Menü

Állami gondozottakért futott a SPAR bevásárlókocsis maratonistája

  • Dátum: 2015.10.26., 15:34

Nemcsak a 42 kilométeres távot, de a csapadékosra fordult időjárás viszontagságait is legyőzte Iváncsics Zsolt, a SPAR áruházvezető maratonistája a vasárnapi futófesztiválon. A 30. SPAR Budapest Maraton® kihívását ismét bevásárlókocsit tolva tette meg a „Magyar Forrest Gumpként” ismert sportember. Az utolsó közel két kilométer a legnehezebb, egyúttal a legmegindítóbb volt számára: három gyermeket tolt speciális kocsikban. Az akció elérte a célját: összefogásra szólított a nehéz sorsú gyermekekért.

Október 10-én és 11-én a futás ünnepét rendezték meg Budapesten. A Budapest Sportiroda (BSI) a SPAR névadó szponzorálásával most először rendezett kétnapos rendezvényt a mozogni vágyóknak. A nevezési rekord már napokkal az esemény előtt megdőlt: 26 200-an jelezték részvételüket. Idén a nemzetközi és a nemzeti nevezési csúcsot is megdöntötték a futók: a világ 80 országából és az ország 910 településéről érkeztek a futás szerelmesei. A kétnapos futófesztiválon végül mind eddigi rekordot megdöntve 27 860 futó állt rajthoz.

A „Magyar Forrest Gump” és a speciális igénybevételre tervezett bevásárlókocsi elmaradhatatlan résztvevője a SPAR Budapest Maratonnak®. Iváncsics Zsolt ezúttal 20-20 kilométeren keresztül tolt egy-egy gyermeket, akiknek már gyűjtött korábban. A 40. kilométertől egyszerre három összekapcsolt kocsival rótta a kilométereket: Merkl Renátával, Katona Miklós Patrikkal és Erdélyi Rolikával, aki az utolsó métereket már saját lábán, együtt tette meg a futóval és a Kossuth Lajos Gyermekotthon lakóival.

A SPAR színeiben induló Iváncsics Zsolt áruházvezető bevásárlókocsis futásával pártfogoltjainak, a Kossuth Lajos Gyermekotthon lakóinak gyűjtött. A SPAR sátránál több száz plüssjátékot tettek a kocsikba az adományozók. Az állami gondozott gyermekek, akik közül sokan a helyszínen éltették a népes mezőnyt, és persze Zsoltot, ismét egy meghatározó élménnyel lettek gazdagabbak, tudtuk meg Dóka Ritától, a gyermekotthon vezetőjétől.

A SPAR esélyegyenlőségi futamot is segített a rendezvényen, közösen a Fogyatékosok Országos Diáksport és Szabadidő Szövetségével (FODISZ). E futószámhoz több családnak speciális kocsit is biztosítottak az Új Generáció Egyesület támogatásával. Erwin Schmuck, a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója örömét fejezte ki, hogy az áruházlánc által támogatott szabadidő-sportrendezvény mindenki számára megadta a mozgás lehetőségét.

Forrás, fotó:
SPAR Kommunikáció

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.

Mi egy coach feladata?

Sok helyen találkozhatunk coach-okkal, ez a szakma egyre szükségesebbé és népszerűbbé válik, de talán teljesen egyértelmű mindenkinek, hogy mit is csinál egy coach, mi a feladata. Nézzük ki ő és mit csinál?

Masszázsra indulsz? – így készülj rá

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni.

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.