Menü

Mutasd az aszcendensed, megmondom ki vagy!

A csillagjegyünket jól ismerjük, azonban köztudottan, az aszcendens az a horoszkóp elem, amely a lehető legtöbbet elárul rólunk. Az aszcendens a születési óra és perc következménye, ha ismerjük a pontos születési időnket, megismerhetjük részletes jellemrajzunkat.

Jellemünkben az Aszcendens egyfajta belső identitást jelent. Asztronómiailag az aszcendens a felkelő jegy. Az a csillagjegy, amely születésünk pillanatában a horizonton látszott. Az aszcendens a felnőttkori személyiség jegye, amely mutatja azt, hogy milyennek látjuk magunkat és a környezetet. Az aszcendens kiszámítható számos internetes oldalon.

Nézzük mit jelentenek az egyes aszcendensek:

A Kos aszcendenssel rendelkező ember ambiciózus, nyughatatlan, türelmetlen, mindig siet, rámenős, erőszakos. Személyisége csak akkor fog helyesen működni, ha megtanulja önmagát minden helyzetben felvállalni, és problémák esetén azonnal és helyesen reagálni. Azaz megtanul bátran harcolni, kiállni magáért, ahelyett, hogy gyáván meghunyászkodjon. A kos aszcendenssel rendelkező embernek a legfontosabb megtanulnia, hogy minden helyzetben önmaga legyen.

A Bika aszcendenssel rendelkező szülöttek nagyon nyakasok (ezért sokat is fáj a nyakuk). Pozitívumaik a szépérzék és az esztétika kifejlesztése, a művészi én, a stabilitás megteremtése, míg negatívumaik a makacsság, nyakasság, hisztirohamok.

Módszeres, fegyelmezett, megfontoltan halad előre, a sietséget mélységesen utálja. A Bika feladata, hogy megtanulja, hogyan stabilizálja magát, az érzelmeit, a gondolatait.

Az Ikrek aszcendensű embereknek a pozitív, nyílt, kommunikatív és kapcsolatteremtő magatartást kell megtanulja. A legkíváncsiskodóbb és a legbarátságosabb természetű az összes aszcendens közül. Az Ikrek aszcendenssel rendelkező ember hajlamos pletykálkodni, mert szeret szerepelni, sokszor felszínes, hajlamos a hazugságra és önbecsapásra. Ezért egyik tipikus betegsége a tüdőbetegség (például tüdőgyulladás), amely a hazugság betegsége.

A Rák aszcendensű emberek túlérzékenyek, a külvilágot ellenségnek tekintik és nem vállalják fel a dolgaikat, kerülik a felelősségvállalást. Együttérző, szelíd, gyakran túlérzékeny a sértésekre, és a mogorvaságra. Érzelmi kitöréseik miatt sokszor erőszakosan védekeznek, elzárkóznak az emberektől. A Rák nagy feladata a páncél növesztése helyett megnyílni kicsit a külvilág felé, különben gyomorbeteg lesz a sok meg nem emésztett probléma miatt.

Az Oroszlán aszcendens jegy ismérvei egy általános félénkség, gyávaság, konfliktusok és felelősség kerülése, azonban rossz értelemben. Az Oroszlán aszcendenssel rendelkező ember szeretne fontos lenni, de amíg a személyiségét nem tudja felvállalni, addig folyamatosan mellékszereplője saját életének. Kimagasló szervezőkészséggel rendelkezik, viszont, ha megnő a felelőssége, akkor előbújhat fontoskodó oldala is. Oroszlán aszcendens betegségek a hátgerinc-és mellkasi, szív és érrendszeri problémák.

A Szűz aszcendens jellemzői közé tartozik a munkamánia. Problémáik elől a munkába menekülnek, majd a sok kompenzációképpen végzett munka átalakul munkamániává, szokásmániává. Lényeglátó, és a számára biztonságos környezetben kifejezetten közlékeny lehet. A sok munka pedig befele fordulást, krónikus betegségeket okoz. Ezzel szemben néha az ellenkező véglet is előfordul szűz problémánál: a szülött rendetlen, lusta, nem akar semmit tenni, csak egész nap üldögél, meditál.

