Menü

Tényleg a Balaton a Riviéra?

Természetesen mindenkinek lehet más az ízlése, és ebben nem tudunk pártatlanok lenni. De rengeteg külső körülményt megvizsgálhatunk részletesen, ami segít eligazodni ebben a kérdésben.

1. A vízpartok és vízben űzhető szabadidős tevékenységek szerelmesei mindenképpen megtalálhatják a számításaikat a Balaton mellett is, főképpen akkor, ha valamivel nagyobb, központibb helyet választanak úti célul. A vízben fürdőzés és a vízibiciklizés csak a jéghegy csúcsa. Ezen kívül lehet kenuzni, kajakozni, hajózni, vitorlással utazni, de egyes helyeken wakeboardozni, vízi dodzsemezni is tudunk. Ez már lehetőségek széles tárházával kecsegtet, főleg, ha több nap több helyet szeretnénk meglátogatni. A nagyobb városok, melyeket érdemes meglátogatni, ha hódolni szeretnénk a szenvedélyeinknek: Fonyód, Balatonfüred, Siófok, Tihany, Balatonfűzfő, Balatonföldvár, és a sort még folytathatnám jó pár elemmel.

2. Aki a kirándulásért, túráért van odáig, az a Bakony lankáin biztosan megtalálja a kedvére való programot. Ha pedig a túrázás elfárasztja, esténként sétahajókázással pihenheti ki a fáradalmakat. Erre alkalmas helyek: Szigliget, Badacsony, Tihany, Balatonfüred és vonzáskörzete, Paloznak.

3. Ahogy a legtöbb tengerpart, a Balaton partja is családbarát. Rengeteg családi program vár ránk, amelyek nagy részén kedvezményt is kapnak azok, akik többen érkeznek. A gyerekeket sok helyen várja játszóház, speciálisan kialakított strand rész, játszótér, kisvasút, és számos program. A szülők addig bort kóstolhatnak, különleges vacsorákon vehetnek részt. Mindenki megtalálja a maga elfoglaltságát anélkül, hogy le kellene mondania bármiről.

4. Az árak tekintetében viszont igen vegyes álláspontjaink lehetnek. A tengerparti városok, különösen a népszerű turistaparadicsomok árai igen nehezen megfizethetőek. Még feljebb viszi az árakat, ha egy adott szállás vagy vendéglátóegység a parthoz közel található. Ez viszont a Balatonon is így van. Ha valaki kedvelt nyaralóhelyre szeretne menni, ahol minden elérhető távolságra van annak bizony meg kell fizetni az árát. Ebből a szempontból vannak olyan esetek, amelyben egy balatoni nyaralás ára vetekszik a horvát tengerpartéval. Alapos tervezéssel és felkészüléssel, illetve időben történő foglalással azonban lefaraghatunk valamennyit a borsos árakból.

Tehát, aki jó nyaralásra vágyik, az nem fog csalódni a Balatonban. De hogy valóban a Balaton-e a Riviéra nekünk, azt ki-ki döntse el maga.

Varga Ágnes Kata

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

Futás biztonságosan!

Régóta gondolkozom azon, hogy mennyire biztonságos sport a futás a szabadban, erdőben, terepen – egyedül. Hogyan tehetjük biztonságosabbá a szabadtéri edzéseinket? Ezzel foglalkozunk ma.

Speciális edzés? Kettlebell!

Miért, milyen, hogy néz ki, mire jó és hogy kell használni?
A kettlebell egy speciális gömb alakú súlyzó, mellyel az egész testet jól át lehet mozgatni.

Papírszínház

A mese vagy történet előadása mindig kihívást jelentett a mesélő számára. Ugyanis az elbeszélő, arra törekedett, hogy hogyan tudná a leghatékonyabban átadni és minél inkább fenntartani a közönség figyelmét. Hiszen a történetek nagyon fontosak, minden életkorban és rendkívüli hatással van az emberre. Ennek kapcsán most ismét nagy lelkesedésnek örvend a papírszínház, mely évszázadok alatt nagy utat járt be, mint történetátadási eszköz.

Miért épp az úszás?

Az úszás népszerű szabadidős sport, mások viszont ódzkodnak tőle. Lehet, hogy tudok olyat mondani, amitől már most hétvégén beugrasz a medencébe?