Menü

Ehető ajándékok

Bár az idei karácsony kicsit más lesz, mint korábban, azért az ünnephez spórolás ide vagy oda, hozzátartozik a készülődés, a várakozás, ajándékkészítés. Ha nem szeretnél sok pénzt kiadni mégis ötletes és kreatív ajándékot keresel, akkor a következő ehető ajándékrecepteket szeretni fogod! Ajándékozz személyeset!

Egyre inkább elterjednek a gasztroajándékok, ami nem véletlen, hiszen az, amit az ajándékozó a saját kezével készít el, időt és energiát nem kímélve, az igazán egyedi és személyes.

Nem jó, mikor kényszernek érezzük az ajándékvásárlást, mikor muszájból megyünk válogatni és mielőbb le akarjuk tudni azt. A kézzel készített magunk ötletelte meglepetések viszont nem ilyenek, hiszen ezeket a meglepetéseket mi alkotjuk. Lehetnek ezek a saját készítésű ajándékok önálló kis csomagok, de akár kiegészítő, kísérő ajándéktárgyak is.

Mivel anyagilag talán senki sem most áll a legjobban, mikor az élelmiszerárak és a számlák az egekben vannak, ezért jól jön néhány spórolósabb tipp az ünnepekre.

Nem vetekszik semelyik elektronikai termék árával, nem olyan kategória, mint egy új telegon vagy egy új laptop, de meghitt, kedves, egyszerű és költséghatékony.

Ilyen ajándék lehet a magunk készítette szörp, vagy lekvár. Csipkebogyó terem ilyenkor és nagyon finom, C vitaminban gazdag lekvár készülhet belőle. Adhatunk ajándékba házi szárazsüteményt becsomagolva, átlátszó celofánba, vagy mutatós papírdobozba, mely lehet linzer, mézeskalács, hókifli, puszedli, vagy bármi olyan édesség, mely jódarabig eláll.

Nagyon tetszett nekem a házi készítésű pesztó ötlete. Bazsalikom, olívaolaj (ízlés szerint), fokhagyma, sajtkészítmények, fenyőmag és esetleg méz szükséges hozzá. Ez a kis üvegcsébe zárt krém mutatós, egyszerű és finom, s nemcsak pirítósra, de tésztákhoz is kiváló.

Készítettem már személyes fűszerkeveréket, az akkor éppen forralt bor fűszer volt, de bármilyen más keveréket, fűszersót is alkothatunk.

Még nem láttam mást ilyeneket ajándékozni, így erre valóban mondhatom, hogy egyedi. Egy jó fűszerkeverék mindent tartalmaz, amely egy tökéletes forralt bor elkészítéséhez kell: szegfűszeg, fahéj, citrom és édesítő az alapja, de belekevertünk némi kardamom magot, szegfűborsot.

Ha kreatív ajándékainkat egy kreatív címkével is megfejeljük, biztosan meghitt lesz az ajándékozás pillanata.

Mikortól válik mániává az egészséges élet?

A csapból is az életmódváltás folyik, mikor melyik diétát, milyen vitamint, milyen fajta edzést heti hány alkalommal végezzünk, milyen étrend-kiegészítőket vásároljunk, melyik a legjobb étrend, időszakos böjt vagy ketogén, paleo vagy vegán és még sorolhatnám.

Iskolai ballagás, évzáró, osztálykirándulások a kánikulában

Sok helyen a napokban tartják az általános iskolai ballagásokat, az évzáró ünnepségeket, osztálykirándulásokat. Mit lehet tenni, ha a forróságban kirándul a gyerek, vagy az iskola udvarán tartják az évzáró ünnepséget?

Amikor a házikedvencünket gyászoljuk

A házikedvenc elvesztése kapcsán kialakult gyász egy teljesen természetes reakció. Vannak olyan gazdik, akiknek nagyon nehéz túltenniük magukat háziállatuk elvesztésén, de kisgyerekek esetében azt gondolom ez fokozottan nehéz.

Hogyan kezdjünk hozzá egy könyv megírásához?

Adódik a kérdés, hogy mi a legnehezebb része egy könyv megírásának: az ötlet, a felépítés, vagy az, hogy minden nap számítógép, és papír előtt ülve írjunk a dolgokról? Az írás mindig egy procedúra, ami – mint minden folyamat – lebontható apróbb lépésekre. Bármilyen bonyolult is egy szöveg megszületése, végső soron szavakon, mondatokon keresztül történik, és felosztható bevezetésre, tárgyalásra, befejezésre. A dolog ennél persze kicsit bonyolultabb, de az alapvető lépések mindig ugyanazok, amelyekről az alábbi cikkben tudhatunk meg részleteket.

A Mecsek kincsei

Ha belföldön szeretnél eltölteni valahol egy kellemes hétvégét, akkor a Mecsek egy kiváló hely lehet erre. Rengeteg természeti csoda vár felfedezésre itt, és a sok erdős terület még a nyári melegben is hűvös kirándulóhelyet biztosíthat az idelátogatók számára. Hogyha ez nem lenne elég, az egyik legnagyobb vidéki város, Pécs is számtalan programmal várja a belföldi turistákat.