Ezt érdemes tovább fejtegetni, mivel ilyenkor jön az egyél kevesebbet, mozogj többet javaslat, ami nem mindig célravezető. Van ugyanis aki ehet bármennyit, nem hízik, míg más akkor is hízik, ha ránéz az ételre, pedig még mozog is.