Menü

Az is elég, ha csak sétálunk?

A gyaloglás, mint mozgásforma talán nem eredményez látványos és gyors változásokat, de több szempontból is fontos részét képezheti az egészséges életmódnak.

A rendszeres testmozgás és az egészséges életmód közötti összefüggést ma már senkinek sem kell megmagyarázni, de az sokakban ébreszhet kételyt, hogy vajon a séta is teljesértékű mozgásforma lehet-e. Nos, a szakemberek szerint igen. A gyaloglás javítja testtartásunkat, serkenti a vérkeringést, növeli a tüdő kapacitást, és segítségével fejleszthetjük erőnlétünket is. Vagyis joggal nevezhetjük egészsémegőrző mozgásformának, annál is inkább, mert hogy egyszerű és könnyen hozzáférhető mozgásról van szó. Jelentős túlsúly, mozgásszervi panaszok esetén, illetve idősebb korban nem könnyű megtalálni a rendszeres testmozgás módját, de a gyaloglás az ilyen esetkebn is jó megoldás lehet.

A sétálás szinte mindenki számára elérhető mozgás, lehet külön sportevékenység, de életmódszerűen is űzhetjük. Dönthetünk úgy, hogy igyekszünk kihasználni minden alkalmat mozgásra, és autózás helyett a legtöbb helyre gyalogosan megyünk, lift helyett lépcsőzünk és így tovább. De mint sportot is űzhetjük, fokozatosan növelve a távokat, és különböző felszerelést felhasználva. Ha sportszerűen végezzük, érdemes erre alkalmas sportcipőt beszereznünk, illetve használhatunk Nordic walking botokat, melyek segítik a megfelelő ritmus elérését, valamint a felsőtestet is átmozgatják.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.