Menü

Bő nadrágban csinosan

Az idei év divatjának egyik legmeghatározóbb darabja a bőszárú nadrág, melyről azt gondolhatjuk, hogy az alakot elrejtő, előnytelen öltözet, pedig ha jól kombináljuk a többi kiegészítővel, akkor kimondottan csinos megjelenést érhetünk el.

A női nadrág története

A nők nagyon sokáig nem viselhettek nadrágot, még akkor sem, ha lóra ültek, több országban törvénybe foglalták, hogy tilos nőknek nadrágban járni, hiszen az a nőiesség megcsúfolásának hatott.

Nem is hinnénk, hogy az egyik első úttörő ebben Jeanne d'Arc volt, aki apródnak öltözött, férfi páncélt vett magára, később többek között ezért került máglyára.

Azon nők, akik a történelem során nadrágba bújtak, legfőképp a női egyenjogúság melletti szimpátiájukat fejezték ki ezzel.

A 19. században a divat fővárosában jelent meg először az igazi bő nadrág, mely a bokánál elszűkült, egy török buggyos nadrághoz hasonlított. Eleinte üldöztetés áldozatai voltak azon nők, akik viselni merték a roppant kényelmes ruhaneműt, majd szép lassan elfogadottá vált, mint tréningruha, igencsak hasznos volt az akkor egyre jobban előtérbe kerülő biciklizésnél.

Coco Chanel zsenialitásának és egyéni stílusérzékének köszönhetően megalkotta a számára kényelmes, amúgy gondolázáshoz tervezett nadrágot, mellyel nők ezreinek adott lehetőséget az elvárások alóli szabaduláshoz. Ezt követte a kosztüm, mely a divatdiktátor névjegyévé vált. Nem csak forradalmasította a divatot, hanem egy komfortos, ám elegáns viseletet hozott létre.

Idén lecseréljük a szűk hacukát?

Az elmúlt évek trendjei a skinny vagy szűk szárú darabok felé sodortak minket, ami lássuk be, nem mindenki számára volt előnyös, de idén ez már más lesz. Az üzletek és webshopok polcain már sorakoznak a trendi, bő szárral varrt textilek.

Az alapszínek mellett, mint a bézs, fekete, fehér mellett idén megjelent az elegáns baba kék, vagy az extravagáns élénkpiros és a mély smaragdzöld. A bő szabás nyújtja az alakot, egy rövidebb felsővel vagy övvel pedig csodás homokóra alakot ad, miközben elrejthetjük vele azon testrészeinket, amiket nem kívánunk előtérbe helyezni.

A nyári meleg napokra is van ám opció, a vékony len vagy pamut anyagú holmik alá elbújtathatjuk, ha akarjuk a már említett problémás részeket, ezekben könnyen szellőzik bőrünk, az anyag gyorsan szárad és nagyon kényelmesen mozoghatunk gyerkőceinkkel is a szabadban.

A bársonyos, csillogó anyagokhoz választhatunk csinosabb, szintén bő szabású blúzt, ha pedig lazábban akarjuk viselni, akkor nyugodtan keressünk apró szemű kötésű pulóvert, melegebb napokon pedig egy vagány pólót.

A nadrág hosszúsága is fontos szerepet kap, a háromnegyedes hosszúsággal megmutathatjuk karcsú bokánkat, a hosszabb fazonokkal pedig optikailag megnyújthatjuk alakunkat.

Ami egy nő számára szintén fontos, hogy ezekhez az outfitekhez bármilyen, de tényleg akármilyen cipőt felvehetünk, ékszerekkel, övekkel, táskákkal gazdagíthatjuk az összképet. Ugye milyen praktikus?

Egy bőszárú nadrággal és a hozzá jól összeválogatott kiegészítőkkel a szellős érzést egész nap élvezhetjük, miközben csinosan, merészen és kényelmesen mutatkozhatunk. Ebben a stílusban mindenki megtalálhatja a számára megfelelő darabokat.

Ne feledjük, ha jól érezzük magunkat a ruháinkban, pozitív energiák vesznek körül minket, ami a mindennapjainkhoz elengedhetetlen, így is őrizzük egészségünket.

Erdős Dorka

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.