Menü

A hajhosszabbításról

Sokak szerint a nőiesség a hosszú hajban is rejlik, van, aki a rövidet szereti. De mi a helyzet, ha egyik napról a másikra derékig érő hajat szeretnénk? Ekkor jön a hajhosszabbítás.

Az eljárást mindenképp érdemes szakemberre bízni, aki segít kiválasztani nem csak az árnyalatot, de magát a hajhosszabbítás technikáját is, ami számunkra a legmegfelelőbb lenne. Bizony, több módszer is létezik a dúsításra, hosszabbításra, lássuk is őket sorban.

Az egyik legrégibb és legismertebb technika a hajfelvarrás. Ilyenkor a saját hajból leválasztott sorokból parkettafonással 3-5 sorban fonatot készítenek, amire láthatatlan öltésekkel rávarrják a kiválasztott póthaj sorokat. Előnyeként a kedvező árát, és a bármely hajtípusra használhatóságát, hátránya ként a kitüremkedő hatást hozhatjuk fel. Két, két és fél havonta javasolt az újravarrás a lenövés miatt.
A gyűrűs varrás annyiban különbözik a felvarrástól, hogy itt nem a saját hajból készült fonatokra varrják fel a póthajat, hanem mikrogyűrűkkel rögzítik azokat. Az ára ennek is kedvező, előnye még, hogy jobban a fejhez simul és természetesebb hatást kelt. Vékonyszálú hajra nem ajánlott.A duplasoros varrás egy új technika, az előre méretre felfűzött hajsort apró illesztési pontokon rögzítik a saját hajhoz mikrokeratinnal. Kényelmes, gyors és észrevétlen eljárás, körülbelül 35 perc és minden hajtípushoz ajánlott.

A mikrogyűrűzés során a saját hajból leválasztott tincsekre antiallergén mikrogyűrűk segítségével rögzítik a póthajat. Sem vegyszert, sem hőkezelést nem alkalmaznak az eljárás során, így ez a legkíméletesebb, három-három és fél hónap a hordási idő.
A mikrocsomózás eljárásban majdnem teljesen megegyezik a gyűrűzéssel, csak itt a leválasztott tincsekre egy speciális gumis cérna segítségével rögzítik a póthajat. Ennél a módszernél nagyon látványos a rögzítési pont.

Keratinos hőillesztésnél a tincseket 160 fokon ráolvasztják a keratinos végű póthajtincseket a sajáthoz, amelyek így biztosítják a fix és biztonságos tartást. A szakértők kizárólag kristálykeratint vagy socap keratint ajánlanak, így megőrizhetjük a saját hajunk épségét. Leszedése egy bőrbarát oldószerrel fájdalommentesen történik.
A gyantás hőillesztésnél nagyjából ugyanaz a technika, mint a keratinosnál, csak 180 fokon olvasztanak és gyantát használnak. A hajra nézve viszont jóval roncsolóbb, a gyantás ragasztó miatt. A saját hajra gyakorolt rossz hatása miatt nem ajánlott.
Ultrahangos hőillesztésnél hőhatás helyett a főegység elektromos jeleket ultrahangos hullámokká alakítja, amely meglágyítja a keratint, így könnyű lesz formázni. Ezzel a technikával a hajhosszabbítás és hajdúsítás végeredménye egy szinte láthatatlan lapos keratinos illesztés közvetlenül a fejbőrnél.

A pénztárcánknak és hajunknak legmegfelelőbb eljárásról mindenképpen szakembernél érdeklődjünk, ha szeretnénk hosszú, dús hajkoronát.

Fotó:
sxc.hu

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.