Menü

Vitaminpótlás hatékonyabban

A vitaminpótlás fontosságát, betegségek megelőzésében játszott kiemelkedő szerepét nem lehet elégszer hangsúlyozni. Ám a megfelelő vitaminbevitelnek két nagy akadálya is lehet.

Egyrészt, hogy a mai élelmiszerekkel szinte lehetetlen a szervezet vitaminszükségletének kielégítése, másrészt pedig a vitaminok felszívódása és hasznosulása sem teljesen egyértelmű folyamat.

Természetes úton ma már nagyon nehéz pótolni a szervezetünk számára szükséges vitaminokat, mivel élelmiszereink csak igen kismértékben tartalmazzák azokat. Ám a gyógyszeripar elhalmoz minket „mesterséges formába öntött” vitaminok tömkelegével, nem győzünk választani, és laikusként azt sem értjük, hogy miért olyan drága egy egyszerű C-vitamin például. Az üzleti oldalon kívül erre van más magyarázat is. Önmagában véve a C-vitamin vegyülete, annak előállítása nem egy költséges folyamat, ám a hatóanyag felszívódásának hatékonysága már jóval bonyolultabb tényező.

Hiába szedjük ugyanis az ajánlott napi mennyiséget a vitaminokból, ha ezek megfelelő felszívódása nem biztosított, nem érünk vele semmit. Ezért alkalmaznak a vitaminok előállításánál, különböző segédanyagokat, melyek a vitaminok hatékonyabb beépülését, felszívódását segítik.

A C-vitamin előállításánál ezért is jelent forradalmi áttörést a liposzómális technológia. Ezzel a módszerrel előállított C-vitamint ugyanis természetes foszfolipid réteg védi, amely így sérülés és veszteség nélkül jut el az emésztőszervekig. Ilyen módon biztosított a nagymértékű hasznosulása is, mivel a bevitt hatóanyag jelentős (szinte teljes) mennyisége eljut a véráramig illetve a sejtekhez.

Fotó:
pixabay.com

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.