Menü

Felnőttként is lehet barátokra lelni

Legtöbben ismerjük a gyermekkori barátok értékét, és értékeljük azoknak az embereknek a társaságát, akik már kiskorunktól kezdve ismertek minket. Tudják honnan indultunk, és milyen volt a gyermekkori, fiatalos énünk, valamint hogy miken mentünk keresztül, akár egyénileg, akár a közös élményeket tekintve. Ez nem zárja ki azonban, hogy felnőtt korban is szükség lehet új barátokra lelni.

A költözés, vagy az érdeklődési körünk, szemléletmódunk változása igényt ébreszthet bennünk, hogy új társaságot (is) találjunk. Sokan azonban tartanak tőle, hogy ilyenkor már nehéz barátokat szerezni. Pedig ez szerencsére nem életkorfüggő...

Kifejezetten egészséges frissíteni a baráti társaságunkon, és új baráti kapcsolatokat kialakítani. Hiszen a barátság nem kizárólagos érzés és kapcsolat, mint a szerelem, gyakorlatilag bármennyi barátunk lehetne - már amennyire időnk engedi. Minden ember számára fontos, hogy új embereket megismerve új tükörképet kapjanak önmagukról. Hiszen ezzel a személyiségünk egy új oldalát fedezhetjük fel! Nincs két ember, akivel egyformán viselkedünk, akivel egyformán érezzük magunkat, s aki pontosan ugyanazt gondolja rólunk.

Sokan pontosan azért unnak rá a párkapcsolatukra, mert úgy érzik, a kapcsolat unalmas - ilyenkor elsősorban nem a társunkat unjuk meg, hanem önmagunkat az adott kapcsolaton belül. Úgy véljük, az adott kapcsolódás nem tud már újdonságot mutatni nekünk - magunkból. Ez a folyamat nem tudatos, de gyakran előfordul, hogy a hosszú kapcsolatból kiszállt friss szerelmesek olyasmiket mondanak, hogy "az új párom mellett olyan viccesnek érzem magam!" - vagy éppen szépnek, kedvesnek és még sorolhatnánk... Hiszen mindnyájunk jó és érdekes embernek szeretné érezni magát. Ahhoz, hogy személyiségünk új oldalait fedezhessük fel, az is kiváló módszer lehet, ha új barátokat szerzünk inkább.

Igen, felnőtt korban sincs ennek akadálya, és ilyenkor is bátran ismerkedhetünk barátilag, éppen úgy, mint amikor még fiatalabbak voltunk. Hogy hol? Számtalan lehetőséget lehetne felsorolni: például a munkahelyi kiküldetésen, egy partnercég kollégájával, a telekocsiban, egy rendezvényen, sportolás közben vagy akár az interneten is. Ma már a facebook nem csak a párkeresésre nyújt kiváló felületet, hanem az új potenciális barátok megtalálására is. Létrehozhatunk vagy csatlakozhatunk településünk vagy városrészünk facebook oldalára, vagy érdeklődési körünk szerint keresgélhetünk. Bátran legyünk kezdeményezőek, és írjunk üzenetet annak, aki barátilag szimpatikus a számunkra, s hívjuk el valamilyen közös időtöltésre!

Mit veszíthetünk...? Ez nem a párkeresés felülete, ahol annyira fájdalmas egy visszautasítás, hanem nyugodtan keresgélhetünk tovább, erős kritériumszűrő nélkül, szimpátia alapján.

Mit sportolhatnak a cukorbetegek?

A cukorbetegek egyik legfontosabb feladata, hogy a vércukorszintjüket ideális szinten tartsák, azonban tévedés azt gondolni, hogy a sport veszélyt jelent erre az állapotra. Mindössze be kell tartani az alapvető és legfontosabb szabályokat. De milyen mozgásformát választhatnak a cukorbetegek?

Legyen végre a vízilabda nyári sport!

Régen még mozgalom is indult azért hogy a vízilabda, nevéhez is jellegéhez méltóan valóban nyári sportág legyen. Most újra hallani a hangokat, a koronavírus járvány miatt július közepén újrakezdett magyar vízilabda élet kapcsán. De vajon lesz e valaha igazán nyári sport a vízilabda, és vajon most miért nem az?

Kirándulj itthon!

A koronavírus járvány legnagyobb vesztese a turizmus, mivel a betegség miatt a legtöbben lemondják külföldi nyaralásaikat. Ha azonban mégis kikapcsolódásra és friss levegőre vágysz, ezek Magyarország legszebb kirándulóhelyei, ahol a természet közelében pihenheted ki magadat.

Szülőnek lenni beteljesedés?

Vannak életcéljaink, legalábbis jó esetben. Több dolgot szeretnénk elérni, s ezek a dolgok az élet különböző területeihez kapcsolódnak. A családi élet és az ezt biztosító mögöttes egzisztencia sokak tervei között szerepel, de hogy ez maga az élet beteljesedése is lenne, nos, az egy vitatott kérdés.

Példaképek és negatív hősök

Más emberek élete mindig példa a számunkra. Valamilyen módon az előttünk járó emberek hatással vannak ránk, vagy azért, mert ellesünk tőlük néhány alkalmazandó technikát, vagy épp ellenkezőleg.