A Mérleg aszcendens uralkodó bolygója a Vénusz. A Mérleg aszcendenssel rendelkező emberek személyiségének kulcsa a mérték és egyensúly megtalálásában van. A Mérleg aszcendenssel rendelkező embernek meg kell tanulnia a mértéket, és állandó egyensúlyra kell törekednie. Sok esetben felületesnek tűnhet, viszont romantikus személyiség.

A Skorpió aszcendens uralkodó bolygói a Mars és a Plútó. A Skorpió elsődleges feladata az igazság felkutatása, és az erre szükséges nagy bátorság felvállalása. A skorpióról azt a halál és újjászületés kettősségének a jegye. A Skorpió aszcendenssel rendelkező emberek gyakran unalmas, kiszámítható, lapos életet választanak, ahol semmi kihívás, semmi komplikáció. Ilyen élettel azonban az igazság megismerése is elmarad, és ezzel együtt az újjászületés is.

Nagyon jellemző rá az intenzivitás, és sok esetben vonzódik a gyógyászathoz.

A Nyilas aszcendens a hit jegye. Optimista, lendületes, lelkes és nyitott. Gyakran az örök igazság tudójának képzeli magát. A Nyilas aszcendenssel rendelkező ember feladata a spirituális, szellemi információk megszerzése, és a hit kialakítása. A negatív Nyilasra jellemző a túlzott kritika vagy naivság, a vallásosság, képmutatás, szélhámosság, hamis erkölcsösség.

A Bak aszcendensű rendelkező ember feladata a felelősségteljes személyiség kialakítása, a felnőttévállás. A jegy gátlásos, néha önfejű, merev. Feltűnő a cinizmusa, és hogy minden új iránt ellenszenvvel viseltetik. A Bak jegyhez köthető a csontozat egészségi állapota, a vér kalcium szintje, az érelmeszesedés vagy a csontritkulás, ugyanis ezek a betegségek a rossz felelősséget mutatják.

A Vízöntő aszcendensű jegynek két uralkodó bolygója van, az Uránusz és a Szaturnusz. A megszokott dolgokat elutasító, lázadó szellem jellemzi. A Vízöntő szimbolizálja az igazi szabadságot, és a Vízöntő aszcendenssel rendelkező ember egyik életfeladata éppen ezért az igazi szabadság megértése és megélése.

A Halak aszcendensű ember az, amely kapcsolatot teremt a mindenséggel, az egység megértésére és megteremtésére esküszik. Érzékeny, együttérző és segítőkész. Általában rokonszenvesnek találják mások, ő pedig különösen érzékeny a bajba jutottak iránt, Hajlamos az önszédítésre, hazudni önmagának. A Halak aszcendenssel rendelkező embernek meg kell tanulnia két lábbal a földön állni.

Az aszcendensek vizsgálata érdekfeszítő téma, ajánlott kicsit utána olvasni és belemélyedni alaposabban, hihetetlen érdekes és meglepő információkat tudhatunk meg – saját magunkról!

Martinka Dia

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Klímakarbantartás: miért fontos?

A hirtelen beköszönő nyárias meleg lassan aktuálissá teszi a klímahasználatot, s ekkor különösen ajánlott otthonunk, autónk fertőtlenítése, hiszen a klímarendszerben számos kórokozó megtelepszik. A klíma karbantartása több okból is fontos, ám a menete bonyolultabb, minthogy azt házilag is teljeskörűen el lehessen végezni.

Hogyan segíthetnek a kék színű ásványok?

A kék szín, a vízenergia színe. A víz pedig a tudást, az érzelmeket, az emberi kapcsolatot és az emberek közötti kommunikáció eleme. A kék szín a tudás, a nyugalom, a béke, az érzelmek és tudásvágy szimbóluma is.