Menü

Amikor nem akarunk edzőterembe menni

Bárkivel előfordulhat, hogy nehezebben mozdul ki télen otthonról munka után, esetleg éppen a munkájából adódóan van egy olyan időszak, amikor tovább bent kell maradni, esetleg a húzósabb időszak miatt úgymond haza is kell vinni az irodát. És valljuk be, ilyenkor a legkisebb gond is nagyobb lehet annál, mint hogy eljussunk egy konditerembe, átöltözzünk, megtartsuk a szokásos napi edzést, visszaöltözzünk, és hazamenjünk. Ebben az esetben jó, ha vannak otthon olyan felszerelésink, amelynek segítségével otthon is mozoghatunk. Szakértők szerint azonban ilyenkor is fontos, hogy csak az oda-, és visszautat spóroljuk meg, mást, ha lehet ne.

Például öltözzünk fel ugyanúgy, mintha egy konditerembe mennénk. A megfelelő öltözet, valamint utána egy bemelegítés ettől függetlenül elengedhetetlen ugyanis. Hagyjunk legalább egy kis sarkot magunknak, és fontos, hogy ne tántorítsuk el magunkat a munkától. A minőségi idő itt is kell arra, hogy a hatékony edzésmunkát el tudjuk végezni. A legnagyobb veszély ugyanis azok a körülmények, a telefon, a tévé (amin épp nem teszem azt egy fitnesszprogramot nézünk), illetve éppen lehet, hogy egy szomszéd csengetése. Akár nőknek, akár férfiaknak is lehet mondjuk sütés-főzés közben is edzeni, azonban az is rendszeresen kiszakíthat minket a megfelelő ritmusból.

Ma már egyébként számos eszköz és lehetőség adott a különböző áruházakban, boltokban, hogy otthon is élni tudjunk a mozgásigényünkkel. Mindkét nemnek megfelelő lehet a szobabicikli vagy a kisebb-nagyobb méretű súlyzók. A hölgyek gyakran tartanak otthon is fitneszedzéseket, esetleg jógagayakorlatokat, több férfinál pedig bárki észrevehetett súlyzópadot. Ezen kívül pedig már akár hagyományos hordozóeszközökön, akár videómegosztókon “tonnaszámra” bukkannak fel a hasznos videók, a megfelelő “személyi edzővel”. Így ebben sem szenvedhet senki sem hiányt. Azonban kár lenne hosszú távon becsapni magunkat. Mert ha csak nincs arra pénzünk, hogy egy komplett konditermet felépítsünk magunknak házunk/lakásunk valamelyik szobájában, és valljuk be, ez ritkán fordul elő, egy konditerem sokkal inkább felszerelt, olyan gépekkel, amik egymás utáni igénybevétele valamennyi fontos izmunkat megmozgatja. Márpedig az nagyon fontos szempont.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.