Menü

Mit vigyünk magunkkal kempingezéshez?

A kempingezés, sátrazás nagyon kedvelt és viszonylag költségtakarékos pihenési, nyaralási forma, nem véletlenül népszerű. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, tudnivalót arról, hogy hogyan készüljünk fel egy kempingezéshez, sátrazáshoz.

Amikor úgy döntünk, hogy kempingezni fogunk, akkor az alábbi tudnivalókat kell átgondolnunk, összepakolnunk, beszereznünk.

Elsőként a sátor, ami a legfontosabb, ez lehet saját is, de sok helyen már bérelhető is lakósátor, számos típus gondoskodik a kényelemről, praktikusságról.

Az utazás, kempingezés előtt az egyik lényeges feladat megnézni a várható időjárást, az senkinek sem jó, ha eső, lehűlés vagy esetleg orkán erejű szél és vihar rontja el a nyaralást.

Hálózsákot mindenképp szükséges bepakolni, vagy felfújható matracot, a sátor esetében pedig indulás előtt ellenőrizni, hogy minden tartozék megvan-e, kellemetlen ugyanis, ha a helyszínen derül ki, hogy egy fontos zsinór, kampó esetleg kalapács hiányzik.

Ha vízpartra megyünk, akkor fürdőholmit, naptejet is készítsünk a csomagba, törülközőt és papucsot pedig amúgy is vinni kell.

Nagyon jó, ha van kempingasztal és kempingszék, mely jól jön az esti beszélgetésekhez, esetleg társasjátékhoz, étkezésekhez.

Ha már étkezés: étkészletet, merőkanalat, evőeszközt is írjunk fel a listára, valamint konzervnyitót, hosszabbítót és elosztót is, de gyufa is szükséges, hiszen sok kempingben van tűzrakóhely, ehhez persze átgondoltam az élelmiszereket és fűszereket is be kell pakolni, valamint a listánkra írjunk fel néhány elemlámpát is, természetesen pótelemekkel.

A heti menü megtervezése fontos, hogy ne cipeljünk felesleges élelmiszereket, ha pedig főzéshez készülünk, elengedhetetlen a kés, villa, kanál, tányérok, fazék vagy lábos, vágódeszka, kés, olaj, só és egyéb fűszerek, valamint mosogatószer és mosogatószivacs bepakolása.

Mivel a természetben készülünk eltölteni pár napot, így kullancs-és szúnyogriasztóról is gondoskodnunk kell, rovarűző gyertya is jó szolgálatot tehet a kempingasztalon az esti beszélgetéseknél.

A legtöbb kempingben van ilyen-olyan sportpálya, teniszpálya vagy röplabda pálya, ezért labdát, tollasütőket, strandlabdát mindenképp érdemes bepakolni, pláne, ha gyermekekkel utazunk.

Kempingezéskor kicsit eggyé válunk a természettel, ezért a szemetelést és környezetszennyezést mindenképp felejtsük el, a fákba nem verünk szegeket, sem kampókat és nem rakhatunk tüzet sem olyan helyen, ahol nincs engedélyezett tűzgyújtás. A természet óvásán kívül kempingező embertársainkra is figyelnünk kell, általános viselkedési szabály, hogy nem hangoskodunk 10 óra után.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.