Ehető ajándékok
- Dátum: 2022.12.02., 00:20
- Martinka Dia
- képek:pixabay.com
- ajándéktárgy, ajándékvásárlás, címke., csomag, egyedi, egyszerű, ehető ajándék, fűszerkeverék, karácsony, kedves, költséghatékony, kreatív, meghitt, meglepetés, pesztó, személyes, ünnep
Bár az idei karácsony kicsit más lesz, mint korábban, azért az ünnephez spórolás ide vagy oda, hozzátartozik a készülődés, a várakozás, ajándékkészítés. Ha nem szeretnél sok pénzt kiadni mégis ötletes és kreatív ajándékot keresel, akkor a következő ehető ajándékrecepteket szeretni fogod! Ajándékozz személyeset!
Egyre inkább elterjednek a gasztroajándékok, ami nem véletlen, hiszen az, amit az ajándékozó a saját kezével készít el, időt és energiát nem kímélve, az igazán egyedi és személyes.
Nem jó, mikor kényszernek érezzük az ajándékvásárlást, mikor muszájból megyünk válogatni és mielőbb le akarjuk tudni azt. A kézzel készített magunk ötletelte meglepetések viszont nem ilyenek, hiszen ezeket a meglepetéseket mi alkotjuk. Lehetnek ezek a saját készítésű ajándékok önálló kis csomagok, de akár kiegészítő, kísérő ajándéktárgyak is.
Mivel anyagilag talán senki sem most áll a legjobban, mikor az élelmiszerárak és a számlák az egekben vannak, ezért jól jön néhány spórolósabb tipp az ünnepekre.
Nem vetekszik semelyik elektronikai termék árával, nem olyan kategória, mint egy új telegon vagy egy új laptop, de meghitt, kedves, egyszerű és költséghatékony.
Ilyen ajándék lehet a magunk készítette szörp, vagy lekvár. Csipkebogyó terem ilyenkor és nagyon finom, C vitaminban gazdag lekvár készülhet belőle. Adhatunk ajándékba házi szárazsüteményt becsomagolva, átlátszó celofánba, vagy mutatós papírdobozba, mely lehet linzer, mézeskalács, hókifli, puszedli, vagy bármi olyan édesség, mely jódarabig eláll.
Nagyon tetszett nekem a házi készítésű pesztó ötlete. Bazsalikom, olívaolaj (ízlés szerint), fokhagyma, sajtkészítmények, fenyőmag és esetleg méz szükséges hozzá. Ez a kis üvegcsébe zárt krém mutatós, egyszerű és finom, s nemcsak pirítósra, de tésztákhoz is kiváló.
Készítettem már személyes fűszerkeveréket, az akkor éppen forralt bor fűszer volt, de bármilyen más keveréket, fűszersót is alkothatunk.
Még nem láttam mást ilyeneket ajándékozni, így erre valóban mondhatom, hogy egyedi. Egy jó fűszerkeverék mindent tartalmaz, amely egy tökéletes forralt bor elkészítéséhez kell: szegfűszeg, fahéj, citrom és édesítő az alapja, de belekevertünk némi kardamom magot, szegfűborsot.
Ha kreatív ajándékainkat egy kreatív címkével is megfejeljük, biztosan meghitt lesz az ajándékozás pillanata.
Praktikák hasi zsír ellen

A hasi zsírpárna kialakulásának számos oka lehet, melyek közül néhány genetikai, hormonális vagy életmódbeli tényezőkből ered.
Strandetikett: néhány szabály, hogy ne legyünk a part réme

A strand a kikapcsolódás, a feltöltődés és a közösségi élmények helye. Azonban ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát, nem árt betartani néhány alapvető illemszabályt. Ezek nem szigorú törvények, inkább olyan apró figyelmességek, amelyek megteremtik a békés és vidám hangulatot.
Meditációs asztal – A belső béke szent tere otthonodban

A meditációs asztal egy kisméretű, gyakran alacsony bútordarab, amelyet kifejezetten a nyugodt, elmélyült gyakorláshoz terveztek. Általában fából, bambuszból vagy más természetes anyagból készül, hogy harmonizáljon a csendes, spirituális környezettel.
Mammográfia: A korai felismerés kulcsa a mellrák megelőzésében

A mellrák világszerte az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés a nők körében, és bár az orvostudomány folyamatosan fejlődik, a gyógyulás kulcsa továbbra is a korai felismerés. Ebben játszik kiemelkedő szerepet a mammográfiai vizsgálat, amely képes már egészen apró, sokszor tünetmentes elváltozásokat is felfedezni.
Kelj fel úgy, mintha szeretted volna – és élvezd a reggelt!

A legtöbb embernek a reggel nem a kedvenc napszaka. Sokan küzdenek az ébresztő csörgése, a fáradt szemek és a rohanás ellen. Pedig a reggel sokkal többet tartogat, mint elsőre hinnénk: egy tiszta lapot, friss energiát és apró örömöket, amelyekkel az egész nap hangulatát meghatározhatjuk.