Menü

3 kényeztető masszázs a testi-lelki harmóniáért

  • Dátum: 2013.08.20., 12:44
  • masszázs

Teljes testi, lelki, szellemi felfrissülés, jobb közérzet, kevesebb fájdalom. A legtöbben ezekért veszik időről időre igénybe a masszőr szolgáltatásait. A fájdalomcsillapítás mellett a betegségek megelőzése, a feltöltődés is a kezelések célja lehet. A hangulatos fény, a lágy zene, esetenként a masszőrnek kiöntött szív is segíti az ellazulást. Napjainkban rengeteg típusú masszázs közül válogathatunk,íme három a legnépszerűbbek közül.

Svédmasszázs
Simító, dörzsölő, gyúró és ütögető mozdulatsoraival felfrissíti a szervezetet. Feladata az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, a bőr és izmok megdolgozása, izomcsomók, letapadások és izomfájdalmak enyhítése vagy megszüntetése. Hatására javul a bőr rugalmassága a vér-, nyirokkeringés fokozódik, csökkenti a derék-, hát- és nyaki fájdalmakat. Relaxál, azaz testi-lelki ellazulást nyújt. Ezáltal csökkenti a stressz káros hatásait. Oldja a feszültséget, energiával tölti fel a vendéget. Test- illetve hátmasszázsnál szinte minden esetben azonnal érezhető a hatás. A fájdalom csökken vagy teljesen megszűnik. A nyak mozgása sokkal könnyebbé válik, elmúlik a fejfájás.

Talpmasszázs
Egyre többen fedezik fel jótékony hatását. Célja, hogy támogassa és erősítse a szervezet saját gyógyító erőit. A talp a test térképe. Ennek a masszásnak a kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk és lábfejünk különböző felületeivel. E pontokon keresztül hatással lehetünk belső szerveinkre. A kezelés következtében rengeteg méreganyag távozik a testünkből, beindulnak az öngyógyító folyamatok, fokozódik az ellenállóképesség, élénkül a vér-és nyirokkeringés.

Lávaköves masszázs
Az a lényege, hogy a meleg kövek kellemesen ellazítják az izmokat, nyugtatnak és átmelegítenek. Regenerálják a megfáradt bőrt. Ez a masszázsfajta valódi testi-lelki élményt nyújt. Felszabadítja az energiablokkokat, amelyek a szervezet diszharmóniáját eredményezik. A kezelés javasolt időtartama 60 perc. A masszázst követően a vendégek rögtön kipihentnek érzik magukat. Nemcsak testileg lazulnak el, de oldódik bennük a felgyülemlett feszültség is.

Kiknek ajánlott a masszázs?
A felgyorsult életvitelünkben szinte mindenkinek kevés ideje marad a helyes életmóddal, táplálkozással, elegendő mozgással törődni. Mindennapi életünkben jelen van a stressz és a feszültség. Ez sok probléma alapja lehet. Sokszor erről nem is veszünk tudomást, csak akkor figyelünk önmagunkra, ha valamilyen betegség formájában jelez a testünk. Aki szeretné elkerülni a kóros elváltozásokat, próbáljon meg életébe beilleszteni hetente, kéthetente egy kis masszázst. Külön ajánlott azoknak, akik egész nap ülő-, vagy nehéz fizikai munkát végeznek, vagy akik új energiával szeretnének feltöltődni.

Ellenjavallat
A masszázs az egyik legkellemesebb természetes, káros mellékhatásoktól mentes módszer a test karbantartására. Van azonban néhány eset, amikor nem ajánlott. Ilyen például, a heveny gyulladásos állapot, a láz, a fertőző betegség, a súlyos szívbetegség, a bőrelváltozás vagy épp a visszérbetegség.

Forrás:
eharmonia.hu

Fotó:
sxc.hu

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jelek, melyek vitaminhiányra utalnak

A vitaminhiánynak számtalan jele lehet: hajunk, körmünk, bőrünk mind árulkodhatnak hiánybetegségről. Szerencsére azonban van megoldás. Összeszedtük a leggyakoribb hiányállapotokat, valamint, hogy mit érdemes fogyasztani ilyen esetben.

Tünetek, amik a túl magas vasszintre hívja fel a figyelmet

A szervezetben a ferritin tárolja a vasat, így az alacsony szintje vashiányra, a magas pedig a vasraktárak fokozott telítettségére utalhat.