Menü

Tippek költözés előtt állóknak

Általánosságban kijelenthetjük, hogy a költözés örömteli időszaka az életünknek. Az új lakhely gondolata felvillanyozza az embert, aztán jön a szomorú felismerés: a költözés elképesztő rumlival jár együtt! Mind a régi, mind az új lakásunk állapota napokig, sőt, hetekig háborús hadteret megszégyenítő külső jegyekkel operál majd, a nagy rendetlenségben pedig szinte saját magunkat sem találjuk.

KATEGORIZÁLÁS AZ ÁTLÁTHATÓSÁG SZOLGÁLATÁBAN – CSOMAGOLÁS TIPPEK

Kevés bosszantóbb dolog képzelhető el, mint amikor a szállítók távozása után ott maradunk a halomba rakott dobozokkal, zsákokkal és valójában fogalmunk sincs arról, hogy melyikben mi van. Ez a kicsomagolást is jelentősen megnehezítheti, és sok időnk mehet el rá, hogy kitaláljuk, mit és hova is pakoltunk.

A költözés tippek egyik alaptétele lehetne, hogy egyszerűen jelöljük meg a dobozokat, zsákokat. Írjuk rájuk, hogy pontosan mi található bennük és melyik helyiségben tároljuk majd őket. Ezt a legkönnyebben különböző színű öntapadó papírok felragasztásával tehetjük meg. Tovább könnyíthetjük a saját munkánkat, ha arra is utalunk a papíron, hogy milyen sorrendben javasolt kicsomagolni. Mindez nem igényel különös odafigyelést, az előnyeit pedig rendkívül megérezhetjük a kipakolás során.

A PRAKTIKUS KÖLTÖZTETŐ DOBOZ ÉS KIEGÉSZÍTŐI

Egyvalamiben biztosak lehetünk, hogy dobozokra a költözéshez minden mennyiségben szükségünk lesz. A költöztető doboz egyik előnye, hogy védett helyet biztosít az holminknak, ráadásul felhasználóbarát, hiszen az alkalmazásával könnyebbé válik a rakodás folyamata.

A költöztető doboz önmagában azonban még nem elegendő, gondolnunk kell arra is, hogy hogyan zárjuk majd le, vagy mivel béleljük ki, hogy a benne lévő törékenyebb tárgyak ne sérüljenek. Amire mindenképpen szükségünk lesz még az az erős ragasztószalag, csomagolópapír és fólia. Bélésnek használhatunk rongyokat, nem használt ruhadarabokat, újságpapírt, de vásárolhatunk buborékfóliát is.

KÖLTÖZTETŐ DOBOZ BESZERZÉSE

Azok, akik már legalább egyszer átestek egy költözésen az életükben, tudják jól, hogy a költöztető dobozok megvétele, pláne, ha nagyobb tételről van szó, bizony nem olcsó mulatság. Ha pedig már túlvagyunk a költözködés procedúráján, a drága dobozok valószínűleg a fészerben vagy a tárolóban porosodnak majd, amíg nem találunk jobb helyet a számukra.

A profi költözködők tanácsát megfogadva megspórolhatjuk ezt a pénzt, ha a helyi kisebb-nagyobb boltokat megcélozva megkérjük az illetékes személyeket, adják nekünk az elszállításra váró dobozaikat. A kereskedelmi szféra dolgozói még boldogok is lesznek, hogy megszabadítottuk őket a dobozoktól.

Mit jelent a túlfogyasztás és mit tehetünk ellene?

„Az emberek jelenlegi fogyasztásukat tekintve úgy élnek, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre, pedig csak ez az egy bolygónk van” – idézem Antal Alexát, a WWF Magyarország kommunikációs vezetőjét. A túlfogyasztás korunk egyik legnagyobb problémája, melynek száma országonként más és más.

A Pomodoro technika – tanulj többet, ugyanannyi idő alatt!

A megfelelő minőségű alvás nagyon fontos a hatékony tanulás szempontjából, mindössze arról van szó, hogy egy kicsit szervezni kell. Ennek pedig az egyik kulcsa a Pomodoro módszer. A következőkben tehát arról lesz szó, hogy hogyan használd ki jobban a tanulásra szánt időt.

Ezekből a gyógynövényekből érdemes most elraktározni

Nem csak befőttet szokás elrakni télire, hanem akár gyógynövényekkel is feltölthetjük a kamrát azokra az időkre, amikor nincs idényük.

Mozgás lefekvés előtt – pro és kontra

Nagyon megosztó téma, hiszen gyakori tanácsként azt halljuk, hogy jobb, ha nem edzünk lefekvés előtt, mert megzavarhatja az alvásukat, másfelől viszont azt mondják, hogy az esti edzések ugyanolyan egészségesek és hatékonyak, mint a reggeliek és nincs semmi baj az elalvás előtti sporttal. Most akkor, hogy is van ez?

Mindent a kavitációs ultrahangos zsírbontó kezelésről

A kavitációs ultrahang alacsony, 40kHz körüli ultrahang hullám, mely megrepeszti a zsírsejtek falát, és itt a zsír a sejt közötti térbe kerülve a természetes kiválasztó folyamatokkal kiürül.