Menü

Egy pár, akik a válás után is készítenek közös családi fotókat

A család minden, még akkor is, ha a hivatalos papírok szerint már nem vagyunk „egyek”. Victoria Baldwin, volt férje, Adam Dyson és 4 éves fiuk, Bruce a szülők néhány évvel ezelőtti válása után is még mindig készítenek közös családi fotókat. Victoria szerint fontos, hogy tartsák a hagyományokat, hiszen kettejük között végleges kötődés alakult ki.

Nem vagyunk szerelmesek, nem mindig értünk egyet, nem vagyunk legjobb barátok, és néha még nem is kedveljük egymást.” – írta egy Facebook posztjában, ami gyorsan terjedt az interneten. „De tudjátok mik vagyunk? Örökre egymáshoz vagyunk kötve emiatt a gyönyörű, okos, szenvedélyes, vicces fiú miatt.” A fotókészítési hagyományuk még azelőttre nyúlik vissza, hogy Bruce megszületett volna.

A válás után Victoria, aki az alaszkai hadseregnél szolgál, meg akarta tartani ezt a szokást. „Volt egy családi fotónk 2013-ból, mielőtt Bruce betöltötte volna az egyet, azután jött egy következő 5 hónapos bevetés, újabb szeparálódás a családtól, és 2015 tavaszán váltunk el. Akkor jöttem rá, hogy nem is készült rólunk hivatalos fénykép, mindig csak telefonnal készítettük őket. Gyorsan lefoglaltam egy időpontot Bruce-nak és magamnak, és küldtem egy SMS-t Adamnak, hogy ha van kedve, csatlakozzon, és ő is készíttethet fotót a fiával. Remek ötletnek tartotta, és a közös családi fotó természetesnek döntésnek tűnt.

Az elképzelés nagyon szép, de mi fog történni, ha valamelyikük életébe belép egy új ember? „A válás óta egyikünk sem kezdett még hosszú kapcsolatba, de mindketten egyetértünk abban, hogy a későbbi családi fotókon az új személy is szerepelni fog.

Pozitív és negatív

Victoria fotói és posztja rohamosan terjedtek el világszerte. „Számtalan üzenetet kaptam hasonló tapasztalattal rendelkező Anyukáktól, amelyben tanácsot kérnek tőlem, hogyan tudnák fejleszteni szülői kapcsolataikat a gyermeknevelés terén. Tudni, hogy rengeteg idegen ember életét pozitívan befolyásoltam, reményt adtam nekik, rendkívüli érzés, és büszke vagyok erre!

Természetesen nem minden visszajelzés volt ennyire pozitív – végülis a közösségi médiáról beszélünk, és Victoria bevallotta, hogy a negatív hozzászólások miatt néhány lépést hátrafelé is tett. „Nagyon rossz azt olvasni, hogy az emberek úgy gondolják, sérülést okozok Bruce-nak vagy összezavarom őt. Bár tudnák! Ő egy lenyűgöző gyerek, semmi aggodalom nincs bennem emiatt. Ettől függetlenül, még mindig nehéz ezeket olvasnom.

Mindezek ellenéri Victoria úgy gondolja, hogy a fotók segítenek a fiának szülei válásának feldolgozásában. „Úgy gondolom, hogy ez egy remek példa arra, hogy Adam és én kiállunk mellette. Szereti, amikor együtt vagyunk, de azokat a különleges pillanatokat is élvezi, amiket az anyukájával és az apukájával tölt külön-külön.

Forrás: edition.cnn.com

A kép illusztráció, nem a történet szereplőit ábrázolja.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Ártalmatlannak tűnő, ám veszélyes dolgok a kiságyban

Lehet, hogy veszélytelennek, ártalmatlannak tűnő játékok és kiegészítők, ám valójában veszélyes dolgok, amiket feltétlen tartsunk távol a kiságytól, mikor a babánkat letesszük aludni.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.

10 illemszabály, amit a gyereknek is tudnia kell

Mire tanítsuk a gyermekünket kiskorától kezdve, mely illemszabályokat illik tudnia? Természetesen a legjobb tanítás, ha a gyerek látja tőlünk a helyes viselkedést, hiszen öntudatlanul leutánoz minket.

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.