Menü

Barátság korona idején

Lassan elérünk a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások első (és reméljük utolsó) évfordulójához, amikor a karantén már inkább teher, mint áldás és a nap minden pillanatában azt kívánjuk, legyen minden újra normális! Bár a járvány és a betegség úgy tűnik még egy darabig velünk marad, mégis lassan eljöhet az ideje, hogy újra találkozhassunk, étteremben vacsorázhassunk vagy beüljünk egy moziba. Addig is, hogy a covid-magányosságot leküzdjük, itt van pár tipp, hogy lehet online kikapcsolódni ismerősökkel és barátokkal!

Közös kávé!

Már november óta nélkülözni kell a kávézók hangulatát, amit otthon igen nehéz megidézni, de egy próbát megér! Lényeg: legyen pohár kávé és egy barát, akivel elfogyasztjuk. Az élő találkozások kockázata miatt mindnyájan az online térre hagyatkozhatunk csupán, de egy kávézós beszélgetés a Zoomon vagy Skypeon egy kicsit pótolhatja a találkozás hiányát.

Szabadon!

A legtöbb településen kötelezővé tették a maszk viselését, ami megnehezíti a szabadtéri programlehetőségeket is. Azonban Budapesten – és a többi nagyvárosban is – vannak helyek, ahol le lehet venni a maszkot. Egy termosz meleg itallal a Margit-szigeten, egy padon ülve máris olyan, mintha nem egy fejre állított világban élnénk.

Másik lehetőség kihasználni az erdős területeket, kiránduló helyeket. Budapest közelében is rengeteg ilyen hely van, de érdemes utánanézni, mennyire népszerűek, mivel a maszk nélküli tömeges helyek látogatása még mindig nem ajánlott.

Társas online

A közös online játék nem a járvány alatt lett népszerű, számtalan olyan videójátékkal találkozhatunk, amik lehetőséget adnak, hogy egymástól több száz vagy ezer kilométerre élők közösen tudjanak játszani. Online azonban nemcsak videójátékok állnak rendelkezésre, hagyományosabb társasokkal is kikapcsolódhatunk a barátainkkal egy közös (videó)hívásban.

A szociális kapcsolatok, barátok és ismerősök most mindennél fontosabbak. Egymás bátorítása, egy hívás vagy egy pár soros üzenet is rengeteget jelenthet egy nehéz helyzetben lévő barátnak! Igaz, egy valódi ölelést nem pótol a Facebook „ölelő”emojija, de sokat jelent a virtuális támogatás is.

Elhíznak a gyerekek az online világban?

Az otthoni tanulás, home office, online lét bizony kedvez a túlsúly megjelenésének. Kevesebbet mozgunk mi is és a gyerekek is, a testnevelés órák hiányoznak, gép előtt ülünk, a kamaszok nagy többsége egész nap a szobájában kuksol. Valóban sokat híznak a járvány idején a gyerekek?

Az alacsony vérnyomás hatásai

Az alacsony vérnyomás a génekbe van bekódolva. S ha nem okoz nagy gondot, az alacsony vérnyomásra, csak a vérnyomás mérésénél jönnek rá.

Így maradnak tovább frissek az élelmiszereink

A mostani vírushelyzetben még fontosabb az elegendő zöldség- és gyümölcsfogyasztás, azonban nem mindegy, hogyan tároljuk őket. Egyszerű praktikákról van szó, mégis tovább frissek maradnak az élelmiszerek és nem mennek kárba.

A sikeres vállalkozás titkai

A legjobbnak vélt ötlet a zsebünkben, elegendő forrás a számlánkon, lelkesedésünk töretlen, belevágunk egy saját vállalkozásba.

Méregtelenítés. Valóban szükséges?

Nagy divat a méregtelenítés, a lúgosítás, a tisztítókúrák virágkorát éljük, de vajon tényleg szükséges méregteleníteni a szervezetünket? Valóban ilyen módon kell megszabadulnunk a felhalmozódott salakanyagoktól?