Menü

Dukai Regina: „Amit tiltanak, mindig az a legédesebb”

  • Dátum: 2015.07.15., 08:38

Nem tud ellenállni a kísértéseknek Dukai Regina, aki napfényes időben szívesen lepi meg magát hűsítő finomságokkal. A nyár egyik legforróbb napján egy fagylaltozóba látogatott el, ahol végül nem csak kóstolgatott, de fagyis kanalat is ragadott.

Dukai Regina nyáron sem hajlandó lemondani az édes bűnözésről. A csinos énekesnő a hőségben legszívesebben színes, gyümölcsös és krémes fagylaltokkal hűsíti magát. Volt olyan időszak azonban, amikor ezt nem tehette következmények nélkül: Regina tini kora óta tudja, hogy laktózérzékeny, de komolyabb tünetei csak néhány éve vannak.

„Eleinte gyakran begyulladt a torkom és azt gondolták, a gyomorsavammal lehet baj, mert a családban több embernek is voltak ilyen jellegű problémái. Aztán elmentem egy gasztroenterológus szakemberhez, aki megállapította, hogy tejcukorérzékeny vagyok, és eltiltottmindenféle tejes dologtól. Akit ez nem érint, nem is tudja, mennyire nehéz betartani a diétát, ráadásul a tejtermékeken kívül számos más dologban is van laktóz. Sokszor nincs időm arra, hogy vásárláskor az összetevőket nézegessem, ezért mostanában egyszerűbb számomra egy rágótablettával pótolni a laktázt, ami lebontja a tejcukrot és megelőzi a tüneteket. Így nem kockáztatok, inkább biztosra megyek” –  vallotta be a híresség.

„Érdekes, hogy korábban sosem voltam édesszájú, de mióta tudom, hogy mi tilos, sokkal jobban kívánom az édességeket, és gyakrabban elcsábulok. Mindig tartok otthon is csokit vagy más nassolnivalót, ezek viszont többnyire tejesek, ahogy a fagyik többsége is” – tette hozzá a modellként is ismert előadó.

Reginának egy régi álma vált valóra azzal, hogy fagyispultba állhatott és elkészíthette saját kreációját.

„Konyakmeggyből, zöldalmából, eperből és fenyőmagos sós karamellából csináltam kelyhet, ami amellett, hogy igen gusztusosra sikerült, nagyon finom is volt” – mondta Regi, aki rendkívül otthonosan mozgott alkalmi Bagamériként, így el is gondolkozott azon, ha esetleg egyszer majd sok év múlva szakmát váltana, érdemes lenne cukrászdát nyitni.

Amennyiben tünetei néhány napon belül a laktáz-enzim fogyasztása mellett sem enyhülnek, keresse fel kezelőorvosát!

Forrás, fotó:
redlemon

Az édesítőszerek rejtett veszélyei – Amit érdemes tudni a káros hatásokról

Az édesítőszereket sokan a cukor egészségesebb alternatívájaként használják, hiszen kalóriamentesek vagy kevesebb energiát tartalmaznak. Azonban egyre több kutatás vizsgálja, hogy valóban olyan ártalmatlanok-e, mint amilyennek gondoljuk.

Ginzeng – Az energiagyökér

A ginzeng egy adaptogén gyógynövény, amely számos jótékony hatással bír, többek között fokozza a fizikai és szellemi teljesítőképességet, csökkenti a stresszt és szorongást, valamint erősíti az immunrendszert. Mit tud ez az energianövényke?

Miért jó az Air Fryer? – Egészségesebb sütés forró levegővel

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az air fryer készülékek – nem véletlenül. Ezek a forrólevegős sütők lehetőséget kínálnak arra, hogy a hagyományos olajban sütéshez képest sokkal kevesebb zsírral készítsünk ropogós, ízletes ételeket. De mitől olyan különleges ez a konyhai eszköz, és miért tartják sokan egészségesebb alternatívának?

A shiitake gomba gyógyhatásai

A shiitake gomba kiemelkedő egészségvédő hatásait Japánban és Kínában több évezreddel ezelőtt felismerték, ezekben az országokban ma is a mindennapi táplálkozás része.

Nagyon káros az új TikTok-trend

A TikTokon terjedő „Skinnytok” trend elsőre ártalmatlannak tűnhet, valójában azonban komoly testi és lelki károkat okozhat.