Menü

Méregtelenítő turmixok

A méregtelenítő italok ideálisak reggelire, hiszen beindítják az anyagcsere-folyamatokat, és feltöltik a szervezetet vitaminokkal. Ám kisétkezés gyanánt is ideálisak, ezért, ha délután valami ínycsiklandó fogásra vágynál, akkor készíts egy turmixot!

Mivel a növényi rostok egy időre eltelítik a gyomrot, elkerülhet a nassolás utáni vágy. Ám ahhoz, hogy a rostok jótékonyan befolyásolják a bélműködést, a rendszeres, megfelelő mennyiségű vízfogyasztásról sem kell megfeledkezned.

A kivi nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, ami hozzájárul a zsírbontáshoz, emellett erősíti az immunrendszert, így a betegségek is nagyobb eséllyel fognak elkerülni. A kiviben sok kálium található, ezért kiváló vízhajtónak minősül. Megtalálható benne az E-, és K-vitamin, valamint a réz, foszfor és magnézium.

Az alma az egyik leghasznosabb gyümölcs, ha diétáról van szó, hiszen alacsony a kalóriatartalma, mégis tele van vitaminokkal. Szénhidrátjai lassan szívódnak fel, így segít megakadályozni a farkaséhséget, a benne található cukor pedig elűzi az édesség utáni vágyat. Megtalálható benne a pektin nevű enzim, ami javítja a zsíroxidációt és segíti az emésztést. Rendszeres mozgás mellett sokkal hamarabb eltűnnek majd a plusz kilók. A rostjai jótékonyan hatnak az anyagcsere-folyamatokra, és segítenek kitisztítani a bélrendszert.

Igaz, hogy a banán magas cukortartalommal bír, de a rostjainak köszönhetően nem emeli meg túl gyorsan a vércukorszintet. Ha reggelire fogyasztod, akkor is érdemes mindig olyan gyümölcsök mellé társítani, melyek rostokban bővelkednek és alacsony glikémiás indexszel rendelkeznek, vagyis lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak. A banán egyik előnye, hogy káliumban gazdag, ezáltal segít elhajtani a feleslegesen visszatartott vizet a szervezetből, amivel úgyszintén fellendíti az ellustult anyagcsere-működést.

A spenót a kivihez hasonlóan remek C-vitamin-forrás. A benne található flavonoidok és antioxidánsok támogatják a szervezet méregtelenítő folyamatait, a szelén, cink, magnézium és mangán pedig az immunrendszer működését erősíti. Rostjai mellett A-, E- és K-vitamint, valamint fehérjét is tartalmaz.

Recept tipp:

Hozzávalók:
1 banán
1 alma
3 kivi
1 bögre zsírszegény joghurt
1 bögre víz
2 bögre spenót
Minden hozzávalót moss meg, majd tisztíts meg. Az almának távolítsd el a magházát, és vágd apró darabokra a többi gyümölccsel együtt. Ezután tegyél mindent a turmixgépbe, és addig mixeld, amíg a kis darabkák krémes elegyet nem alkotnak.

Ha a súlyvesztés, vagy a súlymegtartás a cél, akkor érdemes a folyamatot megtámogatni rendszeres testmozgással, illetve diétával. A méregtelenítő turmix jó kezdet lehet, hiszen segít berobbantani a zötyögőssé vált anyagcsere-folyamatokat.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?