Menü

Hogyan halványíthatóak a pigmentfoltok?

Bizony nem egy nő életét keserítik meg a szeplők, máj - és pigmentfoltok kialakulása, melyek megjelenése a nyári szezonnal megnő. Vajon hogyan szüntethetjük meg őket és milyen szépségápolási termékekkel javítható a probléma?

Sok nő számára a nyári időszak a bőrük miatt kellemetlen, hiszen az erősebb napsugarak, a napozás előhozza a foltokat arcbőrükön.

Mik ezek a pigmentfoltok? Mi okozza őket?

A pigmentfoltokat májfoltként is emlegetik, melyeknek lehet hormonális háttere, kiválthatja fogamzásgátló szedése, terhesség, fényvédelem hiánya, nem megfelelő napozási szokások. Hogyan előzhető meg a probléma, illetve hogyan tüntethetők el a pigmentfoltok?

Számtalan hatékony kezelés létezik, amelyekkel halványíthatóak, vagy akár el is tüntethetőek ezek a bőrtünetek, ám az első és legfontosabb teendő a megelőzés és a fényvédelem, ez azt jelenti, hogy az első napsugarak megjelenésekor – már tavasszal – érdemes a fényvédő készítmények használatát is beépíteni a napi bőrápolási rutinba.

Sajnos a bőr nem felejt, így a korábbi évek mértéktelen napozása, a túlzásba vitt szolárium, a leégések bizony károsítják a bőrt, s ahol ez megtörténik, ott több melanin termelődik, ami a szeplők, májfoltok, elszíneződések kialakulásáért felelős.

A borongósabb, hűvösebb, téli hónapokban kevésbé látszanak, sőt el is tűnnek, ám tavasszal az első napsugarak megjelenésekor azonban újra előjönnek. Bőrünk állapotán minden további túlzásba vitt és / vagy fényvédelem nélküli napozás csak rontani fog.

A nők helyzete annyiban nehezebb, hogy fent említett rizikófaktorok, a terhességek alatt bekövetkező hormonális változások, fogamzásgátló szedése kapcsán is kialakulhatnak májfoltok, szeplők, de egyes gyógyszerek (pl. antibiotikumok) szedésekor is fényérzékennyé válhat a bőrünk, ami szintén túlzott melanintermelést okozhat.

A foltok és egyéb elváltozások színe, száma, mérete nagyon változatos, szerepe van ebben a napozási szokásokon túl a genetikának, az életmódnak, a szépségápolási rutinnak. Ma már számos, kifejezetten bőrproblémákra, foltokra megoldást ígérő termék van a piacon, azonban tapasztalatom szerint ezek a készítmények sem tesznek csodát, a megelőzés a legfontosabb és a fényvédelem, rendszeresen, minden nap, illetve a mértékletes napozás, 15 óra utáni időszakban.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.