Menü

Visszatérnek a 60-as, 70-es évekhez

  • Dátum: 2013.02.06., 22:46

Visszatért a bokacsizma, és ismét hódítanak a Hamupipőke topánok. Februári cipő, csizma- és táskamustra.

Ami a cipőket illeti, Sellei Gabi, állandó szakértőnk, divattervező elmondta, háttérbe szorul az úgynevezett vintage stílus (viseletes), amely sokkal elegánsabb összképet mutat: különösen a fekete cipők esetében a bőr fényesre vált. A feketét sokszor arannyal kombinálják, de utóbbi előfordulhat a talp díszítéseként, fűzésként, vagy cipzár formájában.

Ismét feltűntek a vékony pántokkal díszített, visszafogott színű, hegyes orrú Hamipipőke-topánok.

- Az idei divat szerint hangsúlyos szerephez jut a lábbelik orra, amelyen gyakran feltűnő díszítés található., vagy olyan orrmegoldásokkal találkozunk, hogy fémmel vonják be a cipők elejét. A csizmák magas szárúak, teljesen egyenes fazonúak, visszatérnek a 60-as években használt vastag sarkak - magyarázta a szakértő.

Az idén az éksarkak is igen változatos képet mutatnak, gyakran túlzások, stílus törések fedezhetők fel rajtuk.

Visszatért a bokacsizma, ami anyagában rendkívül változatos, színeiben pedig a 70-es éveket idézi.

Szerephez jutnak a fémes felületek, de nemcsak az elegáns fazonú, hanem a sportos cipőkön is. Kényelmes és rugalmas betétek díszítik a bebújos, lapos talpú cipőket, melyek kerek, vagy hegyes orral is készülhetnek.

Ami a táskákat illeti a legtöbb fazon egyenes és szögletes, letisztult, finom részletekkel. A bőr hol hüllőmintával, hol fényes cipzárral látható. Az örökzöldnek számító darabok rövid fogantyúval, áthajló pánttal készülnek.

Bizonyos táskák a némafilmsztárok világát (a 20-as éveket) idézik. Ezen modellek aranyozott részletekkel, régimódi zárakkal készülnek.

A natúr szín utat tört magának: néha közelít a középbarna, illetve a konyak árnyalatokhoz.
Tartja magát a bevásárlótáska fazon is, amely hosszúkás, zár nélküli és béleletlen kivitelben is kapható.

Jó szolgálatot tesznek a hétköznapokon a vállon átvethető táskák, amik épp akkorák, hogy a legfontosabb személyes dolgaink elférjenek bennük. A 70-es éveket idéző darabok kidolgozottsága és színe hasonló az akkori tapéták mintájához.

Hódít az iskolatáska fazon is - ezek igen magas és széles darabok.
Jellemző még, hogy rövid fogantyút kaptak a nagyméretű táskák.

Sellei Gabi azt tanácsolta, a magasságunkhoz válasszunk megfelelő táskaméretet. Az alacsony nők kerüljék a nagyobb darabokat, míg a magas hölgyek a kisebb fazonúakat.

Fotó: mytheresa.com

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.

Mi egy coach feladata?

Sok helyen találkozhatunk coach-okkal, ez a szakma egyre szükségesebbé és népszerűbbé válik, de talán teljesen egyértelmű mindenkinek, hogy mit is csinál egy coach, mi a feladata. Nézzük ki ő és mit csinál?

Masszázsra indulsz? – így készülj rá

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni.

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Ultrabalaton negyedszer, avagy mi fán terem a csapatszellem!

A Tolna Vármegyében immáron öt éve aktívan működő FuTamási futócsoportunkból idén is nekivágott 10 fő, hogy körbefussa a Balatont, Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenyén, a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon!