Menü

Változtassunk, de csak kicsit!

Az év eleji fogadalmak rengeteg lelkesedést tükröznek és ez igaz az életmód változtatással kapcsolatos ígéretekre is. Ahogyan az is, hogy a kezdeti lendület gyorsan alábbszáll. Gyakori, hogy januárban, februárban tele vannak a különböző fitnesztermek és telítve a mindenféle mozgásokkal foglalkozó csoportos foglalkozások, azonban néhány hét múlva meredeken csökken az aktívak száma, hogy aztán a tömeg nyári strandszezon előtt ismét sorban álljon a fölös kilók leadásának szándékával.

Ezt a felesleges és hosszútávon semmire sem vezető forgatókönyvet lehet elkerülni a nagy elhatározás - kis lépések taktikával.

Ha megvan a szándék, nem kell mindjárt 10 kilométerekkel és méteres salátaágyakkal kiköveznünk a mindennapjainkat. Változtassunk, de csak kicsit. A kevés, de rendszeres mozgás sokkal jobb, mint a nagy intenzitású, néhány hétig tartó sportolás.

És ez igaz a táplálkozásra is. Nézzük meg, milyen hizlaló és/vagy káros dologról tudunk lemondani, vagy helyettesíteni azt étrendünkben! Túl sok kenyeret eszünk? Térjünk át részben, vagy egészben a teljes kiőrlésű termékekre! Cseréljük le olykor a hagyományos tésztákat, ismerkedjünk újfajta zöldségekkel, gyümölcsökkel! Használjunk kevesebb olajat a sütéshez, főzéshez, próbáljunk a cukormennyiségen csökkenteni. Fogyasszunk sok folyadékot!

Ez a néhány pofonegyszerű alaptipp már komoly lépést jelent, és akár egy átfogó életmódváltozás alapjait is megteremtheti.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!