Menü

Megfáztál? Itt a segítség!

Igaz, hogy a héten tombolni kezdett a hőn áhított nyár, a megfázás csalóka szelleme azonban sosem alszik, így ha nem vigyázunk eléggé magunkra, egy forró napon való futás utáni óvatlanság is ledönthet minket a lábunkról. Szerencsére nem kell egyből orvossághoz nyúlnunk, mert rengeteg házi praktika létezik, amivel a kezdeti megfázás enyhíthető, vagy a már komolyodni látszó problémából könnyebb kimászni.

Ezért úgy döntöttem, hogy ebben a cikkben feltárom családi csodaitókánk titkos receptjét, ami segít, finom és nem utolsó sorban még jobb kedvre is derít. Mi télen gyakran csak úgy kedvtelésből is isszuk, hiszen forró, és erősíti az immunrendszert.

Ha nem vagy nyáron megfázós típus, nyugodtan másold ki, vagy mentsd le a receptet, hogy ősszel vagy jövő tavasszal jó szolgálatot tegyen! Nem fogod megbánni.

A recept édesanyámtól származik, és bár nem tudom, hogy ő maga rakta össze, vagy valahol valamikor szerezte, találta, hallotta (talán már ő maga sem tudja), egy biztos, hogy működik! A férjemnek is rendszeresen készítem télen – nemcsak amikor betegeskedik.

Amióta használjuk, és ennyire pozitív tapasztalataink vannak vele, természetesen széles körben terjesztem a receptet, ami olykor-olykor egy kis színt hozhat a beteg napokba, míg haladunk előre a gyógyulás rögös útján.

A családi csodaitóka összetevői rendkívül egyszerűek:

Meleg, de nem teljesen forró víz (hogy éppen iható legyen)
Méz ízlés szerint
Két evőkanál ecet
Két evőkanál citromlé
Egy csipet fahéj

Az elkészítése sem ördöngösség, az összetevőket összekeverjük, s amikor eléggé elegyedtek már egymással, húzóra megisszuk. Napi kétszeri, háromszori fogyasztása rendkívül ajánlott. Később kedvtelésből már kortyolgatva is lehet inni, de az elején fontos, hogy minél gyorsabban megigyuk, így minden összetevő kellőképpen ki tudja fejteni a hatását.

Mert ugye a fahéjról tudjuk, hogy köhögéscsillapító, a mézről közismert, hogy magas ásványi anyag- és vitamin-tartalommal bír, illetve baktériumölő hatása van. Az ecet többek között magas antioxidáns tartalmáról, valamint méregtelenítő hatásáról híres, a citrom pedig amellett, hogy magas C-vitamin tartalma miatt foglal el előkelő helyet a receptben, gyulladácsökkentő hatása van, felveszi a harcot a vírusokkal szemben, illetve erősíti az immunrendszert. Az összetevők által alkotott egység pedig valódi immunerősítő és baktériumölő hatással rendelkező elixírt alkot.

Napestig sorolhatnám az összetevők pozitív egészségügyi hatásait, de most nem teszem, inkább hagyok időt a kóstolásra!

Magány az ünnepek alatt: Ne a ChatGPT-vel töltse az ünnepeket

Az ünnepek időszaka sokak számára meghitt, családias hangulatú periódus, másoknak viszont fájón kiélezheti a magány érzését. És igen, bármennyire is cuki társaság tud lenni elsőre egy chatgpt, teljesen jogos a cikk címe: az ünnepek nem arról kell szóljanak, hogy valaki kizárólag egy mesterséges intelligenciával beszélgessen.

Mit adhat a sötétségterápia a digitális világban?

A sötétségterápia elsőre talán extrémnek hangzik, de valójában egy régi időkben is alkalmazott technológia, ami a teljes fénymegvonást használja arra, hogy az idegrendszer levegőhöz jusson. Nem csodaszer és nem is óriási különlegesség, mégis kapaszkodót adhat azoknak, akik túlterhelten élik a mindennapjaikat, és már azt érzik, hogy a külvilág egyszerűen túl zajos számukra.

Fibromyalgia, a test jelez az elfojtott érzések miatt

Amikor valamink fáj, annak oka van akár egy kellemetlen kór is állhat a háttérben, de minden fájdalom egy jelzés a testünktől, hogy valami nincs rendben.

Karácsonyi meglepetések az irodába – amit imádnak majd a kollégák

Karácsony közeledtével minden irodában felmerül a nagy kérdés: mivel lehet úgy meglepni a kollégákat, hogy ne csak a kötelező kör legyen, hanem tényleg mosolyt csaljon az arcokra?

Amikor a test jelez: így ismerhetjük fel a magnéziumhiány rejtett tüneteit

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok, a csontok és az energia-anyagcsere megfelelő működéséhez. Több száz biokémiai folyamat motorja, ezért ha a bevitel tartósan alacsony, a szervezet gyorsan reagál.