Menü

Hogyan ápoljuk az ajkunkat télen?

A hideg, vagy esetleg szeles időben ajkunk ki van téve az időjárás viszontagságainak, ami sok kellemetlenséggel járhat, ha nem vigyázunk. Szánk kiszáradhat, cserepesedhet, vagy égő érzés keletkezhet amiatt, ha nem védjük megfelelően. Hiszen amíg a nyakunkat sál, kezünket kesztyű védi, úgy az ajak szabadon van, ami legfőképp télen okoz nehézségeket. Íme néhány praktika, hogyan kezeljük!

Mindenképpen gondoskodjunk az egészséges ajakpolásról, viszont figyeljünk oda két fontos dologra. Az egyik, hogy mindig a szánk állapotának megfelelő ajakápolóval kezeljük: ha csak megelőzés a cél, akkor használhatunk szimpla ajakápoló készítményt. Klasszikus nevén "szőlőzsírnak" nevezik ezeket a termékeket, de természetesen már nagyon sok minden másból is állhatnak. Ha viszont a szánkat már "kifújta a szél", tehát égő, pirosas érzés jelentkezik, vagy szánk kiszáradt, cserepesedett, akkor zsírosabb, lágyabb, krémesebb állagú ajakápolót alkalmazzunk. A másik, hogy mindig a szükséges gyakorisággal végezzük az ajakápolást - ne is többször, és ne is kevesebbszer. Miért?

Ha túl gyakran kenegetjük a szánkat ajakírrel, akkor úgymond rászokhatunk erre a tevékenységre, aminek következménye, hogy ez az érzékeny bőr elveszíti a saját nedvességtartalmát, hiszen az kívülről folyamatosan pótlásra kerül. Ha pedig elmulasztjuk az ajakkezelést, akkor ki vagyunk téve a kellemetlen érzéseknek.

Tény és való, hogy a jó minőségű ajakápoló termékek nem olcsóak, mégis megéri pénzt szánni rá, hiszen ez az a kozmetikai termék, amit szó szerint megeszünk, tehát mindenképpen természetes összetevőkből álló készítményt válasszunk. A színezett ajakápolók inkább csak megelőzésre ajánlottak, vagy azokra az esetekre, amikor inkább a sminkünk részét képezi a termék. De ezek még mindig jobbak télen, mint a rúzsok, amelyek közül sok eléggé szárítja és cserepessé teszi az ajkakat.

Amennyiben herpeszünk van, akkor ne használjuk a máskor szokásos ajakírünket, vagy csak egyszer használatos ecsettel, fültisztító vattával, esetleg tiszta kézzel vigyük fel a szánkra az ajakápolót, de figyeljünk oda rá, hogy nem nyúlunk többször bele, tehát vigyázzunk a termék higiéniájára. Az pedig alapvető, hogy lehetőség szerint senkivel se használjunk közös ajakápolót.

Ha a szánk belső részén jelentkezik valamilyen probléma, például aftánk van, akkor használjunk ezüstkolloidot. A fogíny problémákra pedig az ezüstkolloidon túl egyes illóolajok, mint például a szegfűszeg is kedvező hatást gyakorolnak.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!