A disznóhús a cukobetegek rejtett ellensége
- Dátum: 2016.04.05., 20:07
- cukorbetegség, diéta, disznóhús, érelzáródás, hús, inzulinrezisztencia, vércukorszint
Az ismert, hogy a cukorbetegeknek kerülnie kell a cukrot – sajnos azt még mindig nem tudja mindenki, hogy a finomliszt is ugyanannyira káros a számukra. Sőt, a legújabb felmérések szerint a disznóhús is. Itt a probléma egész más, mint az első két étel esetében.
Megdöbbentő tényekre hívják fel a figyelmet a legújabb kutatási eredmények. A cukorbetegekkel foglalkozó újabb vizsgálatok szerint a disznóhús fogyasztása legalább olyan káros, mint a cukor, vagy a finomliszt. Na nem azért, mert ez is az egekbe emeli, majd padlóra küldi a vércukorszintet – itt egy kicsit másról van szó.
A disznóhús fogyasztása ugyanis erősen hozzájárul az erek elzáródásához, így azok kevésbé tudják felvenni a vérből a szőlőcukrot, tehát az nem tud megfelelő módon felszívódni. A tesztalanyok vizsgálata alapján megállapították, hogy a disznóhús fogyasztása hosszú távon súlyosabb problémákat okozott, mint a cukor, vagy a finomliszt, és egyéb egészségtelen, cukorbetegek számára nem ajánlott ételek.
Érdekes módon a többi állat húsa nem mutatott ilyen jelentős eltéréseket. Így hát tudhatjuk, hogy a cukorbetegek és inzulinrezisztensek számára előírt, ajánlott diéta nem csak a napi állapot fenntartása, javítása miatt fontos, hanem hosszú távú eredményeinket is befolyásolja, és bizony több összetevő is lehet, amire figyelni kell. A disznóhús, a zsíros, érelzáró, vérkeringést és emésztést lassító ételek bizonyosan ellenségnek számítanak.
Ginzeng – Az energiagyökér

A ginzeng egy adaptogén gyógynövény, amely számos jótékony hatással bír, többek között fokozza a fizikai és szellemi teljesítőképességet, csökkenti a stresszt és szorongást, valamint erősíti az immunrendszert. Mit tud ez az energianövényke?
Miért jó az Air Fryer? – Egészségesebb sütés forró levegővel

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az air fryer készülékek – nem véletlenül. Ezek a forrólevegős sütők lehetőséget kínálnak arra, hogy a hagyományos olajban sütéshez képest sokkal kevesebb zsírral készítsünk ropogós, ízletes ételeket. De mitől olyan különleges ez a konyhai eszköz, és miért tartják sokan egészségesebb alternatívának?
A shiitake gomba gyógyhatásai

A shiitake gomba kiemelkedő egészségvédő hatásait Japánban és Kínában több évezreddel ezelőtt felismerték, ezekben az országokban ma is a mindennapi táplálkozás része.
Ne tiltsd, tanítsd

Sokan úgy gondolják, hogy a gyerekek egészséges fejlődésének kulcsa az édességek teljes tiltása. Azonban a szakemberek egyre inkább arra figyelmeztetnek, hogy a tiltás nem feltétlenül vezet jobb eredményhez – sőt, sokszor éppen az ellenkező hatást váltja ki.
Hőálló csokoládé lenne a nyár édességforradalma?

Csak képzeljük el: 35 fok árnyékban, a kezünkben egy szelet csoki… és mégsem olvad szét két perc alatt. Ugye, milyen szép álom? Pedig, ha létezne igazán hőálló csokoládé, az nemcsak a nassolás szerelmeseinek tenne jót, hanem az édességipart is fenekestül forgatná fel.