Menü

Ehető ajándékok

Bár az idei karácsony kicsit más lesz, mint korábban, azért az ünnephez spórolás ide vagy oda, hozzátartozik a készülődés, a várakozás, ajándékkészítés. Ha nem szeretnél sok pénzt kiadni mégis ötletes és kreatív ajándékot keresel, akkor a következő ehető ajándékrecepteket szeretni fogod! Ajándékozz személyeset!

Egyre inkább elterjednek a gasztroajándékok, ami nem véletlen, hiszen az, amit az ajándékozó a saját kezével készít el, időt és energiát nem kímélve, az igazán egyedi és személyes.

Nem jó, mikor kényszernek érezzük az ajándékvásárlást, mikor muszájból megyünk válogatni és mielőbb le akarjuk tudni azt. A kézzel készített magunk ötletelte meglepetések viszont nem ilyenek, hiszen ezeket a meglepetéseket mi alkotjuk. Lehetnek ezek a saját készítésű ajándékok önálló kis csomagok, de akár kiegészítő, kísérő ajándéktárgyak is.

Mivel anyagilag talán senki sem most áll a legjobban, mikor az élelmiszerárak és a számlák az egekben vannak, ezért jól jön néhány spórolósabb tipp az ünnepekre.

Nem vetekszik semelyik elektronikai termék árával, nem olyan kategória, mint egy új telegon vagy egy új laptop, de meghitt, kedves, egyszerű és költséghatékony.

Ilyen ajándék lehet a magunk készítette szörp, vagy lekvár. Csipkebogyó terem ilyenkor és nagyon finom, C vitaminban gazdag lekvár készülhet belőle. Adhatunk ajándékba házi szárazsüteményt becsomagolva, átlátszó celofánba, vagy mutatós papírdobozba, mely lehet linzer, mézeskalács, hókifli, puszedli, vagy bármi olyan édesség, mely jódarabig eláll.

Nagyon tetszett nekem a házi készítésű pesztó ötlete. Bazsalikom, olívaolaj (ízlés szerint), fokhagyma, sajtkészítmények, fenyőmag és esetleg méz szükséges hozzá. Ez a kis üvegcsébe zárt krém mutatós, egyszerű és finom, s nemcsak pirítósra, de tésztákhoz is kiváló.

Készítettem már személyes fűszerkeveréket, az akkor éppen forralt bor fűszer volt, de bármilyen más keveréket, fűszersót is alkothatunk.

Még nem láttam mást ilyeneket ajándékozni, így erre valóban mondhatom, hogy egyedi. Egy jó fűszerkeverék mindent tartalmaz, amely egy tökéletes forralt bor elkészítéséhez kell: szegfűszeg, fahéj, citrom és édesítő az alapja, de belekevertünk némi kardamom magot, szegfűborsot.

Ha kreatív ajándékainkat egy kreatív címkével is megfejeljük, biztosan meghitt lesz az ajándékozás pillanata.

Kínai horoszkóp 2023: a remény esztendeje lesz a Nyúl éve

A kínai asztrológia a kínai kultúrából eredő sok ezer éves ezoterikus hagyomány, mely a természet rendjét, körforgását vizsgálja.

Hogyan feküdjünk, hogy jól aludjunk?

Az alvásnak kiemelten fontos szerepe van életünkben, hiszen ha nem tudunk pihenni, annak komoly egészségügyi következményei vannak és hosszú távon igen veszélyes lehet. Mai cikkünkben összeszedtük, milyen pózban ajánlott piheni és hogyan lehet pihentető az alvásunk.

Mit jelent a fair trade kereskedelem?

A kereskedelem fogalma az egész emberiség életét végigkíséri, és rengeteg formája van. Viszont általában az egyik fél mindig többet nyer, mint a másik. A modern világban ez a fajta hátrány leginkább a harmadik világ országaiban érezhető. A fair trade, avagy méltányos kereskedelem pedig pont ennek az ellensúlyozására jött létre. Tehát ez alapján a szerződő fél figyelembe veszi a másik körülményeit, értékeit és igazságos hozzáállást tanúsítanak egymással szemben.

Rejtélyes kór támad

A szerotonin, más néven 5-hidroxi-triptamin (5-HT), amelyet a "boldogsághormonok" között tartanak számon, egy a szervezetben fontos szerepet betöltő neurotraszmitter - vagyis ingerületátvivő molekula. A szerotonint a központi idegrendszer és a gyomor-bél rendszer bizonyos sejtjei állítják elő, a hiánya pedig számos kellemetlen tünet okozója lehet. A szerotoninhiánynak hatása lehet az alvásra, az étvágyra, az emésztésre és általában a mentális és fizikai egészségre.

5 gyakori, gondolati síkon történő önbántalmazás

Külső szemmel talán úgy tűnhet, hogy a fiatalok számára az élet könnyű, lehetőségekkel teli és még bárhogy alakulhatnak a dolgaik a karrier, párválasztás, vagy családalapítás szempontjából. Ez azonban egy idealizált és sztereotip kép, amely eltakarja azt, hogy a fiatal felnőttek milyen nehézségekkel küzdenek, hogy valóban megéljék önmagukat és az eléjük táruló lehetőségeket.