Menü

Egészséges fagylalt receptek

Itt a nyár és a fagyiszezon! A fagylaltért a legtöbben rajongunk, legyünk gyerekek vagy felnőttek. Emiatt is nehéz ellenállni a hideg kísértésnek. Nézzünk meg több receptet is, hogy mindenki megtalálja az ízlésének valót. Válogassatok kedvetekre!

Avokádó fagylalt

Az avokádónak számtalan egészséges tulajdonsága van. Gazdag telítetlen zsírsavakban, többféle vitamint is tartalmaz, valamint nátriumot, vasat, káliumot, kalciumot, foszfort és magnéziumot is. A növényt általában nyersen fogyasztjuk, de készülhet belőle krém, püré, turmix, sőt, fagyi is.

Ha valaki kedveli, akkor az avokádó fagylalt nagyon finom tud lenni, különösen ha megbolondítjuk egy kis csokoládéval is. Az előállítása csupán néhány percet vesz igénybe, plusz még egy kis fagyasztás és már fogyasztható is.

Hozzávalók:

4 avokádó
1 banán
1 dl vanília joghurt (kihagyható)
1 vanília rúd vagy fél evőkanál jó minőségű vanília kivonat
3 evőkanál méz
Fél tábla csokoládé (Igény szerint)
50 – 70 gramm étcsokoládé

Elkészítés:

Szeleteljük fel az avokádót és a banánt apróra. Helyezzük egy tálba, és tegyük a fagyasztóba legalább egy órára. Vegyük ki a tálat a mélyhűtőből, keverjük hozzá botmixerrel a maradék hozzávalókat, hogy krémes legyen. Végül aprítsuk fel a csokoládét és keverjük azt is bele. Azonnal tálalhatjuk.

Túrórudi fagylalt

Hozzávalók:

250 g zsírszegény natúr krémtúró
125 g görög joghurt
1/2 citrom reszelt héja + pár csepp citromlé
1 tábla étcsokoládé

Elkészítés:

A csokoládé kivételével turmixgépben krémesre keverem a hozzávalókat. Áthelyezem egy műanyag dobozba, olvasztott étcsokoládéból csíkokat húzok bele, és mehet a fagyasztóba. Ne felejtsük el fél óránként átkeverni.

Krémes extra raffaello fagyi

Hozzávalók:

250 g zsírszegény krémsajt
100 ml kókusztejszín
40 g kókuszreszelék
Édesítő ízlés szerint

Elkészítés:

A kókusztejszínt liszttel habbá verjük. Az összes többi hozzávalót leturmixoljuk, hozzá forgatjuk a kókuszhabot, majd fagyasztható tálkákba töltjük és mélyhűtőben fagyasztjuk. Ne felejtsük el fél óránként átkeverni.

Vegyesgyümölcs fagylalt

Hozzávalók:

100 g sajtkrém
100 g kék áfonya
100 g málna
70 g ribizli lekvár
50 g termelői méz
Cukor ízlés szerint

Elkészítés:

A hozzávalókat turmixgépben krémessé keverjük, majd fagyasztóba tesszük. Fél óránként pedig újrakeverjük.

Banános-csokis fagylalt

Hozzávalók:

3 db banán
1 tábla étcsokoládé
3 dl tej
kakaópor
kókuszreszelék
1 ek. vaj

Elkészítés: A banánokat pucoljuk meg, majd karikázzuk fel őket. A banán karikákat hagyjuk egy rövid ideig állni. Majd az összetevőket turmixoljuk és keverjük össze. A fagyasztóban pedig ne felejtsük el fél óránként a dermedő masszát átkeverni. Ha elkészült, akkor kanállal gombócokat veszünk ki belőle, és tálaljuk őket.

Meggyes fagylalt

Hozzávalók:

30 dkg meggy
Egy doboz tejszín
Egy tábla étcsokoládé
Cukor és édesítő ízlés szerint

Elkészítés: A hozzávalókat, a csoki kivételével összeturmixoljuk. Ezután csurgassuk bele az olvasztott csokoládét és a tejszínt (édesíthetjük is egy kicsit) is, végül fagyasszuk pár órát. Ahogyan a többi receptnél is, itt se feledkezzünk meg a fél óránkénti átkeverésről.

Ha esetleg megtetszett valamelyik, gyorsan készítsétek is el, és ebéd után már élvezhetitek is a bűntelen nyári örömöket!

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!