Menü

A karizmatikus személyiségek jellemzői

Sok ember rendelkezik nagyon erős személyes meggyőző erővel. Ők azok, akik nagyszerű kapcsolatokat ápolnak, következetesen és pozitívan befolyásolják a körülöttük lévő embereket. A karizma megadja a lehetőséget arra, hogy sikeres legyél az életed bármely területén.

1. Bizalom

Kutatások kimutatták, hogy ha valaki képes kimutatni mások felé a bizalmat, akkor benne is megfognak bízni. A karizmatikus emberek ezt pontosan tudják és alkalmazzák is. Ők azok, akik szó szerint beragyognak bármely területet, ahol jelen vannak.

2. Figyelem és hallgatás

A karizmatikus emberek képesek figyelni a beszélgetőpartnerükre, ugyanakkor a hallgatásra is nagy hangsúlyt fektetnek. Teszik mindezt teljesen egyszerű szokásokkal, mint a kérdések feltétele, szemkontaktus tartása, mosoly stb.

3. Szenvedélyük van és meg is mutatják azt

A karizmatikus emberek rendkívül szenvedélyesek abban, amiben hisznek. Ez a fajta szenvedély az, ami a körülöttük lévő embereket is cselekvésre ösztönzi.

4. Megközelíthetőek

A karizmatikus emberek minden esetben nyitottan állnak mások iránt, megközelíthetőek és bármikor elérhetők. Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a mosolygás kapcsolatban áll azzal, hogy valakit mennyire mernek megközelíteni. Tehát, ha te is szeretnéd fejleszteni magad a karizmatikus és sikeres ember irányába, akkor mosolyogj.

5. Nem beképzeltek

Egyáltalán nem hordják fent az orrukat és nem rendelkeznek óriási egóval. Ez nem azt jelenti, hogy semmit sem tudnak, sőt, legtöbbször hatalmas tudással rendelkeznek, amelyet szívesen osztanak meg másokkal is.

6. Van céljuk

Akár több is. Ezek az emberek bizony világos jövőképpel rendelkeznek és határozott céljaik vannak. Ők azok, akik nagyobb gondolatokról beszélnek, mint saját maguk, akárcsak Steve Jobs, Elon Musk.

7. Valódi érdeklődést mutatnak mások iránt

A karizmatikus személyek inkább másokat helyeznek reflektorfénybe. Embereket motiválnak és megmondják, hogy mennyire jól csinálják a dolgokat. Más szavakkal hisznek másokban és kifejezik a bizalmukat más emberek iránt. Ha pedig saját maguk kapnak valami díjat, akkor azt az egész csapatnak is megmutatják és elismerik, hogy ez bizony közös eredmény.

8. Hisznek magukban

Rendületlenül és megállíthatatlanul. Bíznak magukban és nem törődnek más emberek véleményével. Tudják, hogy csak és kizárólag saját maguk felelősek az életükért és a sikerekért.

9. Arra ösztönöznek, hogy merd kifejezni önmagad

Szándékosan olyan mélyreható kérdéseket tesznek fel neked, amelyek arra ösztönöznek, hogy kifejezd magad. A karizmatikusság kevésbé szól rólunk. Sokkal inkább arról van szó, hogyan érzik magukat mások.

A karizmatikus emberek rendkívül önzetlenek és nagylelkűek. Szívesen adományoznak és segítenek másoknak anélkül, hogy bármilyen viszonzást elvárnának cserébe.

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mondj búcsút a megfelelési kényszernek!

A megfelelési kényszer egy olyan érzés, amikor valaki folyamatosan igyekszik megfelelni saját vagy mások elvárásainak. Ez lehet saját belső kényszer, társadalmi nyomás, munkahelyi elvárás. A megfelelési kényszer stresszt és szorongást okozhat. Ha Önök is azok közé tartoznak, akik szeretnének mindenkinek megfelelni, akkor érdemes elolvasniuk cikkünket.

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?

Vágyódás az elérhetetlenre

Egyszer mindannyiunk életében előfordul, hogy olyasvalaki, vagy olyasvalami iránt érzünk vonzalmat, aki és ami biztosan felforgatná az életünket. A főnökünk, a legjobb barátunk ismerőse, exe, vagy valamilyen materiális tárgyi dolog is lehet. Mindannyian ebbe a bizonyos „tiltott gyümölcs” kategóriába tartoznak: az ábrándozás csábító lehet, a következmények azonban már kevésbé. De mihez kezdhetünk ezekkel az érzésekkel? Hogyan lehet ezen érzelmeket újból és újból megélni, valamint kezelni?

Flegmatikus személyiség jellemzői

A flegmatikus személyiség konfliktuskerülő, nyugalmas, rohanástól és feszültségektől mentes életmódot folytat, s mindent elkövet azért, hogy ezt meg is őrizze. Soha nem száll szembe senkivel, egyszerűen csak úgy alakítja az életét, ahogy az neki jó legyen.