Menü

Téli hidegben: vitaminos pakolás

Vitaminos pakolásokkal védekezhetünk a téli hidegben, hogy arcunk és kezünk is megőrizze puhaságát, frissességét.

A szeles, fagyos időben bőrünk faggyúmirigyei gyengébben működnek, mint egyébként, ezért különösen fontos, hogy megvédjük a kiszáradás, kipirosodás ellen. A bőr nedvességtartalmát a nappali és éjszakai krémek mellett például különböző pakolásokkal is megőrizhetjük.
A szakemberek szerint a hölgyek zimankós időben nyugodtan használhatnak alapozót, mert a vékonyan felvitt fedőkrém is óvja a bőrüket. Az uraknak hidratálókrém rendszeres használatát javasolják.

A hideg, téli  időben nem árt, ha különböző arc- és kézpakolásokkal pótoljuk a nedvességet. Elsősorban C-, D- és E-vitaminban gazdag krémeket használjunk. Nagyon fontos, hogy mielőtt bármihez is kezdenénk, alaposan radírozzuk le a bőrünket, hiszen a száraz szarulemezkék elszívhatják a tápláló anyagokat. A kozmetikusok ilyenkor mikrodermabráziót javasolnak, amivel finomra csiszolják a bőrünket, ezt már a legtöbb szalonban különösen jótékony hatása miatt gyakorta alkalmazzák. Két hetente is vállalkozhatunk a bőrcsiszolásra, mert ezután különösen üdítően hat egy-egy ápoló, tápláló, kényeztető pakolás és masszázs.


A méz kiváló hidratáló hatású

Persze akár otthon is készíthetünk különböző pakolásokat.  A kezünket legkönnyebben úgy tudjuk megvédeni, ha a bőrradírozás után jó vastagon hidratáló krémmel, esetleg olíva-, vagy mandulaolajjal kenjük be, majd egy-két órára, esetleg az éjszakai pihenés idejére kesztyűt húzunk rá. Reggelre puha és lágy lesz a bőrünk, és jó ideig a hideg, csípős szél sem tudja majd kipirosítani.

A méz jótékony hatását már az ókori Egyiptomban is felismerték, ezért egyáltalán ne csodálkozzunk, hogy a legtöbb otthon is elkészíthető arcpakolásnak is ez az egyik alapanyaga. A különösen száraz és kipirosodott arcbőrre tápláló maszkot kenjünk, amit egy kisebb banánból, egy evőkanál tejszínből és egy evőkanál mézből tudunk elkészíteni. A masszát 15 percig hagyjuk arcunkon, majd langyos vízzel öblítsük le. Remek tipp még az egy tojás fehérjéből, két evőkanál joghurtból és egy evőkanál mézből álló pakolás is, amit húsz percig kell viselnünk a hatás érdekében. Hidratálni méz és zabliszt keverékéből álló masszával is tudunk, ezt ugyancsak húsz percig hagyjuk a bőrön.

Fotó: sxc.hu

Az ínhüvelygyulladásról

Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.

Az UV-sugárzás veszélyei

Az UV-sugárzás veszélyeire figyelmeztettek meteorológiai, bőrgyógyász, egészségvédelmi és klímapolitikai szakértők. Sokszor hallottuk már, hogy délelőtt 11 óra és délután 3 óra között mindenki kerülje a napon tartózkodást, mert ilyenkor nagyobb a leégés veszélye.

A nevetés jótékony hatásai

Kitörő kacaj, elfojtott nevetés, röhögőgörcs, csendes rötyögés, vihorászás, szolid mosolygás. Hívhatjuk bárhogy, nevetni mindannyian szeretünk, hiszen ezzel a reakcióval az örömünket, a vidámságunkat fejezzük ki, azt, hogy valamin jól szórakozunk, bizonyos esetekben pont, hogy más embereken. Ez nem csupán egy öncélú jelenség, hanem egyfajta közös nyelvi eszköz is, amelyről az alábbi cikkben tudhatunk meg többet.

Makacs narancsbőr

Vajon hány alkalommal próbáltuk már a csodát ígérő, drága és mégis a kívánt hatásától messze elmaradt cellulit elleni krémeket? Sajnos a csodakrém ezúttal is a könnyebb, drágább és kényelmesebb választás, ám sokszor hatástalan.

Szebb bőr, kevesebb pattanás!

Van pár fontos vitamin, ami segít eltüntetni a makacs pattanásokat és belsőleg is támogatják a bőr egyensúlyát, illetve néhány tanács, amit érdemes megfogadni és máris jelentős javulás érhető el az arcbőr problémáinak terén. Nézzük!